Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Janna Nick Alami Gangguan Emosi

11-4-2021 11:33 AM|Oleh: Saiful| Komen: 289

Janna Nick mengalami gangguan emosi akibat tertekan dengan urusan kerja.

Katanya dia sudah tak mampu lagi menahan sebak sampai menitiskan air mata.

Foto: IG

"Saya suka bekerja, saya tak boleh tak kerja. Jadual saya padat sampai hujung tahun ini. Badan saya penat tapi otak saya tidak. Walaupun hari yang saya nak rehat, otak saya terus berfikir, fikir dan fikir.

"Bayangkan saya duduk seorang, tak buat apa-apa tapi lima, enam suara dalam kepala memberi idea berbeza untuk bekerja.

"Ini realiti palsu yang saya cipta untuk buat saya nampak gembira dan ada kehidupan sempurna. Ia cuma topeng yang cuba menutup rasa tak bahagia yang saya lalui," luahnya melalui Instagram.



Dalam rakaman tersebut, Janna dilihat menangis sambil memandu kereta berseorangan.

Berulang kali Janna kata dia penat memikirkan kerja namum perlu diteruskan demi mencari rezeki untuk keluarga.

Janna juga teringin menjalani kehidupan normal yang mempunyai masa untuk diri sendiri.



"Saya manusia biasa yang mahu hidup normal. Saya tak suka bercakap, tak suka jumpa orang. Dahulu apabila saya tak happy, saya boleh cari sebab untuk saya tak gembira. "Sekarang apabila saya gembira, otak pula tak izinkan saya berehat.

"Daripada situ saya tahu bahawa ini adalah masalah saya sendiri... tetapi jangan risau saya akan memperbaiki diri.




"Saya tak perlukan pendapat sesiapa. Saya tak perlukan orang faham saya. Malah saya pun gagal memahami minda saya. Saya cuma perlukan rehat." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
0
0
Komen: 288
Komen

Previous : "Kau Sakit Ke Kalau Aku Cantik?" - Nadia Brian Bengang Dikata Lapar Perhatian

Next       : Pesanan Deep Untuk Pelakon Senior- Shaheizy Sam Tak Ada Masalah Dengan Instafamous

Komen Terbaru

Quote Nham22 7-5-2021 06:23 PM
NiaClarabel replied at 14-4-2021 08:35 AM
Once dah masuk, susah nak keluar. Jangan bunuh diri dahlah.

Kan...selamenye lahhhh ko kene hadap... Nak sgt kan....

Lain-lain Komen

Quote Mulotkoyak 11-4-2021 11:42 AM
Habis org lain x kuar bekerja ke? Duk umah mengangkang?
Quote rosasen 11-4-2021 11:44 AM
artis kan jadual dia fleksibel... susun ikut kemampuan sendiri la..
lain la mcm keje ofis..nak x nak kena gi ofis jgk. sakit ambik mc.
Quote aderaderker 11-4-2021 11:45 AM
So kami kena buat apa ni?
Quote blythes 11-4-2021 11:52 AM
Pasni apa pulak content ko
Quote kiah_mai_pulak 11-4-2021 11:56 AM
bersara je lah ko.. dh tak relevant mana dh ko ni
Quote airmineral 11-4-2021 12:00 PM
xtau kenapa loya tgk 1st ig tu
kalau penat sgt xyah la amik job
p la ngadu kt pakwe mu tu
ngadu kt ig public nak netizen buat hapeee?
Quote merrissa 11-4-2021 12:05 PM
DAH MULAAAA DAHHHH AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH
Quote Nham22 11-4-2021 12:07 PM
Ramai retis skrg struggle nak tenggelamkan isu jahhhh.. Hahahaha.. Jahh malahan terus menerus mendonia dgn mcm2x kontroversi hahahaha... Penatt oooo
Mana nak jd anak..
Mana nak jd kakak kepada adik2x
Mane nak jd pengacara
Mane nak jd usahawan product timbang kilo
Mane nak jd pelakon..
Mane nak jd hamba Allah..
Mane nak jd gf pd kekasih yg kacak.
Mane nak jd duta sane sini...
Mane nak jd itu ini...
Time sepatutnye take a break ponn pikiran die keep berfikir... Cenggitu.. Cenggini
Duit banyak ko buatlah mcm hajjah.. Ade team yg buat mcm2 tuk die.. Hahaha
Quote Purplehag 11-4-2021 12:08 PM
Time untuk rehat, berumah tangga. Kalau dah bersuami dan beranak tak le pikir macam2.Asyik kerja, tu yang mental. You need someone to take care of you darling.
Quote BicaraHatiku 11-4-2021 12:21 PM
Edited by BicaraHatiku at 11-4-2021 12:42 PM

It is the time of the month atau kena penyakit ain
Quote izwan_izi 11-4-2021 12:32 PM
Pergi je lah amik nasihat kaunseling kt Tanjung Rambutan..
Quote nashrudean 11-4-2021 12:40 PM
take a break..g rehatkan minda ke langkawi.tutup semua media sosial a week.
Quote giyomi 11-4-2021 12:44 PM
klu dah tak leh takan stress, jgn lah tamak sgt amik job sana sini, bukan org paksa pon ko amik job, sendiri yg nak sgt kan pastu nak meroyan konon emosi. helo kat luar tu ramai yg berkerja, lbh2 lagi yg wat lrt tu, panas terik pon depa kerja demi sesuap nasi.
Quote applecomel 11-4-2021 12:45 PM
Ermmmm ....mcm2 hal
Quote slyfynx 11-4-2021 12:47 PM
Aku x paham yang nangis sambil record ni.
Quote BicaraHatiku 11-4-2021 12:51 PM
slyfynx replied at 11-4-2021 12:47 PM
Aku x paham yang nangis sambil record ni.

Public sympathy....kan nama dia dah bsuk kes kpop tu.

Quote samshik 11-4-2021 12:52 PM
I olls kene simpati ke?? Drama retis mesia ni kalah drama makjang korea laa.. Annoying sungguh.. Itu hari ko cr gaduh ngan fans.. Now nak melalak kat fans.. Erk.. Apo ko xda family ke?? Bf ko mana?? Sejadah xda ek?? Yihlaa, annoying sungguh.. Orang lain pun ada masalah jugak esp yg affected time covid.. kalu takat nak teriak buat bdeo so called depress tp esok lusa ko posing dok celah bedah boipren.. I think, simpan la siket drama tu dik... Setelah tgk 2-3 mangkuk dlm industri come out with pengakuan depress ni.. I olls rs mgkin tarap depress org kat luar tu lg cecah bipolar dah kot...
Quote user.name 11-4-2021 12:55 PM
so? taknak gangguan emosi mohon kau jadi blekpig jahh boleh aman2 tergolek terkangkang dalam lumpur?
Quote clarizsa 11-4-2021 12:57 PM
Pi la bercuti
Rehat santai2
Duit banyak kannn

Lihat semua komen(289)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top