Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Izara Aishah Tak Yakin Nak Ambil Maid Jaga Anak, Rela Tolak Banyak Job Berlakon

25-5-2021 12:17 PM|Oleh: Saiful| Komen: 18

Izra Aishah tak pernah terfikir pun nak berhenti berlakon selepas melahirkan anaknya yang pertama tahun lepas.

Walaupun banyak menerima tawaran, elakon ini kata dia hanya akan kembali aktif dalam lakonan selepas anaknya memhami tentang kerja.

Tambah Izara, dia belum yakin untuk mengambil pembantu rumah atau penjaga untuk menguruskan anaknya.


Foto: IG
"Saya tak pernah terfikir untuk berhenti berlakon. Saya cuma nak tunggu sehingga dia boleh faham (kerja). Bila dia dah besar dan faham, barulah saya akan mula bekerja.

"Sebenarnya saya dah banyak terima tawaran tapi saya terpaksa tolak dahulu sebab tak bersedia nak tinggalkan baby. Saya pun tak upah pembantu rumah... tak ada siapa nak jaga baby dan saya memang jaga sendiri.




"Ikutkan saya sudah bersedia nak ada pembantu rumah tapi saya belum ada keyakinan untuk letakkan kepercayaan kepada mereka lagi. Kalau ada maid pun, dia hanya kemas rumah sahaja," katanya kepada mStar.


Selepas Irisa lahir, kehidupan Izara banyak yang berubah.

Namun katanya dia seronok menjadi ibu dan masih lagi dalam proses menyesuaikan diri.



"Sejak ada baby ini, banyak saya belajar terutama dari segi kesabaran. Bagi saya, banyak perubahan dari semua benda... suami, kawan, keluarga, baby dan keadaan rumah kena jaga.

"Seronok ada baby... tapi saya cuba untuk menyesuaikan diri sebab bukan senang nak jaga baby. Sampai saya pun, susah nak jaga diri sendiri. Sekarang ini, saya baru nak mencari diri saya dahulu.



"Sebab saya jadi malas nak bersiap tapi dia pun dah besar dan perlahan-lahan saya tengah belajar balik tentang solekan." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 18
Komen

Previous : Wardina Selar Vaksin Lambat Dan Bandingkan Kecekapan Australia Tanganinya

Next       : Nampak Ada Yang Tersembul- Gambar Shah Iskandar Undang Komen Nakal

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 26-5-2021 09:19 AM
Edited by LadyCarefree at 26-5-2021 08:20 AM

Macam ni la patutnya. Pastikan mampu baru ada anak. Hehe ni laki xmampu tp sibuk nk beranak jugak. Tu la kena tinggalkan sana sini sampai ada yg mati. Selfish. You bawa satu nyawa ke dunia, you kena responsible sepenuhnya. Anak tu xminta dilahirkan. You yg gedik nk anak. Tp tinggalkan camtu je dgn stranger, duduk seharian kt tempat bersesak, makan entah apa, tidur atas lantai, seharian tunggu mak bapak datang ambil balik rumah. Or bawa stranger masuk rumah urus sendiri dia jaga anak you. How can any parent do this is beyond me. Nanti tua biar anak dia pulak buat parent macam ni.

Lain-lain Komen

Quote aemon 25-5-2021 12:27 PM
Dah jadi tai tai kan?duduk je rumah cantikkan diri
Quote doubleA 25-5-2021 12:52 PM
Comel irisa
Quote febreze 25-5-2021 01:34 PM
caya je lahh kannn

#sendu
Quote matchstick 25-5-2021 02:19 PM
Comel anak dia..nmpk jenis kecik renek2 mcm omak nye jgk
Quote nadie90 25-5-2021 02:24 PM
Comel Irisa
Quote PinkyPie 25-5-2021 02:26 PM
Laki CEO kan
Quote 3chanceno 25-5-2021 02:57 PM
Anak dia comel

Next...
Quote imanjannah 25-5-2021 03:00 PM
ok izara.. i restu
Quote animcute 25-5-2021 03:03 PM
ye lah...semua orang pun macam tu tapi tak bernasib baik ada financial ability utk tak pergi kerja and tolak offer... bersyukur la dapat laki kaya..
Quote Minami2013 25-5-2021 04:21 PM
Comel betul anak dia. Nampak anak dia kat rmh tz kalo dia pergi keje. Nasib mil kaya dan ada ramai maid utk tolong tengok2 kan.
Quote EvieWanKenobi 25-5-2021 05:02 PM
ok.. so kita kena catit ke?
Quote Yokot 25-5-2021 06:50 PM
Antara anak artis paling  comel dan cantik. Ambik dari sudut mana pun tetap comel dan cantik Hidung, mulut,mata terletak ja.Suka sangat tengok.Rasa nak cubit-cubit ja.
Quote helicornia 25-5-2021 09:21 PM
laki byk duit bole la. dpt laki keje tak tetap, laki biawak tetap la kena keje wpun risau anak kt rumah. rezeki org berbeza2
Quote SpyLeman 25-5-2021 10:41 PM
Boleh la sembang gini....cer kalau laki ko peon? Mesti ko kilek anak antor surat gak. Ramai jer mak2 mmg nak jaga sendiri anak mrk tapi terpaksa keje sbb nak tlg laki beli susu dan pampers
Quote MontanaHannah 25-5-2021 10:54 PM
anak-anak tok miang dgn tengku tu xmenjadi


xde kejayaan besar dalam kehidupan melainkan  kahwin dgn artis bimbo dan bini bimbo pun buat statement bimbo.


Quote Perawankota 26-5-2021 07:45 AM
Kaya blh lah ckp mcmtu. Cer kawen org biasa2.. Silap2 abis pantang terus start keje
Quote love_warrior 26-5-2021 07:52 AM
Senang cite sbb dia kawen ank orka, boleh la sembang cmtu...
Quote LadyCarefree 26-5-2021 09:19 AM
Edited by LadyCarefree at 26-5-2021 08:20 AM

Macam ni la patutnya. Pastikan mampu baru ada anak. Hehe ni laki xmampu tp sibuk nk beranak jugak. Tu la kena tinggalkan sana sini sampai ada yg mati. Selfish. You bawa satu nyawa ke dunia, you kena responsible sepenuhnya. Anak tu xminta dilahirkan. You yg gedik nk anak. Tp tinggalkan camtu je dgn stranger, duduk seharian kt tempat bersesak, makan entah apa, tidur atas lantai, seharian tunggu mak bapak datang ambil balik rumah. Or bawa stranger masuk rumah urus sendiri dia jaga anak you. How can any parent do this is beyond me. Nanti tua biar anak dia pulak buat parent macam ni.

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top