Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Rasis, Tak Boleh Dipercayai Punca UMNO Tolak DAP

25-2-2020 12:48 PM Komen: 39
"DAP antara penyebab utama kegagalan Pakatan Harapan."

Ketua Penerangan Umno, Shamsul Anuar Nasarah menyifatkan DAP sebagai parti yang sangat rasis, sekali gus menolak untuk bergabung dengan kerajaan baru jika ada DAP.


Kredit foto: MalaysiaKini

"DAP parti yang sangat rasis dan tidak boleh dipercayai. Kerosakan negara selepas PRU 14 dan kehancuran Kerajaan PH ini sebenarnya berpunca daripada DAP," katanya dalam satu kenyataan dipetik dari dari MalaysiaKini.

Dalam perkembangan lain, Presiden PKR, Nurul Izzah menafikan ibunya, bekas Timbalan Perdana Menteri (TOM), Dr Wan Azizah Wan Ismail bertemu Tun Dr Mahathir Mohamad di Pejabat Perdana Menteri.


Kredit foto: IG

Sebaliknya, Wan Azizah hanya mengemas barang-barang di Pejabat TPM.

"Kami bersama ibu mengambil barang-barang dari pejabat TPM dan kemudian kami beralih ke Kementerian Wanita (untuk mengemas barang-barang)," katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
3
0
0
Komen: 39
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sweet_popcorn 26-2-2020 09:00 AM
kucingTomey replied at 26-2-2020 03:11 AM
P la tanya azmin..dia yg mulakan..azmin tu timbalan pkr...org anwar dari 90 an lgi...madey yg bawa ...

Owh maksudnya ko nak kata MN xde kena mengena ke dgn kejatuhan PH? Azmin dgn muhyidin mmg dalang..dgrnya azmin ada mkn rasuah so azmin taknak anwar jd pm..benda ni mesti plan da lama..bukan kecik punye plan nak buat sekejapan..MN bg aku menangguk di air keroh..eh btul ke peribahasa aku ni?da ada peluang kan nak bina kerajaan..

Lain-lain Komen

Quote Buritan 25-2-2020 01:07 PM
Aku tak fhm mulayu yg terima.. baik kottt
Quote sweet_popcorn 25-2-2020 01:11 PM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak
Quote matbad 25-2-2020 01:19 PM
Kalau tak rasis dgn puak dap ni,dorang nak jadikan malaysia china ke3 la selepas singapire yg dilabel pulau china hikhik
Quote Ladybird910 25-2-2020 01:30 PM
Officially bertambahla jumlah penganggur2 dlm msia..around 200pax hihihih
Quote dizekni 25-2-2020 01:39 PM
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 01:11 PM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak

You ni faham isu ke tak ahso

lompat tu benda lain

DAP pun ada yang melompat dulu
masa krisis di perak
Quote dizekni 25-2-2020 01:40 PM
Sebab kejatuhan utama PH adalah DAP

no more no less
Quote msdummy.2018 25-2-2020 01:53 PM
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 01:11 PM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak

setelah isu jawi, isu icerd, isu adib sma tuh...wajarlah tuk racist skrg nie sebab sjak2 bwh pemerintahan PH bangsa dia ke main racist..yg mulakan isu jawi tuh siapa? yg mulakan nyanyi negaraku tuh siapa? siapa yg sibuk nk mebangsakan bangsa dia sndr?..sibuk nk pukul2 atas jalan raya lah....

nti dh dpt take over balik, kena jadi neutral baliklah...
Quote Rogue98 25-2-2020 02:03 PM
Bagus Umno firm pasal ni. Siapa yg dah pernah kerja dgn org2 DAP tau lah mcm mana. Orang Cina sendiri ada yang menyampah kat diaorang ni.
Quote lipans 25-2-2020 02:08 PM
DAP sila tulis surat rasmi buat aduan mengenai sikap UMNO ni. Tulisan sila guna bahasa cina ya seperti yang selalu korang guna semasa berkuasa sulu.
Quote Sangkar_Emas7 25-2-2020 02:29 PM
DAP diam je ye skrg ni....
Quote sweet_popcorn 25-2-2020 02:45 PM
dizekni replied at 25-2-2020 01:39 PM
You ni faham isu ke tak ahso

lompat tu benda lain

Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca kekalahan PH. Tp skrng PH jatuh sbb perbuatan pengkhianat bersubahat dgn pihak tamak gile kuasa yg x menyempat2 nk tunggu Pru.
Dan umno sememangnye rasis dan lg banyak lompat katak. Umno sendiri x boleh dipercayai dan x boleh pakai.
Quote husna_amal 25-2-2020 02:54 PM
teruk melayu ditindas macam menumpang di tanah sendiri.
Quote relaxjek 25-2-2020 03:03 PM
Dap kena belajar hormat the majoriti kalau nak jadi gomen.. Majoriti is muslim...
Quote Rogue98 25-2-2020 03:43 PM
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

Salah tu..PH jatuh sbb masalah dalaman PH tu sendiri. Logic lah sikit. Semuanye nak salahkan Umno.
Quote dizekni 25-2-2020 03:46 PM
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

Kalo umno rasis you pun belum tentu ada kad pengenalan la ahmoi/ahbeng
Quote saviour_09 25-2-2020 03:47 PM
maintain shantek dinda ijah
Quote gigahertz 25-2-2020 03:52 PM
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 05:11 AM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak

Jangan lupa siapa yang mengugut OCPD Jerantut tempoh hari atas kesalahan menyeludup arak..si pesalah tu tu next day lepas.
Quote gigahertz 25-2-2020 03:53 PM
Sangkar_Emas7 replied at 25-2-2020 06:29 AM
DAP diam je ye skrg ni....

Pasal kuasa dia menyalak. pasal  melayu kena langgar kaum dia sendiri buat bodoh je
Quote julia5094 25-2-2020 04:36 PM
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

PH hancur di sebabkan perebut kuasa sesama mereka ok...there's no such thing as pintu belakang bila rumah tu sendiri dah roboh...Semua ni takkan terjadi kalau mereka tak utamakan kuasa berbanding memulkihkan negera. Benda ni bermula pun pasal ada gerakan yang nak gulingkan tun M sebagai PM. That's why azmin n zuraida angkat kaki.

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top