Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tahniah! Pelakon Hollywood The Flash Berkahwin Dengan Gadis Sabah

19-7-2019 10:45 AM|Oleh: Top5| Komen: 37

Mungkin tidak terkenal seperti Iron Man, namun pelakon Hollywood yang membintangi siri The Flash, Grant Gustin dan isterinya, Andrea Thoma telah membuka mata seluruh rakyat Malaysia bahawa rakyat Sabah bukan calang-calang.


Sebenarnya pasangan ini telahpun berkahwin pada 15 Disember tahun lalu bertempat di Los Angeles. Namun pihak wanita wajib berkahwin mengikut adat istiadat kaum Kadazan Dusun.


"Thank you to my nenek and datuk (may he rest in peace) for always opening their home to anyone and everyone who has ever needed a roof over their head. Finally, thank you to my husband, who stepped way out of his comfort zone, into a new country and my small army of family, and opened his heart to priceless gift I will forever be thankful for" tulisnya di Instagram.


Rata-rata netizen terutamanya mereka yang berasal dari Sabah cukup berbangga apabila pasangan itu dilihat tidak melupakan asal-usul mereka. Malah, mereka turut berbangga apabila ada momen Andrea berbahasa Kadazan Dusun dalam video perkahwinan tersebut.

"Wow, that was beautiful. Thank you for sharing this and opening a view for many people unaware to your heritage" ujar seorang netizen.

"Well, I guess now if Sabah is under attack, The Flash would definitely be there for us. This is realy beautiful" pula komen seorang netizen.


Terdahulu, pelakon siri The Flash itu mengejutkan warga Malaysia apabila memilih sumandak (gadis) Sabah untuk dijadikan suri hatinya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 37
Komen

Previous : James Bond 007 Terbaru Adalah Seorang Wanita!

Next       : Agnes Monica Kian 'Menunjuk' Di LA, Netizen Indonesia 'Speku' Dia Buat Dada

Komen Terbaru

Quote Jorja 27-7-2019 08:39 AM
Tak hairan kalau asal penampang. Selalunya keturunan syantik ada mix blood & baik baik

Lain-lain Komen

Quote honeylynn 19-7-2019 10:49 AM
alah..kawen ngan pelakon holiwud je pun...bukan ko yg calang2 pun...
Quote Boomibulat 19-7-2019 11:02 AM
Pompuan tu minah saleh jgk ke?
Quote ziezot 19-7-2019 11:08 AM
Senyuman dorang nampak sama
Quote intan_smsb 19-7-2019 11:16 AM
keturunan kadazan kot
Quote Eliadaisy83 19-7-2019 11:17 AM
keturunan kadazan dusun ni mostly cantik2 belaka ler..kulit halus je
Quote Bersotong 19-7-2019 11:18 AM
x lme crai le
Quote ifanonline 19-7-2019 11:18 AM
cantik2 wanita sabahan ni..cuma laki2 sabahan agak pendek2...
Quote kaoru44 19-7-2019 11:22 AM
https://bm.cari.com.my/forum.php ... 140403&mobile=2
Thread dh ada...
Quote Chairman 19-7-2019 12:16 PM
cantek sungguh binik nye
Quote bambimo 19-7-2019 12:27 PM
Lawanya sumandak sabah ni..
Quote Kurex 19-7-2019 12:30 PM
Dah ada dah benang ni..
Bukannya pelakon kelas A pun
Quote crazypink 19-7-2019 12:41 PM
lawanya bride tuh
Quote MsKathryn 19-7-2019 12:44 PM
Boomibulat replied at 19-7-2019 11:02 AM
Pompuan tu minah saleh jgk ke?

Mix mat saleh n kadazan
Quote Boomibulat 19-7-2019 12:46 PM
MsKathryn replied at 19-7-2019 12:44 PM
Mix mat saleh n kadazan

Patutla...ingtkn ori sabahan
Quote mieymiey 19-7-2019 01:43 PM
Boomibulat replied at 19-7-2019 12:46 PM
Patutla...ingtkn ori sabahan

Kalau tak silap ayah omputih, mak kadazan.
Quote Mfzg89 19-7-2019 01:45 PM
Laju ke dia lari...
Quote Mulotkoyak 19-7-2019 01:52 PM
Tak dpt dinafikan org sabah mmg cantek2 belaka pompuannya.
Quote helicornia 19-7-2019 01:52 PM
Boomibulat: Pompuan tu minah saleh jgk ke?

maknya org sabah bapaknya org putih
Quote L211 19-7-2019 02:55 PM
Yg duk komen bkn kelas a blakon, tp series tv tu popular laa jugak kn dr ko yg zero xde org knl ko lgsg. Yg kata xlama lg bercerai laa tu, ko tu jeles sbb life ko tu dull.. xpyh nk negatif sgt laa, depa dh kawin & yg plg bgus dorg xlupa adat dorg.. tgok jer artis kita kwin sesama melayu nk bachelor bachelorette night laa, pastu nk bollywood, arabian night laa, wtf, nikah & majlis biasa dh laa.. pastu cerai after spend berpuluh ribu.. sedihhh

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081007s Gzip On
To Top