Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Nama Neelofa Mewangi Sumbang 15 Katil Untuk Pesakit Covid-19

11-6-2021 11:35 AM|Oleh: LilRose| Komen: 313

Sering menimbulkan kemarahan rakyat Malaysia sejak kebelakangan ini, nama selebriti sensasi Neelofa kini sedikit mewangi selepas dikatakan menyumbang beberapa katil untuk pesakit Covid-19.


Kredit foto: IG

Kerja amalnya itu didedahkan pengguna Facebook, Aznil Hisham yang berkongsi kenyataan wakil Jabatan Kecemasan dan Trauma Hospital Melaka, Dr Abdul Rahman Abdul Kadir, baru-baru ini.





Kredit foto: FB Aznil

Bukan sebiji dua, tapi 15 katil elektronik disumbangkannya.

Dr Abdul Rahman juga memuat naik video ucapan penghargaannya kepada usahawan terkenal terbabit di atas sumbangannya itu.


Kredit foto: TikTok Dr Abdul Rahman

Memetik MalaysiaGazette, Neelofa dianggarkan mengeluarkan belanja sekitar RM90,000 bagi 15 katil berkenaan.

Menurut kenyataan Aznil, hospital berkenaan sebelum ini kekurangan katil menyebabkan pesakit Covid-19 terpaksa duduk di lantai.

"Hanya Allah saja membalas kebaikan Puan Neelofa."

Nampaknya, wangi balik lah nama Neelofa selepas ini kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 313
Komen

Previous : Penarik Sebelum Tidur, Syatilla Melvin Tayang Koleksi Baju Tidur Seksi Untuk Suami

Next       : Semakin Kurus Dan Cengkung, Janna Nick Bikin Ramai Resah

Komen Terbaru

Quote muhammadfaruq 17-6-2021 09:38 PM
Kenapa masih berbunyi lagi pasal katil nie? Tiba2 Utusan keluarkan berita "Ada sahajalah netizen ini!"...... Yg x blh bla, ayat last sekali "Sampai begitu sekali ya. Amboi netizen, tak baik tau selalu nak sangka buruk je kat orang. Dah tiada kerja sangatkah? Awas ya!".... dia nie mmg nak org brcakap x habis2 pasal dia saje ke smpai mcm x de retis lain kat Malaysia nie?...... Adakah apa yang ditiup angin pasal dapat datuk dari Melaka itu benar? Bila ye ulangtahun TYT KM Melaka utk dpt darjah & pingat?

Lain-lain Komen

Quote September14 11-6-2021 11:40 AM
Bguslah smoga dipermudahkn n xde buat kontroversi lg..
Quote milafida 11-6-2021 11:44 AM
Alhamdulillah
Quote ctcheery 11-6-2021 11:54 AM
Alhamdulillah..moga namanya terus mewangi
Quote QueenCaramel 11-6-2021 11:56 AM
Ok yg ini i nk puji lopak.
Quote Lavender85 11-6-2021 11:56 AM
Alhamdulillah . Semoga dimurahkan rezeki yg luas kpd Neelofa. Dilorongkan agar kekal istiqamah di jalan Nya
Quote Pak.dolla 11-6-2021 12:00 PM
Spt biasa nk sucikan diri ke?
Duit sendri ke duit yayasan?
Tanye je
Quote eira2310 11-6-2021 12:07 PM
Pak.dolla replied at 11-6-2021 12:00 PM
Spt biasa nk sucikan diri ke?
Duit sendri ke duit yayasan?
Tanye je

duit sendiri la kot..sbb dia letak sticker nama neelofa kat katil tu..
Quote lavieenrose 11-6-2021 12:08 PM
Ok ni bagus
Quote Pak.dolla 11-6-2021 12:13 PM
eira2310 replied at 11-6-2021 04:07 AM
duit sendiri la kot..sbb dia letak sticker nama neelofa kat katil tu..

Hihahihahiha..hati pak dol berkeladak hahahihi..
Quote beni_nikaido 11-6-2021 12:13 PM
Alhamdulillah.....
Quote MatDeghem 11-6-2021 12:13 PM
Dengan derma ini  ...harap netizen dah tak hukum Hajjah neelopa masuk jail lah ye....

Quote eira2310 11-6-2021 12:16 PM
Pak.dolla replied at 11-6-2021 12:13 PM
Hihahihahiha..hati pak dol berkeladak hahahihi..

husnuzon2...
Quote sambaldurian 11-6-2021 12:22 PM
ok la ni ak puji la. repair damage kn. pandai staff dia cari idea ( ke idea dia sendiri). staff mak dia cmne pulak.
Quote awex^returns 11-6-2021 12:24 PM
kalau bebetul ikhlas, terima kasih lah bagi pihak rakyat Malaysia
tapi kalau dengan niat penyucian diri, sendiri makan pengat sendiri kena ingat lah jahudi ya
budi diterima, tapi kami masih tak lyupa apa yang ko dan keluarga ko buat eh
jangan nak happy sangat
sekian
Quote Pak.dolla 11-6-2021 12:24 PM
eira2310 replied at 11-6-2021 04:16 AM
husnuzon2...


Dgn dia ni pak dol x bleh nk husnuzon..

Dah byk kali dia punye mo pun masih nk husnuzon? Hahahhihihi
Quote azimodin 11-6-2021 12:31 PM
Damage control. Next month buat issue lain pulak. Memualkan
Quote anggunbeautee 11-6-2021 12:35 PM
Moga dberikan pahala byk2 atas dasar mmudhkn urusan org...thniah lopak..hihi..
Quote nesloice 11-6-2021 12:41 PM
kalau niat nak derma ikhlas bagus la, tapi undang2 tetap undang2

semoga kes2 yg tergantung sepi tu dpt dihakimi dgn telus

jgn pulak dah derma ni nak tutup kes2 lama
Quote Denco 11-6-2021 12:44 PM
Ko ingat semudah tu nk melupakan perangai bongkak ko dan kaum kerabat ke?

Lihat semua komen(313)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top