Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Makcik Mengamuk-"Mana Ada Perdana Menteri Bela Nasib Rakyat Macam DS Najib!"

28-7-2020 04:22 PM Komen: 98
Kecoh dengan keputusan mahkamah terhadap pertuduhan ke atas bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mensabitkan beliau bersalah menyeleweng RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd.

Najib didapati bersalah atas tiga pertuduhan pecah amanah jenayah (CBT), tiga pertuduhan pengubahan wang haram dan satu pertuduhan menyalahgunakan kuasa membabitkan dana SRC, bekas anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang kini diletak di bawah Kementerian Kewangan.

Bagaimanapun satu video yang tersebar menyaksikan seorang makcik mengamuk berjaya meraih perhatian.

Katanya makcik tersebut adalah penyokong tegar DS Najib.

Dengan lantang dan yakin dia kata, "Mana ada perdana menteri bela nasib rakyat macam DS Najib!"

Tengok sini:


Di ruangan komen ramai pula yang bersimpati dengan makcik tersebut yang kelihatan tidak tahu-menahu tentang hakikat yang sebenar.

Bagaimana pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
5
Bosan
4
0
0
Komen: 98
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote CitySity 1-8-2020 02:29 PM
Berfikir dengan otak, bukan dengan hati. Inilah kelemahan org yg kurang berpendidikan.

Lain-lain Komen

Quote PerKasa 28-7-2020 04:25 PM
didikan UMNO
Quote bungarose 28-7-2020 04:27 PM
Kesiannyer makcik nih
Taksub sangat tuh
Dengar bley makcik
Percaya 100% tu jangan
Quote dodolgemok 28-7-2020 04:28 PM
Makcik terlalu naif. Moga makcik selamat drpd covid
Quote kucingitam 28-7-2020 04:31 PM
siapalah yg bawak makcik ni...
Quote zulka 28-7-2020 04:36 PM
org melaka
Quote Lagubestbest 28-7-2020 04:36 PM
Dajjal nanti lagi banyak bela nasib rakyat macik oi, kaya terus dia bagi, hanya dengan kos tinggalkan akidah.
Quote mikasa 28-7-2020 04:37 PM
kucingitam replied at 28-7-2020 04:31 PM
siapalah yg bawak makcik ni...

Pasti sapa yang bawak lagi masyuk dari empunya badan
Quote kaseh80 28-7-2020 04:49 PM
Kesian makcik ni

Nape lah taksub sgt
Quote najib888 28-7-2020 04:50 PM
Salah sorg makcik gadai gelang dulu kot..
Quote Nenasketum 28-7-2020 04:52 PM
Acik dapat berapa hengget to show up? Harap ada lah profit lepas kena bayar kompaun tak ikut SOP covid
Quote matchstick 28-7-2020 05:06 PM
Tak sampai hati nk kutuk lebih2..kesian kt makcik kena tipu
Quote sarahmirza 28-7-2020 05:25 PM
Diberikan ikan tanpa kail agar murah dibeli di musim pilihanraya dan di waktu perlu.

Semoga manfaat.
Quote Kurex 28-7-2020 05:30 PM
Takpe makcik.. dulu pun ramai ahcai bododh tido atas jalan tar
Quote mrsLucky 28-7-2020 05:33 PM
Boss ku mungkin ada mujizat untuk untuk tangguhkan hukuman dan bebas bertahun tahun. Cam anak Rosmah masih bebas i tengok. Makcik don't worry yah..  
Quote arm_band 28-7-2020 05:34 PM
wake up lah makcik.... nasib apa yang makcik cakapkan ni??? apa makcik dapat jadi taksub camni? ada dapat banglo & 10 ekar tanah? takde kaannnnnnn. jadi apa yang makcik dapat yang boleh diwariskan ke anak cucu??
Quote nikaido 28-7-2020 05:43 PM
Kesian makcik ni. SRC tu bukan pertubuhan bantu anak2 yatim. SRC tu Suria Records company music tempat siti nurhaliza buat album
Quote Maria_Juana 28-7-2020 06:18 PM
Drama betol makcik ni..
Quote Ferr_Remy 28-7-2020 06:20 PM
Pergilah apply jadi hakim, bongok.
Quote salamon 28-7-2020 06:22 PM
overrated..

Lihat semua komen(98)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top