Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Jangan BerTikTok, Waktu Bencana Bukan Waktu Berseronok" -PU Amin

10-4-2020 11:21 AM|Oleh: LilRose| Komen: 41

"Jangan isi masa bosan dengan perkara sia-sia."

Pendakwah bebas dan Pencetus Ummah (PU) Amin menerusi Instagram menasihati orang ramai supaya tidak terlalu berseronok ketika waktu bencana sebegini.


Kredit foto: IG

PU Amin menyarankan umat Islam supaya mengisi masa lapang dengan  zikir, ibadah, selawat dan membaca Al-Quran.

"IshaAllah rasa nak berTikTok pun hilang. Jaga diri dari benda sia-sia," katanya.


Kredit foto: IG

Tegasnya lagi, tidak salah merekod video joget. Tetapi, jangan dipertontonkan kepada khalayak.

"Kita saling berpesan kerana waktu bencana bukan waktu berseronok," tulisnya.




Ramai pengikutnya bersetuju dengan saranan PU Amin itu. Tidak kurang juga yang menyindir seorang menteri menggalakkan penyertaan pertandingan TikTok. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 41
Komen

Previous : Terpisah 30 Hari, Fazley Yaakob Sebak Berjumpa Kembali Keluarga

Next       : Zulin Aziz Bantu Peniaga Sambil Belanja Makan Untuk 10 Keluarga

Komen Terbaru

Quote Orix 12-4-2020 10:59 PM

curlasttt sajat hanya karna heshe seroang 1 donia kena bala

Lain-lain Komen

Quote selipar_hijau 10-4-2020 11:36 AM
Bistu nak kene mengaji 24 jam ke
Quote Kurex 10-4-2020 11:40 AM
Takkan nak tonggeng agama
Quote belilies 10-4-2020 11:45 AM
So u expect people to be sad like u 24/7 ingat tuhan?

Eh. Iols cakap hape ni? Tp takkanle bzikir spanjang masa?? Buatlah senaman.. {:nose
Quote KIM.K 10-4-2020 11:47 AM
Actually tiktok ni relevan ganti socmed zaman sekarang. Aku dah guna macam2 video maker e.g canva nak buat iklan. Dah donlot, uninstall macam2 apps video editing. But tiktok aku rasa relevan dan combine semua editing effect, filter, sound

Yang betul2 pro pakai Adobe after effect, aku pun nak yg tu..meletop socmed. Belum ada rezeki
Quote nordin84 10-4-2020 11:48 AM
betul la tu..tp disebabkan keluar dr mulut PUndek geng yg jenis konon dia je betul..trs iols
Quote LostStar 10-4-2020 11:54 AM
biarlah org nak berhibur janji tak keluar rumah! Sibuk jek nak mencapap..
Quote mieymiey 10-4-2020 11:59 AM
Kang esok lusa reramai pula orang upload video sembahyang, mengaji, berzikir pun dikecam juga. Riak katanya, nak menunjuk, tak ikhlas.
Quote mind_space 10-4-2020 12:29 PM
Setuju dgn ayat kenyataan dari socmed if pu Amin.
Quote imanda 10-4-2020 12:36 PM
mieymiey replied at 10-4-2020 11:59 AM
Kang esok lusa reramai pula orang upload video sembahyang, mengaji, berzikir pun dikecam juga. Riak  ...

aah, btol jgk kan.. zmn skg sume nk up kat socmed. wpon gambo sjadah sipi2 hehehe
Quote biozipstar 10-4-2020 12:52 PM
hmm semua terpulang kepada masing2...
Quote helicornia 10-4-2020 12:52 PM
rasanya maksud dia ni, waktu darurat waktu mudarat ni jangan la kita nak bersukaria sgt.. bukan nak suruh murung 24 jam.tapi mungkin ini la waktu yg sesuai kita muhasabah diri. sbb kerosakan di muka bumi ni Allah kata sebab tangan manusia sendiri
Quote teen_angelJB 10-4-2020 12:56 PM
helicornia replied at 10-4-2020 12:52 PM
rasanya maksud dia ni, waktu darurat waktu mudarat ni jangan la kita nak bersukaria sgt.. bukan nak  ...

Betul...netizen pun..asal ckp.jangan terus nak.label mcm ..mmg annoying kot sedang dilanda.musibah buat bnda lagha..tp Ada Hati NK mnta Allah hapuskan Bala..
Stop.doing nonsense..klu rasa x menyumbang Pape pun..doing nothing lagi bagus
Quote julielapadite 10-4-2020 01:07 PM
Setuju. Aku pegang prinsip benci perbuatan, bukan benci empunya diri. Cukup2 la dosa yg ada ni.
Quote Megikari 10-4-2020 01:17 PM
Yang sentap menghencap ayat PU ni mesti kaki tiktok
Quote becir 10-4-2020 01:43 PM
lol..preach it to yourself la hanat..
Quote umbut 10-4-2020 01:55 PM
Dahtu nak bermurung je ke.... nak seronok pun x boleh... ngaji 24 jam
Quote Tinot7 10-4-2020 02:31 PM
Kenapa tiktok je? Kenapa tak masukkan semua hiburan sekali?
Kenapa sekarang baru nak ckp? Kenapa tak ckp awal2 masa pkp?
Ke nak likes ajork?
Quote mixed 10-4-2020 03:02 PM
wei kita org pn nk gak hiburang tgk tiktok yg x jd ke
x tgk titktok dr minah rempit pun mmg x la euwww
Quote sarah_ary2 10-4-2020 03:31 PM
Tik tok pun boleh buat for educational purpose and maybe boleh guna platform tik tok for dakwah juga

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top