Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Baru Nak Berangan Handsome, Penyanyi BBNU Amir Alif Dikantoikan Pensyarah Pula

18-8-2019 09:22 AM|Sang_Pencinta| Komen: 150

Penyanyi baru, Amir Alif tak menjangka kena troll dengan pensyarah yang menjawab tweet berangan beliau baru-baru ini.


Kredit foto: Twitter / Youtube


Memuatnaik sekeping gambar dengan kapsyen 'Kadang-kadang saya hairan kenapa saya dilahirkan handsome'? ujarnya.

Kredit foto: Twitter



Tidak sangka seorang pensyarahnya menjawab 'Handsome-handsome pun tak guna kalau datang kelas saya setiap minggu lambat'.

Kredit foto: Twitter



Jawapan troll daripada pensyarah itu mendapat respon yang hangat daripada peminatnya dengan mendapat lebih 6000 kicauan semula dan 5000 likes. Ramai dia antaranya yang mengecam penyanyi muda itu kerana kuat berangan dan kantoi. 


Kredit foto: Twitter


Bagaimanapun, pensyarah itu kemudian memberikan penjelasan bahawa beliau sekadar bergurau. 'Amir salah seorang pelajar saya, beliau seorang pelajar yang baik, walaupun sering lambat ke kelas tapi dia buat semua tugasan' katanya.


'Tweet saya itu sekadar gurauan, harap peminat jangan kecam dia, apa kata korang dengar lagu-lagu dia? ' tambahnya lagi.

Kredit foto: Twitter


Malangnya gurauan pensyarah tersebut menyebabkan Amir dikecam habis-habisan di media social. 


Kredit foto: Twitter



Bagaimanapun, ada yang membuat spekulasi ini hanyalah publisiti murahan yang dirancang oleh penyanyi lagu 'Kata' yang baru memulakan karier ini. Benarkah demikian? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 150
Komen

Previous : "Pergh Mantapnya Biceps, Kalah Dah Hairul Azreen" - Peminat Teruja Badan Sado Saharul Ridzwan

Next       : "Jual Tempoyak RM6 Pun, Orang Kata Artis Jual Mahal, Apo!" - Sharifah Shahira

Komen Terbaru

Quote sesukaje 26-8-2019 01:55 PM
hensem ke dik????

Lain-lain Komen

Quote auntyonion 18-8-2019 09:27 AM
Sorry whoryusss {:nose
Quote Orix 18-8-2019 09:31 AM
Tinggi melangitnya confident kau perasan hensem dekkk. Kura2 pn lg hensem
Quote September14 18-8-2019 09:32 AM
Mngkin amir n lecturer dia skdr bgurau tp dia mmg x ensem... muka biasa
Quote MarryPottet 18-8-2019 09:47 AM
Handsome ke? Macam haussss jek
Semedang lambat gi kelas mebi sebab dok sibuk kelebek muka perasan "handsome" dia tulah kot sebelum keluar rumah.
Quote emera 18-8-2019 09:55 AM
Bila masa kau handsome? btw, kau sapa?
Quote RatuDunia94 18-8-2019 09:58 AM
Nasib bek bukan Amir Masdi!

Quote fadz84 18-8-2019 09:59 AM
Muka biasa je.. xyah berangan sgt ye dik..
Quote slyfynx 18-8-2019 10:07 AM
Ayat x menahan. Tp x hensem punnnnn
Quote yeos2 18-8-2019 10:08 AM
sian kena kecam...

takpe dik, cuba lagi
Quote Kurex 18-8-2019 10:12 AM
Aku lagi hensem la do!!! Pantang gila aku jantan berangan ni. Kalau berangan jenis merendah diri aku boleh terima, tapi kalau gini, hilang semoga aku! Puihhh
Quote ChildrenOfBodom 18-8-2019 10:17 AM
kahkahkah muka longkang pecah macam ni hensem? please la woi..kalau peminat bangang yang puji tuok lagi la ni sendiri yg puji...
Quote ChildrenOfBodom 18-8-2019 10:19 AM
kalau muka aku mcm ni aku dah bunuh diri dah mir
Quote AliyaSophia88 18-8-2019 10:21 AM
Ni kau kata handsome? Popeye lagi senenggah weii {:smile
Quote AliyaSophia88 18-8-2019 10:21 AM
Ni kau kata handsome? Popeye lagi senenggah weii {:smile
Quote AliyaSophia88 18-8-2019 10:22 AM
Ni kalau die baca komen kat sini mau dia tak kuar rumah
Quote debab_78 18-8-2019 10:23 AM
handsome celah mana dik.... Biasa2 je ku tengok..
Quote kaseh80 18-8-2019 10:24 AM
Pengajarannya jgn puji diri sendiri hensem

Hensem buat apa kalau tak bijak

Nak sgt kan perhatian
Quote cocoagirl 18-8-2019 10:24 AM
Rasanya ayat yg dia tulis tu gurau2 je
Quote awaynepian 18-8-2019 10:29 AM
Kah kah kah..ambik kau..
Alah dik biasa2 je muka kau..xyahla nak riak sangat la..x kemana pun muka hensem tu
#jangan kecam saya,saya x jeles pun

Lihat semua komen(150)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095356s Gzip On
To Top