Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Pemuda Terkejut Termakan Lipas Dalam "Bubble Tea" Jenama Terkenal

29-7-2019 10:09 AM Komen: 40
Minuman 'bubble tea' atau boba yang kini tular di Malaysia sering menjadi bualan masyarakat dan minuman itu menjadi pilihan ramai terutamanya anak muda. Lebih-lebih lagi, terdapat pelbagai jenama yang menyediakan minuman bubble tea tersebut.



Namun, dalam kegairahan mendapatkan minuman viral itu, kebersihan kedai menjual minuman hendaklah menjadi keutamaan. Terbaru, seorang pengguna laman sosial telah memaklumkan telah menemui serangga di dalam minuman yang dibelinya.



Pengguna Twitter yang dikenali sebagai Alif itu berkongsi foto di Twitter apabila terdapat bangkai lipas di dalam minumannya. Lebih meloyakan, dia sudah pun minum minuman tersebut hampir habis.






Perkongsian yang dibuat benar-benar mengejutkan kerana jenama minuman itu sememangnya terkenal. Diharap, semua premis makanan ataupun minuman lebih berhati-hati dan menjaga kebersihan agar tidak mendapat maklum balas negatif daripada pelanggan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote beshebeshe 31-7-2019 09:55 PM
pasni minum air mineral jela

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 29-7-2019 10:19 AM
X payah la dok cover..mcm org x tau brand ape..
Quote LadyCarefree 29-7-2019 10:25 AM
Boomibulat: X payah la dok cover..mcm org x tau brand ape..



Iols xtau brand apa sbb xamek pot langsung psl benda ni
Quote goss79 29-7-2019 10:30 AM
eeee yucks! org beratur sentiasa lah panjang kat kedai ni... aeon nilai pun sampai ada 2 outlet dlm 1 mall.
Quote Kurex 29-7-2019 10:37 AM
Apahal semua suka air ni? Aku rasa sekali pun rasa macam biasa je
Quote RedScarf 29-7-2019 10:42 AM
euww jijiks... tapi mmg kalau pergi aeon shah alam tu, ya ampun.. umat beratur nak beli benda alah ni panjang bukan main.
Quote natrahn 29-7-2019 10:53 AM
Lipas pon teringin nak rasa hehehe
Quote auntyonion 29-7-2019 10:54 AM
Brand ape eh tu? Anyone blh share x sbb acik minum kulblog sajo
Quote Gumball 29-7-2019 11:03 AM
perisa tambahan..
patutla shedap
Quote merrissa 29-7-2019 11:08 AM
euwwww gelinyaaaa
Quote AbukRokok 29-7-2019 11:18 AM
emmm dap dap
Quote nisako 29-7-2019 11:26 AM
erkkkkkkkkkkkkkk eeeeeeeeeeeeeeeeeeiiii
Quote Boomibulat 29-7-2019 11:30 AM
auntyonion replied at 29-7-2019 10:54 AM
Brand ape eh tu? Anyone blh share x sbb acik minum kulblog sajo

Kat plastik transparent tu blh nmpk...
Quote VirusDetected 29-7-2019 11:34 AM
uweksss
Quote matchstick 29-7-2019 11:37 AM
Tealive la tu..
Lipas kan sejenis binatang yg busuk.. Xperasan ke masa sedut air tu, x rasa lain mcm ke. Kata x beli air yg ada pearl tu. Kenapa ko gigit bila Lipas masuk dlm mulut
Quote awanysss 29-7-2019 12:38 PM
Kurex replied at 29-7-2019 10:37 AM
Apahal semua suka air ni? Aku rasa sekali pun rasa macam biasa je

aku pun try. pastu menyesal. lg sedap cendol tepi jalan.
Quote awanysss 29-7-2019 12:39 PM
ni  kalau kedai mamak ni mampus kena kecam semua kedai2 mamak lain.
kalau kedai2 camni mesti budak2 hipster ckp kebetulan je tu, tak sengaja
Quote insulin 29-7-2019 12:57 PM
Eeeeeeeeeeeee. Yuckzzzzzzzzzzz. Jijik.
Quote belilies 29-7-2019 03:36 PM
Rege air ni xjauh lg dahnak sama starbucks. Kalu iols lg prefer beli air starbucks dgn regenye camtu.
Quote Artemesiaa 29-7-2019 04:52 PM
Euwww terbukti cara penyediaannya yang kurang bersih disitu

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.218324s Gzip On
To Top