Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Cik B Langgar Wanita Hamil, Terduduk Datuk Seri Vida Dibuatnya!

24-5-2021 11:28 AM|Oleh: natrahn | Komen: 100


Gara-gara membenarkan anak di bawah umur memandu kereta mewah, anak kepada usahawan kosmetik Dato Seri Vida didakwa melanggar seorang wanita hamil hingga cedera parah.

Datuk Seri Vida atau DSV berkongsi detik-detik cemas insiden itu di aplikasi TikTok.


Dalam video itu juga, orang ramai mula menyalahkan Cik B sementara DSV pula dikatakan lebih bersikap matang dan bertanggungjawab semasa mengendalikan insiden berkenaan meskipun dirinya resah memikirkan kesan trauma yang bakal menimpa Cik B.

Sikap  DSV itu mendapat pujian warganet di mana beliau mahu bertanggungjawab atas apa yang berlaku dan menggesa mangsa untuk dibawa ke hospital.

Dalam pada itu, mengetahui bahawa usahawan ini pernah menghadapi trauma, DSV terlihat begitu bimbang jika Cik B turut mengalami perkara sama akibat insiden berkenaan dan terus meminta anaknya itu untuk bertenang semasa memberi bantuan kepada mangsa.

Walau bagaimanapun, melihat raut wajah DSV yang semakin panik, Cik B mula menjelaskan bahawa kejadian tersebut hanyalah prank semata-mata yang telah dirancang baik oleh pihak produksi sebuah rancangan televisyen.

Sejurus menyedari apa yang berlaku, DSV mulai rebah dan menangis sebelum dipujuk kembali anaknya dan pihak produksi.



Tak baik tau Cik B kenakan mama, kesian mam. Semoga kita semua sentiasa dilindungi daripada sebarang kecelakaan yang bakal menimpa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
0
0
Komen: 100
Komen

Previous : Karnival Aidilfitri Batal, Ifa Raziah Rela Hati Akan Pulangkan Semua Bayaran

Next       : “Ni Baru Betul, Good Job!” Majlis Pernikahan Sheera Iskandar Dipuji Ramai Kerana Patuh SOP

Komen Terbaru

Quote kuchibambam 17-6-2021 02:34 AM
Bodoh yang amat..sgt bodoh

Lain-lain Komen

Quote opie5662 24-5-2021 11:30 AM
Memandu ke... Kalau utk content pon salah.. So ape lagi netizen.. Jalankan kerja anda... Sumbat plak 2 eko ni masuk jail... Menyemak je
Quote mamajawie 24-5-2021 11:30 AM
x bodoh x sah la dedua ekor ni baik cik Bab xpun DSBadak ni
Quote Acun 24-5-2021 11:33 AM
bodonya anak dia nih
Quote aikee04 24-5-2021 11:34 AM
...xlucu pun
Quote Lady39 24-5-2021 11:34 AM
cik B ni umur berapa?
Quote suka2 24-5-2021 11:34 AM
Muka acik vida dgn wani badder mmg seiras sgt
Quote ekselen 24-5-2021 11:35 AM
Edited by ekselen at 24-5-2021 11:37 AM

Nasib mak kau xde sakit jantung..kalo x, sia2 je nanti ko menyesal sampai mati...makin lama makin bodoh bdk ni...
Quote drivethru 24-5-2021 11:36 AM
Ade nampak kelibat abang polis. Kalau sama2 bersubahat buat prank zaman covid ni, mmg dasar bodoh.
Quote epysha 24-5-2021 11:40 AM
bodo punya prank
Quote MistrezHermanaz 24-5-2021 11:41 AM
iols tgk show ni..bodoh sgt ye prank ni..melibatkan frontliner..DSV pun masa cik B belum ckp bende ni prank, dia calm je, tp bila dpt tau prank mula2 la kuar perangai merentan dia, mcm melebih2 pulak..meluat tgk 2 2
Quote namr 24-5-2021 11:43 AM
Anak mewarisi kebodohan mak..konpem dna si vida
Quote JohnyEnglish 24-5-2021 11:47 AM
SSKJP meme kurang cerdik eh
#sajatanya
Quote syamzana 24-5-2021 11:48 AM
sian...both mak&anak tak bijak. mohon jangan membiak lagi
Quote freesia71 24-5-2021 11:49 AM
Apa purpose prank ni sebenarnya?  Tak funny hokeh. Kot betul2 jadi baru tau.
Quote fadz84 24-5-2021 11:51 AM
Lady39 replied at 24-5-2021 11:34 AM
cik B ni umur berapa?

Tahun ni 16
Quote Boomibulat 24-5-2021 11:51 AM
Nmpak ada polis join skali tu..
Quote acikbrown 24-5-2021 11:54 AM
buat benda bodoh untuk terus kekal diperkatakan oleh netijen....
kalau tak nanti org lupa siapa Vida ni.


ahhh gitu acik spekuan...
Quote mijot 24-5-2021 11:54 AM
tak lawak prank mcm tu...
Quote dubuk 24-5-2021 11:54 AM
bertambah pesakit baru tanjung neelofa

Lihat semua komen(100)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top