Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

'Tak Tunggang Agama, Sandal Mesra Muslim Tak Menyalahi Syariat' - Ustazah Asma

10-4-2021 12:00 AM|Oleh: LilRose| Komen: 427

Ustazah Asma Harun berpendapat penggunaan perkataan ???Muslim Friendly??? bagi mempromosikan produk tidak menyalahi syariat.


Kredit foto: IG/FB

Malah, pendakwah bebas itu mendakwa kontroversi membabitkan jenama sandal yang berkolobarasi dengan aplikasi TheNoor dibangunkan Neelofa hanyalah salah faham dan ia bergantung pada perspektif masing-masing untuk menilai.

"Saya mungkin terbuka dalam isu ini dan saya nampak ia biasa, pada saya mungkin maksud 'Muslim Friendly' yang ingin disampaikan ialah selipar itu lebih kepada memudahkan muslimah yang memakai stoking.

"Ia bukanlah perkara yang sampai peringkat kita nak gelarkan sebagai penunggang agama atau menyalahi syariat (agama)," katanya pada Majlis Pelancaran Program Semarak Ramadan @ Anjung Bonda Nor di Senawang seperti dipetik dari Utusan Malaysia.


Kredit foto: FB

Justeru, beliau menasihatkan golongan selebriti atau influencer bertanggungjawab terhadap perkongsian mereka di media sosial.

"Walaupun kita kata itu hak peribadi. Tapi kalau betul hak peribadi simpan ia sebagai peribadi (sahaja).

"Bila kita buat sesuatu dan perkara positif lebih banyak daripada negatif maka teruskan. Tetapi bila kita tengok ia 50-50, mulalah muhasabah diri dan betulkan semula niat kita," katanya.

Nasihatnya kepada orang ramai supaya tidak terlalu taasub dengan individu tertentu hingga tidak mengakui kesalahan dilakukan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
0
1
0
Komen: 427
Komen

Previous : Kek Batik Fazley Yaakob RM15.90 Sepotong- Kalau Mahal You Bukan Target Market Dia

Next       : "Serina Dulu Pernah Nak Kawin Siam Dengan Arwah Hani Mohsein"- Chef Wan

Komen Terbaru

Quote Tunan 12-4-2021 11:02 PM
q@2a replied at 10-4-2021 11:34 PM
Hati aku hitam... Ceramah ustaz ka ustazah ka ku bolayan kn aje.. Cuma dgr ceramah ustaz wadi ja tu  ...

Bangga betul ada hati hitam...
Tak.yah bgtau aib kita

Lain-lain Komen

Quote Raline 10-4-2021 12:11 AM
apabila taik berbicara
Quote SepupuBen10 10-4-2021 12:12 AM
Siapa dia ni. Never listen to any of her ceramah
Quote slyfynx 10-4-2021 12:12 AM
JIlat selagi boleh, perempuan......
Quote eyansss 10-4-2021 12:12 AM
tak berani ko kondem bff kan...  bwahahaha...
Quote prizadane 10-4-2021 12:12 AM
Hilang respect betul aku kat ustazah ni. berpandangan terbuka konon.. dalam hal ni pandai lak berpandangan terbuka. Jilat la jah tu selagi boleh
Quote miss_perfect 10-4-2021 12:13 AM
Ustazah niii takkan la tak banding harga selipar tuuu.. kot nak justify ponnn
Quote Duriand24 10-4-2021 12:14 AM
Ustazah asma...iols respect ustazah...makanya iols mohon ustazah jgn la libatkan diri dgn retis2 yg gila glam gini.byk lagi hal2 lain memerlukan perhatian uols setazah oiii...iols ni ok ok je ngan lofa tp bab selipar nih mampu membuatkan iols nyampah.baik beli bata,wallet frenly...gittewww
Quote cmf_shya 10-4-2021 12:15 AM
Hati aku dh hitam mungkin..sbb xberapa nk gemar UEL..ustzh asma harun..jiwa pendakwah yg aku lebih hormat..datuk ismail kamus..datuk harun din..dan seangkatan dengannya..sbb so called ustaz ustazah zaman la..suka geng selebriti..
Quote kiah_mai_pulak 10-4-2021 12:16 AM
berapa ribu sebulan jahtonggeng bayar kat ustazah ni???)
Quote winky1 10-4-2021 12:17 AM
I have stopped following this Asmah
Quote mummy_vouge 10-4-2021 12:18 AM
Sedihnyaaaaa. Tajah wehhh, iolss hati berkeladak ni suka sangat dengan ceramah tajah tau. Dah cenggini rope tajah kemain nak backup hadoiiiijjjjjjiii. Retis lain boleh pulak terang2 tegur in public. Nilofake ni kemainnn. Pilih kasihnya tajah
Quote MinyakAngin 10-4-2021 12:20 AM
Aku kalau pakai selipar jenis ni pakai stoking mesti aku je ke depan. Selipar dah tinggal kat belakang.
Quote SANKURIANG 10-4-2021 12:20 AM
Ada istila baru... Pendakwah seleberiti
Quote clara_nur 10-4-2021 12:21 AM

amboi ustazah, kat ayda jebat kemain tegurrrr..
tang neelopa kemainnn bekappp..

for me, mempergunakan agama utk kepentingan diri lagi shaitoooon dr menyanyi seksi..
Quote timohnotecah 10-4-2021 12:22 AM
winky1 replied at 10-4-2021 12:17 AM
I have stopped following this Asmah

I never followed.....only listen to dr maza....yg lain2, bye2 jerlah esp pendakwah celeb........
Quote timohnotecah 10-4-2021 12:23 AM
clara_nur replied at 10-4-2021 12:21 AM
amboi ustazah, kat ayda jebat kemain tegurrrr..
tang neelopa kemainnn bekappp..


True that.....
Quote winky1 10-4-2021 12:24 AM
Ustajah... Aritu Ustajah buat review video ayda jebat. Video cium tok laki atas pentas pakai niqab tu Ustajah bila nak review. Pelokpelok... Mcm tu ke ikut sunnah Ustajah. Klu Ustajah tak baca followers Ustajah tolong fwd.. Ustajah jawab ye. Klu pakai niqab perangai dipublic nak ikut sapa? Boleh ke jalan semua mata tumpu
Quote delia3003 10-4-2021 12:25 AM
Duriand24 replied at 10-4-2021 12:14 AM
Ustazah asma...iols respect ustazah...makanya iols mohon ustazah jgn la libatkan diri dgn retis2 yg  ...

Wallet frenly tu penting

Macam iols ni takkan beli produk berkaitan jahlop n clan. Bagi free pun tak hengen, apetah lagi nak keluar duit bayar mahal2, lagi rasa tak berbaloi
Quote sharlenetexas 10-4-2021 12:27 AM
Masa aida jebat hari tu laju je ustazah kecam. Astaghfirullah!

Lihat semua komen(427)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top