Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Kami Akan Terus Menyerang" - Israel Angkuh Tolak Gencatan Senjata

18-5-2021 01:54 PM Komen: 44
Seorang pegawai kanan Israel pada Isnin berkata, Tel Aviv tidak komited untuk melaksanakan gencatan senjata dengan Palestin.

Kenyataan angkuh itu dibuat selepas kekejaman rejim Zionis di Genting Gaza memasuki minggu kedua yang menyaksikan angka korban terus meningkat kepada 212 termasuk 61 kanak-kanak dan 35 wanita.


Kredit foto: Arrahmah.com

"Tiada rundingan, tiada cadangan, tiada apa-apa di atas meja," katanya.

Tambah pegawai terbabit, orang tengah yang paling dipercayai untuk rundingan dengan pejuang Hamas adalah Mesir.

Mesir yang berkongsi sempadan dengan Gaza sebelum ini pernah menjadi orang tengah bagi gencatan senjata antara Israel dengan Hamas.

Pada masa sama, pegawai terbabit berkata, tindakan keras ke atas Gaza tidak akan berakhir dalam masa terdekat.

"Kami akan terus menyerang mungkin untuk berbulan-bulan," katanya.

Sebelum itu, di Washington, Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden menggesa Perdana Menteri, Benjamin Netanyahu berhenti berbalas serangan dengan Palestin dan mendesak gencatan senjata segera dilakukan.

Rumah Putih dalam satu kenyataan berkata, Biden dalam panggilan telefon kepada Netanyahu menyatakan sokongan bagi gencatan senjata dan membincangkan pembabitan AS, Mesir dan sekutu lain.

Biden setakat ini menolak untuk bergabung dengan pemimpin dunia lain, selain ramai ahli parti Demokrat menggesa supaya gencatan senjata segera dilakukan di Israel.

Presiden berusia 78 itu juga mengulangi pendirian tegasnya yang menyokong Israel membedil Gaza sebagai tindakan mempertahankan diri. - Agensi


Sumber: Sinar Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 44
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tripleid 2-6-2021 12:09 PM
logik ummah;

israel setuju gencatan senjata=israel koyak

israel x setuju=israel angkuh

Lain-lain Komen

Quote Tinot7 18-5-2021 02:05 PM
Mana la US nak suruh bapak depa stop pukul2 org.. ntah2 depa pun akan join sekaki...

Sebelum itu, di Washington, Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden menggesa Perdana Menteri, Benjamin Netanyahu berhenti berbalas serangan dengan Palestin dan mendesak gencatan senjata segera dilakukan.

Presiden berusia 78 itu juga mengulangi pendirian tegasnya yang menyokong Israel membedil Gaza sebagai tindakan mempertahankan diri. - Agensi
Quote KIM.K 18-5-2021 02:27 PM
India kat Malaysia dah takut
Quote Orix 18-5-2021 02:32 PM
Saudi sampai kesudah senyap jek khuenst. Tuhan bg tempat Holy semua kt bumi ummah ereb, tp ereb sikit pun tak rasa nk sama2 protect kelebihan Tuhan bg, yet bergasak sesama sendiri ada lah.. iols rengsekkk dengan Saudi since diorg pegi attack Yemen yg tak berdaya tu smpai la isu Palestin, negara sikit punya kaya, pengaruh pun not bad, payah benau nak ajak negara2 ereb lain sebelah menyebelah sama2 bantu palestin...
Quote buapakperut 18-5-2021 02:56 PM
Yehudi bani angkuh, dengan modal acah victim anti terrorist, amurika dah ready kah nk bergasak dengan bangsa angkuh ni besok2?
Quote Minami2013 18-5-2021 03:06 PM
Arab saudi plg tak boleh pakai.. bersekutu dgn US dan Israel ke
Quote zamzam 18-5-2021 03:13 PM
Orix replied at 18-5-2021 02:32 PM
Saudi sampai kesudah senyap jek khuenst. Tuhan bg tempat Holy semua kt bumi ummah ereb, tp ereb siki ...

Saudi geng baik omputih... Puihhh
Quote dess402 18-5-2021 03:17 PM
Janji hamas letak senjata dulu
Quote airmineral 18-5-2021 03:48 PM
xletih ke bincang? da bertahun2 bincang kan?
mmg kena angkat senjata je la kalau dgn zionis ni
Quote salmon-suki 18-5-2021 04:10 PM
Orix: Saudi sampai kesudah senyap jek khuenst. Tuhan bg tempat Holy semua kt bumi ummah ereb, tp ereb sikit pun tak rasa nk sama2 protect kelebihan Tuhan bg ...


Ye sis..diam tak berkutik .sama mcm mesir dulu laa..y dorg pegi halang bantuan makanan dgn tutup terowong tuh..keji jah mereka nih..bangsa yahudi mmg dah terkenal dgn sifat kejam,zalim n munafik .tp bangsa ereb pn sama jugak,dah elok2 Islam dtg bg hak sama rata,still nak hidup ala2 zaman jahiliyah..pengecut dan selfish!
Quote dizekni 18-5-2021 04:12 PM
Bangsa keji yang dinyatakan dalam Al Quran

Quote salmon-suki 18-5-2021 04:13 PM
dess402: Janji hamas letak senjata dulu


Yahudi pny play victim lain maciam..dia y bt onar dulu..hamas tuh sblm attack dorg buat announcement kt tmpt y dorg nak attack,bukan attack membuta mcm yahudi..yahudi attack org y tak bersalah. Alasan nak attack sekolah, hospital sbb pusat hamas tu satu penipuan terbesar dr dulu smpai skrg..padahal dia nak bunuh doktor2,nurses2 supaya xde y boleh rawat org Palestine y cedera..semoga cpt2 laa dpt balasan drpd Allah..yahudi mmg selamanya bangsa terkutuk!
Quote white_musk 18-5-2021 04:14 PM
dizekni replied at 18-5-2021 04:12 PM
Bangsa keji yang dinyatakan dalam Al Quran

"Apple of my eye"

ingat tu
Quote dess402 18-5-2021 04:18 PM
airmineral replied at 18-5-2021 03:48 PM
xletih ke bincang? da bertahun2 bincang kan?
mmg kena angkat senjata je la kalau dgn zionis ni

Bertahun2 kita cuba hormati perjanjian , tapi bertahun juga hamas suka2 mai bedil . Mana boleh tahan .
Quote ina_na 18-5-2021 04:20 PM
Dia org x kan menyerah sbb dah aim lps Baitulmuqaddis akan serang Madinah pulak.. Umat Islam pulak ramai je kat mn2 pun kalo laburkan gan duit, emas akan gelap mata.. Aku sendiri pun tkt.. Sbb kalo dah setitik air pun x de.. Makanan jauh sekali.. Sekali dajjal dtg bawak air, makanan, emas.. Mmg tkt sgt ati akan berpalih... Semoga allah x bolak balik kan ati sedangkan sekarang ni walaupun x sesenang mana.. Kadang2 rs nk mengamuk gak bl tgk bil2 beratus2 ni..
Quote dess402 18-5-2021 04:22 PM
salmon-suki replied at 18-5-2021 04:13 PM
Yahudi pny play victim lain maciam..dia y bt onar dulu..hamas tuh sblm attack dorg buat announce ...

Itu hamas yg pengganas . Mana boleh suka2 attack orang . Islam pun tak lahir dari segi bathil . Matlamat tak pernah halalkan cara .
Quote dess402 18-5-2021 04:25 PM
ina_na replied at 18-5-2021 04:20 PM
Dia org x kan menyerah sbb dah aim lps Baitulmuqaddis akan serang Madinah pulak.. Umat Islam pulak r ...


Amboi jauhnya ..  dari al aqsa nak ke maidinah .


Quote Nizleen86 18-5-2021 04:33 PM
Zionis ni diorang attack banyak budak kecik kononnya sebab taknak mereka ni membesar jadi pejuang menentang zionis. Tapi makin diorang bunuh rakyat palestin ni tak pernah berkurang pun.
Again lawan dengan orang yang sememangnya tak takut mati berbanding dengan zionis yang takut mati memang lain macam semangat palestin ni.
Quote LadyCarefree 18-5-2021 04:35 PM
dess402 replied at 18-5-2021 02:17 PM
Janji hamas letak senjata dulu

Hamas ni mentaliti xnormal kot they are not partial to reason
Quote LadyCarefree 18-5-2021 04:37 PM
dess402 replied at 18-5-2021 03:18 PM
Bertahun2 kita cuba hormati perjanjian , tapi bertahun juga hamas suka2 mai bedil . Mana boleh tah ...

Even the kids r indoctrinated untuk jd pejuang untuk syahid

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top