Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Amboi! Samakan Woman March Yang S*ksi Tu Dengan Isteri Rasulullah, Kau Dah Kenapa?

25-2-2020 10:43 AM Komen: 19


Ingat lagi perarakan wanita dari pergerakan Feminis tahun lepas? Walaupun ianya disambut sederhana tetapi impaknya tetap menganggu gugat pemikiran rakyat Malaysia.

Manakan tidak, menuntut hak kesamarataan dengan lelaki serta pelbagai lagi permintaan seksis lain. 

Namun, apabila ada yang menyamakan perarakan ini dengan perjuangan wanita di zaman Nabi, ramai yang makin panas. 

Twitter

Dengan menjelaskan hak yang diminta golongan wanita adalah sewajarnya kerana mereka masih merasa tertindas, maka hujah ini dibidas oleh Iblis Terlaknat dan disokong oleh warganet lain. 


Adalah tidak adil mengatakan perjuangan wanita ini adalah sama dengan isteri Rasulullah SAW sedangkan wanita itu tidak mengikuti ajaran Islam pun. 

Twitter

Jadi, boleh disimpulkan masih ramai rakyat Malaysia yang tidak tahu motif perarakan wanita yang diadakan. Mungkin ada yang positif tetapi lebih banyak negatif dipaparkan di media. Atau pun yanv positif itu hanyalah sekelumit sahaja? 

Google

Menjelang perhimpunan pada 8 Mac nanti, akan keluar segala permintaan sama ada relevan atau tidak, kita sama-sama nantikan. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MariaClara 26-2-2020 01:54 PM
nak sgt tunjuk puting tek ke  ni? haaaa tunjuk jela masa rally tuh..hahahah

yg bertudung tu dlm gamba tu nk tayang tek juga kah?

Lain-lain Komen

Quote Cassieopeia 25-2-2020 12:16 PM
malaysia ni pun dah haru biru, nak buat demo ni lg ke??
Quote CardiGans85 25-2-2020 12:32 PM
Nak buat perbarisan 10 hari 14 malam aku x kisah pun..tp kenapa nk gelebah tetek? Nak jln kehulu kehilir hanya bercawat saje kah?ni utk gambar org pegang sepanduk baju pink pekat.

Klu nk hentikan keganasan pd wanita pd aku ok je. Bykkan rumah perlindungan wanita, pupuk kesedaran yg bg wanita mentally abused.

EPF 2% utk surirumah dr husband tu dah praktis ke blm?
Quote Artemesiaa 25-2-2020 01:04 PM
Mana2 negara pun sama je isu2 berkenaan wanita jarang cepat diberi perhatian mula2 je hangat lepas tu krik krik krik semula
Quote cikatilia 25-2-2020 01:15 PM
nak tunjuk sgt puting tu kenapa
Quote amon_79 25-2-2020 01:24 PM
teh ler dorg ni...patut lebih perjuangkan hak2 sprt  nafkah isteri dn anak bila bercerai...potongan kwsp tu.. hak2 wanita dlm sukan yg dh dicemari dgn trangender, byk kan kolej2 kemahiran electrical, automaotive  utk wanita, wanita bole direct keje dari rumah ker   dn byk lg ler bole fikir                                                                                                                              
Quote bakingsoda 25-2-2020 01:36 PM
nips ni murah je kot, tu pon nak FREE



on topic, perjuangan feminist sekadar nak tayang tetek jah? orang perjuangkan la penindasan lelaki terhadap wanita seperti nafkah, bewak jadikan isteri kuli, laki tak guna manipulasi faraid desak penguasa ambil tindakan dan penalty yg berat. mintak gaji setaraf utk skop kerja yg sama, peluang yg sama utk job tertentu etc. setakat nak tayang tetek, buka baju la bukan angkat placard
Quote husna_amal 25-2-2020 02:24 PM
entah apa2 perjuangan yang diorang buat ni.
Quote RumiMenari 25-2-2020 03:26 PM
Yg nampak dlm gambar tu adalah pompuan pompuan yg menindas wanita yg berhak dibela.. hina sgt muka sekor2..
Quote kucingTomey 25-2-2020 04:02 PM
bodo kan perempuan yg pi rally ni...nak hak bogel nak hal puting dia..dia sendiri tak maw nk naikkan hak dia sebagi perempuan supaya org hormat dia camne..lepas tu meroyan kata org tak hormat....kata bodo kang marah...org puteh kat luar nun dia punya feminisme dia ..dia perjuang hak dia nak belajar...nak masuk unibersiti...mari mesia pompuan buat rally sebab pasal bogel sebab puting depa....bodo la hai
Quote ~boolean 25-2-2020 04:52 PM
kucingTomey replied at 25-2-2020 04:02 PM
bodo kan perempuan yg pi rally ni...nak hak bogel nak hal puting dia..dia sendiri tak maw nk naikkan ...

omputih pun sama aja nak free kan nipple, nak perjuangkan pekerja seks, perjuangkan bogel, nak buat seks bebas, abortion...

lepas tu rakyat kita pun bodoh2 ikut sama...itu yang jadi free the nipples kat negara kita juga...

apa bodoh punya banyak isu nak diperjuangkan,
isu bangang juga yang mereka angkut
Quote missyL 25-2-2020 05:24 PM
Terlbih ikut budaya barat nie{:question
Quote dani-rox 25-2-2020 06:03 PM
perjuangan bebaskan puting susu tuh sah2 lah idea bodoh white feminism, wanita2 bukan kulit putih  toksah terikut sgt.
Quote JohnnyLever 25-2-2020 06:37 PM


ini baru adil kan @atira
Quote Kuasaberganda 26-2-2020 12:02 AM
ko xyah la pakai bra. apa yg susah nau sampai nak kene perjuangkan hal xpenting tu. no bra, free nips. no need undergarment, pakai top jela.
Quote gideoncross 26-2-2020 05:28 AM
cikatilia replied at 25-2-2020 01:15 PM
nak tunjuk sgt puting tu kenapa

Women empowerment agak nya, mcm apa yg ada kat US skrg. Flaunting ur naked body everywhere dh jdi normal & klau ada org tgur, nnti org tu akn d marah balik dgn alasan "Klau llaki boleh buat, knapa prmpuan x boleh buat?". Worst.

Quote cikatilia 26-2-2020 09:36 AM
gideoncross replied at 26-2-2020 05:28 AM
Women empowerment agak nya, mcm apa yg ada kat US skrg. Flaunting ur naked body everywhere dh jdi  ...

kalau mcm tu diorg harusla ikut kaum2 ni hidup
mmg sentiasa nenen tu open aje xkecoh2


Quote rosli_nurizzati 26-2-2020 10:00 AM
~boolean replied at 25-2-2020 04:52 PM
omputih pun sama aja nak free kan nipple, nak perjuangkan pekerja seks, perjuangkan bogel, nak bua ...

kan.. isu lain belambak lagi.. yang ni gak depa nk perjuangkan.. isu rape, women's safety, hak surirumah, hak faraid isteri, gaji difference between men and women, isu kena tekan dgn HR sbb slalu amek EL sbb kena setel anak,  hang nak free hang punya nipple silakan.. nobody is stopping you.. tpi pakai la top kalau kat luar.. duh... liberal much..
Quote tungkai 26-2-2020 11:14 AM
Ko nak sgt nips be free then bukak la kasi tayang. Tak nak plak....choiii
Quote MariaClara 26-2-2020 01:54 PM
nak sgt tunjuk puting tek ke  ni? haaaa tunjuk jela masa rally tuh..hahahah

yg bertudung tu dlm gamba tu nk tayang tek juga kah?

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top