Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Lepas Tengok Siccin, Rasa Macam Ada Yang Ikut Dari Belakang" - Siccin Pakai Mantera Betul?

25-2-2020 09:32 AM|Oleh: coklatcadbury| Komen: 76

Menonton filem seram atau hantu adalah satu kebiasaan, namun yang menjadi luar biasa sekiranya kita terasa seperti dihantui setelah selesai menonton filem tersebut. Ia pastinya mendatangkan perasaan tidak selesa untuk menjalani hari-hari kita.


kredit foto: Carian Google

Rica Genesis melalui akaun Facebooknya berkongsi  pengalamannya selepas menonton filem Sinccin dari bahagian satu hingga enam.

Kredit foto: FB

"Lepas tengok Siccin, saya pandai takut.."

Kredit foto: FB

Penulisan ini dikongsi lebih enam ribu kali dan ada antara mereka yang memberikan komen pernah mengalami kejadian aneh selepas menonton filem tersebut.

Kredit foto: FB

Beliau menyarankan agar menutup suara video (ketika babak mantera dibaca) kerana ia dikhuatiri boleh membawa kesan buruk kepada keluarga dan kanak-kanak. Atau jika lemah semangat, jangan berani-berani cuba tonton!

Jadi, bagaimana? Anda berani menonton filem ini? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
5
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 76
Komen

Previous : The Scarlet Bullet, Detective Conan Kembali Dengan Filem Terbaru Untuk Tahun 2020

Next       : Takyah Berangan Filem Kita Macam Parasite Kalau Cakap 'Babi' Pun Kena Potong!

Komen Terbaru

Quote PelancongSosMed 15-9-2020 11:35 AM
       Aku ada tengok filem "Siccin" menunjukkan babak Si Bomoh gali kubur nak dapatkan tulang peha dari jenazah di dalam liang lahad untuk melakukan ritual santaunya.
      
       Gali punya gali, tertonggeng punya tertonggeng menggali kubur, akhirnya bomoh tu punggah jenazah dan, mematahkan tulang peha Si Jenazah.
      
       Sesudah tulang peha dipatahkan, Si Bomoh bawalah balik tulang peha ke rumah untuk ritual santau paling dahsyat kesannya!
      
       Memang betul-betul dahsyat, sampai patah tulang peha tu masa Si Bomoh membaca jampi-jampah memuja-muja jin, sampai bergoncang-goncang rumahnya macam nak runtuh masa jin tu datang.
      
       Babak rumah bergoncang-goncang masa jin datang, memang best babaknya tapi, pada babak Si Bomoh nak mendapatkan tulang peha tu, memang betul-betul pelik babak ni!   
      
       Masa bomoh tu tertonggeng-tonggeng menggali kubur, maknya (Si Bomoh punya mak) ada duduk bersila di tepi kubur.
      
       Di tepi kubur, maknya duk mengulang-ulang baca ayat: "La haulawala kuataillabilla."
      
       Perghhhhh!! Tengok anaknya (Si Bomoh) sedang melakukan kerja-kerja jahat, boleh pulak maknya baca ayat: "La haulawala kuataillabilla."
      
       Pelik aku tengok!
      
       Sepatutnya maknya puja-pujalah syaitan, baru betul-betul kena dengan kerja-kerja jahat yang sedang dilakukan.
      
       Ini duk baca ayat "La haulawala" semasa melakukan kerja-kerja jahat — apa hal pelik sampai macam ni??
      
       Pelik arr!! Buat kerja jahat pun masih nak meminta kekuatan dari Allah!
      
       Memang betul-betul gila! Terang-terang buat kerja jahat, dalam masa sama meminta kekuatan dari Allah!
      
• • • • •

       Adoi! Aku cuma ingat babak Si Bomoh dapatkan tulang peha, aku boleh lupa filem Siccin ni, filem ke berapa entah?? Betul-betul lupalah!


Lain-lain Komen

Quote akubest 25-2-2020 09:37 AM
siccin 5 ngan 6 sedap ke uolsss

ngarut je laaaa deme tu

kalau peminat citer hantu siccin tu ok je.
high level seram la tapi takla sampai trauma ke hape..

1 ngan 3 best rasanya
2 ngan 4 buhsan.

bg review sikit 5 ngan 6 chuols.
Quote husna_amal 25-2-2020 09:50 AM
ya ke ni mantera sebenar. entah2 ni strategi promosi je.
Quote morango 25-2-2020 09:52 AM
akubest replied at 25-2-2020 09:37 AM
siccin 5 ngan 6 sedap ke uolsss

ngarut je laaaa deme tu

betoi2.. rasa hantu turkey cam lagi real dari cerita hanti indon.. hantu melayu..
siccin 1 ke 3 best.. yg lepas2 tu cam tak seram sgt.. selain Siccin bole try layan Dabbe kat netflix.. pon bole la tahan seram... hehheh

Quote raihaneem 25-2-2020 09:54 AM
Sempat tgk siccin 1-3, pastu tkmau tgk
Fuhhhh jln cerita best, seram dan sadis
Mmg mcm real
Quote Megikari 25-2-2020 09:55 AM
Dah tengok siccin dengan dabbe... Ok la memang scary tapi idok la sampai rasa ada benda mengikut. Over sangat ko ni jah
Quote dewi_rina 25-2-2020 10:13 AM
Iols tak pernah tengok citer siccin ni, jenis penakut ngko
Mau kencing atas katil je kang, sebab takut nak ke tandas
Quote azimodin 25-2-2020 10:15 AM
Siccin 1 je yg aku betul2 enjoy & rasa seram terkejut. yan 2-4 macam x lekat sangat kat otak
Quote KIM.K 25-2-2020 10:29 AM
akubest replied at 25-2-2020 09:37 AM
siccin 5 ngan 6 sedap ke uolsss

ngarut je laaaa deme tu

Kental betul hati chuols tengok siccin ni. Iols xbleh digest. Takut
Quote KIM.K 25-2-2020 10:31 AM
Tak berani tengok horror movies yg handcore macam siccin. Memandangkan iols memang dah ada close proximity to haunting experience, buat serabut ja
Quote salmon-suki 25-2-2020 10:42 AM
akubest: siccin 5 ngan 6 sedap ke uolsssngarut je laaaa deme tukalau peminat citer hantu siccin tu ok je.high level seram la tapi takla sampai trauma ke hape.. ...


siccin makin lama makin ngarut..tu je ai nak ckp..sbg peminat setia horror{:handsome
Quote salmon-suki 25-2-2020 10:46 AM
Pendapat ai y suka tgok cter2 horror ni,siccin ni mcm xde efek sgt laa pn kt ai..xde plak terasa bnde ngikut..sbb dari kecik dah biasa pengalaman ngn paranormal nih..

Agaknya pmpuan ni delusional kot..yelaa..dah laa  xkeje kan,duk ngn tunang kt umah..attention seeker?{:smile
Quote Kurex 25-2-2020 10:47 AM
siccin tu bukan maksud dia jin ke pompuan???
Quote Ladybird910 25-2-2020 11:06 AM
Betul tu kim..xpyhla nk menakutkan diri..baikla kita tenang2 kan diri..byk lg benda lain kena wajib pikir aside from hantu2 ni..
Quote akubest 25-2-2020 11:09 AM
morango replied at 25-2-2020 09:52 AM
betoi2.. rasa hantu turkey cam lagi real dari cerita hanti indon.. hantu melayu..
siccin 1 ke 3 b ...

dabbe tu film ke series?
negara mana chuols?

ha ah
pembikinan seramnya helok perangai citer antu turki ni
dia lain la depada asia nyer antu
unique on its own


Quote Mfzg89 25-2-2020 11:10 AM
biase je.. korg ni gedik sgt..
Quote akubest 25-2-2020 11:12 AM
KIM.K replied at 25-2-2020 10:29 AM
Kental betul hati chuols tengok siccin ni. Iols xbleh digest. Takut

kaka mmg peminat filem seram chuolsss
tapi kaka pon takotttt giller!!!!
tapi i guess itu yg best kut
rasa takut gile tu hahahahhhahaa

akak kena tengok siang2 buto ngan anak2
anak2 akak pon sama dah ngikut suka tgk cite antu
depa pon layan je siccin tu

jgn tgk sebelum tido
nanti masuk mimpi
ko masuk citer tu hahahahahahhahaa
Quote akubest 25-2-2020 11:13 AM
Mfzg89 replied at 25-2-2020 11:10 AM
biase je.. korg ni gedik sgt..

tu la pasal
nak meremang bagai
suh pi tengok hantu kak limah jek laaa
Quote akubest 25-2-2020 11:14 AM
salmon-suki replied at 25-2-2020 10:42 AM
siccin makin lama makin ngarut..tu je ai nak ckp..sbg peminat setia horror{:handsome

ye ke?
so 5 and 6 tak best ke

siccin best gak la
tapi kalo ngarut tu mmg rasa nak lempang je

Quote nad014 25-2-2020 11:19 AM
sadis , kejam je tengoknya

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top