Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Label Staf Hospital Busuk Hati Sebab Nak Ubat Free - Ini Jawapan Hospital

21-2-2020 11:02 AM Komen: 92

Seperti  yang semua sedia maklum, caj rawatan untuk rakyat Malaysia yang mendapatkan perkhidmatan di klinik atau hospital kerajaan adalah percuma. Cuma kos pendaftaran adalah RM1 bagi setiap rawatan.

Namun, muncul cerita seorang individu yang menyangkakan staf hospital mengutuk kenalannya berkaitan caj percuma di hospital kerajaan ini.

Kesal dengan tindakan staf terbabit, lelaki itu melabelkan mereka busuk hati.

Begini ceritanya. Lelaki berkenaan menemani rakannya membawa ibunya untuk menjalani pemeriksaan rutin di Hospital Baling, Kedah. 

Usai menjalani pemeriksaan, mereka diminta mengambil ubat di unit farmasi dengan membawa bersama keratan nombor giliran yang tertulis "nak peri je".


Kredit foto: Facebook

Yang menjadi isu di sini, tulisan tersebut telah disalah tafsir.




"Maksudnya, staf tu kata kat mak kawan saya - nak free je, nak ubat free," tulisnya.


Kredit foto: Facebook

Perkara ini telah mendapat maklum balas pihak hospital berkenaan. 

Anggota farmasi di kaunter telah menulis singkatan "nak peri je" yang bermaksud" nak perindropril sahaja" iaitu sejenis ubat.

Baca lanjut.

Kredit foto: Facebook Hospital Baling

Sebelum 'balun', pastikan dulu faktanya. Kalau tak pasti, tanya okey. Kalau kena saman, maka tak habis nak membayarnya nanti. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
8
Bosan
1
0
0
Komen: 92
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Izumieza 26-2-2020 01:22 PM
Nak viral sangat.. kan ke dah malu sendiri.. lawak betul!

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 21-2-2020 11:08 AM
Padan muka..nak viral sgt dh malu sendiri
Quote epal21 21-2-2020 11:12 AM
Kah kah. Padan muka. Itulah pelik. Bukan ke memang free pun ubatnya. Gediknya nak viral. Dah minta maaf tak kat staf hospital tu. So stupid. Bulan depan bawa lagi mak amik ubat dgn muka tak malu memfitnah staf.
Quote Mina2215 21-2-2020 11:13 AM
ayooo kemain panjang karangan pengadu. Hehehe last2 malu sendiri
Quote kucingitam 21-2-2020 11:25 AM
hahahah...tak pasal kena kecam..
Quote msdummy.2018 21-2-2020 11:27 AM
HAAHAHAHAHAHAHAHAH
Quote sarah82 21-2-2020 11:38 AM
Tu la.. Check dulu sebelum viral.. Wakakaka.  Aku suka je ambik ubat kat hospital kerajaan.. Lambat tapi teliti  
Quote prettyuglybabe 21-2-2020 11:48 AM
patutnya jangan diblankkan nama pengadu..
biar dia tau malu
Quote sajebosan 21-2-2020 11:48 AM
Ape pesbuk si bodoh itu?
Quote leylapple 21-2-2020 11:53 AM
bodo tak bertempat...

lain kali tanya makna dulu... dia ingat semua org mcm dia ker eja x betul?

hoi, dalam hospital tu semua blh skor a semuanya...dari ahli farmasi sampailah doktor.. nurse pun hebat2 tau...

mcm org yg aku kenal, NCR short form bukan utk native jer... ingt NCR tu hanya utk native? Non conformance report tau ker?tu pun NCR jugak..

pendek kata, tak tau, bertanya... bukan viral
Quote matchstick 21-2-2020 11:59 AM
Mmg rakyat malaysia warga emas dpt ubat free kan.. Kenapa mamat tu boleh terpikir staff hospital tu busuk hati kt mak dia je. Penat lah staff hospital nk tulis 'nak peri je' dkt setiap slip tu kt semua yg dpt ubat free. . Xde kerja{:smile
Quote husna_amal 21-2-2020 12:00 PM
apa2 pun kena selidik dulu. lagi satu bende mcm ni tak payah fikir nak viral. bende boleh bincang.
Quote cikatilia 21-2-2020 12:02 PM
kah kah kah
lain kali tanya la.. peri ni free ke atau ia adalah ayam nandos tu?? tak nak kepak ye kalau ayam. tq.
Quote AvaAdore 21-2-2020 12:04 PM
Hahahaha ngok
Quote MadameOnion 21-2-2020 12:07 PM
caaasssshhhh yaaaassss booommm baaammm pooommmm paaaaaammm
Quote ChemicalRomance 21-2-2020 12:21 PM
Hahahaha batak konon nak viral, last2 terviral kebodohan sendiri
Quote AbukRokok 21-2-2020 12:27 PM
kucing meme.jpg yaaa ampun.... ingatkan ibu peri
Quote paralyzedMind 21-2-2020 12:50 PM
kau ingt staff hospital tu budak wechat ke apa eja free jadi peri.. agakla
tak terfikir langsung peri tu stand for free..
Quote Ratutulip 21-2-2020 12:52 PM
adududududu tk memasal malu balik
Quote Ladybird910 21-2-2020 01:08 PM
Kahkah..bodoh unlimited ni..tlg la faham shortform blambak laaa dlm bt keje.adoiii

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top