Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kes Khalwat Ifan Seventeen Akhirnya Digugurkan Kerana Tidak Cukup Bukti

1-7-2019 01:51 PM|Oleh: intan| Komen: 20

Ramai sedia maklum mengenai berita penangkapan khalwat bintang Indonesia iaitu Ifan Seventeen bersama isteri orang yang dikenali sebagai Citra Monica di sebuah pangsapuri di Indonesia.


Gara-gara peristiwa itu, ramai peminat Ifan ternyata kecewa dan tidak sangka kejadian itu berlaku di saat Ifan yang baru sahaja kehilangan isteri tercinta kerana bencana tsunami. Ifan yang hanya mendiamkan diri sepanjang peristiwa tersebut telah menguatkan lagi spekulasi khalwat tersebut.

Namun, hasil siasatan polis telah menemukan perkara tersebut tidak pernah terjadi dan dakwaan khalwat tersebut telah digugurkan. Menurut pihak berkuasa Indonesia, tiada bukti yang mencukupi untuk meneruskan pendakwaan terhadap penyanyi tersebut.


Menurut pegawai penyiasat daerah Bandung, M Rifai, tiada bukti kukuh dan hasil pemeriksaan telah mendapati kejadian tersebut tidak pernah berlaku dan laporan polis yang dilakukan oleh bekas suami Citra juga telah digugurkan. 


Pada awal Jun lalu, Indonesia telah digemparkan dengan berita penangkapan vokalis Seventeen itu dengan seorang wanita berstatus isteri. Ifan yang sebelum ini telah kehilangan isteri tercinta serta tiga anggota kumpulannya setelah dibawa arus tsunami di Anyen, Banten.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 20
Komen

Previous : Kos Cerai Adele Boleh Cecah RM744 Juta!

Next       : Heroin Mis Tres Hermanas Kekal Cantik Luar Biasa

Komen Terbaru

Quote nyra 13-8-2019 10:05 AM
laaa...punye la tengok die sayang sangat dekat wife die..

Lain-lain Komen

Quote weezerfan 1-7-2019 02:28 PM
Kemain kan... Konon sedih habis bini mati kena tsunami. Nah kau.. Kena tangkap basah ngan bini org plak. Dasar penunggang agama.
Quote Mina2215 1-7-2019 02:36 PM
Cemana plak boleh claim “TIDAK PERNAH TERJADI/TIDAK PERNAH BERLAKU” sedangkan ada video terang2 Ifan dalam tu.
Quote kikuri 1-7-2019 02:52 PM
apa maksud tak pernah berlaku...? ke bukan ifan... just pelanduk 2 serupa...? tak paham eh
Quote ikanmasin 1-7-2019 04:04 PM
sedih kemain masa kematian istri skrg ni semua
bole buat wayang jg..jadi bukan dia ke yg kene
tangkap tu
Quote kredit 1-7-2019 04:14 PM
isteri dia baru mati kena ombak tsunami baru ni kan?
Quote amyza 1-7-2019 04:52 PM
Perempuan tu isteri orang? Yang report khalwat tu bekas suami dia? Kira janda lah kan.
Quote giyomi 1-7-2019 07:05 PM
tu lar time sedih kekonon up dlm medsoc bagai ssetiap hari, ada gak akak bantah cara ni tp ada sorg tu backup si jantan ni, harap2 yg backp tu tampil tuk pertahankan artis idola dia lagi ek
Quote riyadhK 1-7-2019 07:26 PM
Ifan ni rilek je dalam video. Pompuan tu pulak yang gelabah tetek.
Quote imogenBones 1-7-2019 07:34 PM
Guna kabel lah
Quote kokonutkandy 1-7-2019 08:46 PM
Lelaki ni tahap wayang mmg tak boleh pakai. Kemain hilang arah isteri mati bagai. Sekejap je la. Nafsu menguasai segalanya.
Quote CiliPadiSedap 1-7-2019 09:17 PM
Sekurang kurangnya laki ni xsondol bini org mcm chef sendu
Quote matbad 1-7-2019 10:14 PM
Mina2215: Cemana plak boleh claim “TIDAK PERNAH TERJADI/TIDAK PERNAH BERLAKU” sedangkan ada video terang2 Ifan dalam tu.

Semua duit pakkk hahaha
Quote elaisyah 2-7-2019 04:54 PM
Kira nya duduk berdua tu tengh buat ayam penyet la ye, xbuat ap2 selain dari tu
Quote puanbintang 3-7-2019 03:23 PM
macam - macam..rasa baru je dia menangis beriya2 masa wife dia meninggal tsunami tu..kenapa la buat perangai macam ni pulak...
Quote rhea85 3-7-2019 05:10 PM
tidak pernah berlaku?? cam kelakar je statement tu
Quote kualibesi 25-7-2019 02:46 PM
macam macam. nampak nya ap yg terjadi tidak memberi iktibar
Quote gold_teeth 27-7-2019 08:09 AM
CiliPadiSedap replied at 1-7-2019 09:17 PM
Sekurang kurangnya laki ni xsondol bini org mcm chef sendu

Bukan atas tu kata dengan isteri org? Atau nak berrpisah ngn tok laki
Quote LadyCarefree 12-8-2019 11:32 AM
puanbintang replied at 3-7-2019 03:23 PM
macam - macam..rasa baru je dia menangis beriya2 masa wife dia meninggal tsunami tu..kenapa la buat  ...

Hidup perlu diteruskan. Lg pon konek punya kepala xde otak tp hanya punya perasaan. Perasaan pon 1 je boleh. Bila konek rasa nk bangun, dia bangun dn dia nk port untok dia keluar masok.
Quote beatgirlX 12-8-2019 10:34 PM
Lakonan sungguhhh...mula la meluat perangai laki mcm ni

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087939s Gzip On
To Top