Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Mereka Tak Tau Apa-Apa Tentang Berlian"- Dato Vida Nafi Tuduhan Firman

21-7-2019 09:47 AM|HakirRahman| Komen: 154

Selepas Aisyah mendakwa barangan kemas yang diberi Dato Vida palsu, muncul pula Firman yang mendakwa perkara yang sama. 

Tetapi, dakwaan Firman yang subang berlian diterimanya palsu dinafikan Dato Vida. 

FIRMAN PUN RAGU-RAGU SUBANG BERLIAN DATO VIDA PALSU. FOTO: GOOGLE

Menurut laporan mStar, Dato Vida sempat juga memberi amaran kepada Firman supaya "jangan cakap bukan-bukan, nanti malu sendiri". 

"Firman jangan beranggapan apabila Aisyah kata palsu dia pun ingat palsu juga. Ya Allah, subang berlian tu bukan palsu. Saya menafikan sekeras-kerasnya. 

"Saya minta dia jangan terikut-ikut nanti malu sendiri. Itu memang berlian tapi tak ada sijil sebab kategori bahan kemas perhiasan," kata Dato Vida. 

KALUNG BERLIAN YANG DAKWA AISHAH PALSU. FOTO: GOOGLE

Jelas ahli perniagaan yang suka mengilai itu, barang kemas berlian memang tiada sijil tapi boleh dibuat sekiranya perlu. 

Kesimpulan Dato Vida tentang isu ini mudah, sebab Firman dan Aishah tak selalu pakai berlian, jadi mereka tak tahu. Nah! 

"Susah saya nak terangkan kepada mereka yang tak biasa pakai berlian ni," katanya. 

Benda ni sebenarnya bukan isu pun, kalau Dato Vida bagi je wang tunai kepada pemenang Gegar Vaganza tu. Buat apa susah-susah beri barang kemas yang tak semua orang pandai nilai kan? 

Sekurang-kurangnya kalau duit, dah sah-sah tulen dan boleh masuk dalam bank. Tak perlu bawa barang kemas tu nak pergi gadai ke apa sebab nak duit? 

Betul tak? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 154
Komen

Previous : "Sejuk Mata Memandang, Semuanya Berhijab"-Netizen Puji Artis Berhijab Di Majlis Ilmu

Next       : Neelofa Terharu Doa Yang Dikongsikannya Tular, Netizen Jadikannya Inspirasi

Komen Terbaru

Quote DARSITA 3-8-2019 06:02 AM

Aii pergi Kelantan kan aii pergilah kedai tok vida ...lol mcm nak bankrupt dah keadaan kedai dia. Dgn lampu tak menyala dgn staff yang sibuk main phone .. kat luar pulak kedai makan dia tu ..cawan pinggan mangkuk tak ada yang kutip basuh. Pengotor nya!! Bayangkan lah kedai makan tutup pukul berapa sampai 5 petang masih atas meja tak dikutip. Bluekkkk!

Kedai tok vida tak ada benda pun dlmnya .. ada baju bungkus dlm plastik tapi maybe style orang tua mcm tok vida yang kembang kembang labuh gedobos!

Btw product baru dia yang label Clorox ... sabun cuci muka Clorox bau mcm rambut hangus kena bakar. Ewwww tiap kali cuci mesti rasa seriau seram .. mcm rasa hantu pontianak belakang kita. Medrem kah? jeng jeng jeng ~

Lain-lain Komen

Quote HujanBatuTiga 21-7-2019 09:51 AM
Laa. Mahkamah dh kata palsu still lg nk kata berlian yg bg kat kak aishah tu tulen? Ommggg
Quote LadyCarefree 21-7-2019 09:51 AM
Saman Firman, saman! Biar orang tahu. Dia nk hina konon orng xbiasa psl berlian. Walhal aishah dn Firman bawa ke kedai yg jual berlian mestilah diorng tahu. Aisah pon dh post video kedai tu test bende tu bukan berlian.
Quote maitang 21-7-2019 09:52 AM
aik rumah kosong? sesilap acik yg suka mengilai ni yg malu kang, konpiden betul beliau yeh
Quote Incanto 21-7-2019 10:02 AM
Betul ....tak semua barang kemas ori ada sijil. Yang ada sijil selalunya berlian  yang ada grade

Tapi dalam kes ecah kedai emas dah confirm sah bukan berlian . Takkan lah kedai emas tu tak reti mana satu berlian mana satu fake.

Apa lagi ko nak kelentong bidah woii?
Quote fadz84 21-7-2019 10:15 AM
Bedah ni nk ckp tukang emas yg check tu pun xtau apa2 pasal berlian? Simpan sket bodoh tu untuk keturunan ko (yg mmg dh nmpk menurun pada cikb n kacak tu).. huhu
Quote jerukkedondong 21-7-2019 10:16 AM
Dasar bidah tintong tak sedar diri...pergi kau makan keropok cik bi kat sana..kenapa kau mengilai kat sini....
Quote makneng 21-7-2019 10:18 AM
Vida n bidaah berpisah teda
Quote Orix 21-7-2019 10:19 AM
Itupun masih ad yg sokong tokbidah ni tak paham iols
Quote srisofe 21-7-2019 10:32 AM
Orix replied at 21-7-2019 10:19 AM
Itupun masih ad yg sokong tokbidah ni tak paham iols

Kan..Ada juga yg kata ecah tu lapaq duit n miskin .. pelik iols pemikiran mcm Ni..
Quote susukambingbest 21-7-2019 10:37 AM
Hrp pemenang smua cek je la berlian yg dpt tu. Hrp dugong bodo ni jatuh trsungkur. Pgtaksub bidah pun bodo kaki kelentong sama cam tuannya
Quote meteorspeed 21-7-2019 10:37 AM
HujanBatuTiga replied at 21-7-2019 09:51 AM
Laa. Mahkamah dh kata palsu still lg nk kata berlian yg bg kat kak aishah tu tulen? Ommggg

Kan omg. Indined betul. Tak nak ngaku mmg tak ori. Kalu ori idok nyer dia kena bg beliwn tulen kak aisyah.
Quote chinta89 21-7-2019 10:38 AM
tak habis2 menyalahkan org! ko jgn nk salahkan org je dsv, ape ko ingat org kat kedai emas tu bodoh? x reti nilai berlian asli atau kaca?
Quote Cookingholic 21-7-2019 10:58 AM
Berlagak nau ckp org tak biasa dgn berlian. Mendongak langit betul ayatnya. Dah sah2 la diorg pegi check ketulenan kat kedai. Ego giler taknak mengaku salah. Cepatla mereput pokok krismas nih
Quote 3480 21-7-2019 11:02 AM
Dia ckp dpn cermin
Quote matjerk 21-7-2019 11:07 AM
"Mereka tak tau apa2"?

Makanya kamu main belasah sebut berlian..?

Sebab depa x tau la depa pegi rujuk pakar.. Dan terbukti enggak asli..?  So??

Quote febreze 21-7-2019 11:08 AM
susukambingbest: Hrp pemenang smua cek je la berlian yg dpt tu. Hrp dugong bodo ni jatuh trsungkur. Pgtaksub bidah pun bodo kaki kelentong sama cam tuannya



pemenang laen takut nk cek..nti diboikot asterok katanya..dah la tanah lot tak dpt lagi kan??
Quote matjerk 21-7-2019 11:09 AM
LadyCarefree replied at 21-7-2019 09:51 AM
Saman Firman, saman! Biar orang tahu. Dia nk hina konon orng xbiasa psl berlian. Walhal aishah dn Fi ...

Agaknya menurut dsv pakar belian kat kedai tu pun tak tahu apa2 psl berlian kot....  Geram plak aku
Quote harkktuih 21-7-2019 11:17 AM
Dia ni jgn smp jatuh terduduk br nk sedar diri.. Dlu dah ditarik 2 anak, masih x sedar2..
Quote anarina 21-7-2019 11:31 AM
Cookingholic replied at 21-7-2019 10:58 AM
Berlagak nau ckp org tak biasa dgn berlian. Mendongak langit betul ayatnya. Dah sah2 la diorg pegi c ...

Seriuslahhhh aku dh berkali2 ulang mcm broken record - org beli cincin tunang, nikoh pun cek betul2 diamond yg dibeli even diamond sebijik kecik cenonet pun ada carat clarity sume cert, baru berapa K, ini 80k kan takkan ler bodoh2 jek, yg nak bg sebagai hadiah kat org blm lg canang kuat2, lps tu dah kantoi cakap plak org tak tau menilai, i think dia ni dah _______. Isik tempat kosong.

Lihat semua komen(154)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.751218s Gzip On
To Top