Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Baru Empat Hari Ditayangkan, Filem OlaBola Raih RM2.5 Juta

2-2-2016 11:10 AM| Komen: 149


Oleh : Dean BZ


Filem OlaBola yang mengisahkan perpaduan baru sahaja ditayangkan pada 28 Januari, kini telah meraih RM2.5 juta dalam masa 4 hari.

Ketua Pegawai Operasi Astro, Henry Tan berkata, filem yang diarahkan oleh Chiu Keng Guan telah menerima sokongan yang baik dan reaksi positif daripada semua rakyat Malaysia.

Temubual bersama pengarah filem OlaBola oleh CARI Infonet OlaBola, Bukan Sekadar Filem Bola Sepak!

Henry berkata filem ini bukan sahaja menggambarkan bola sepak, tetapi juga menekankan semangat dan perpaduan yang wujud di Malaysia. Beliau berkata filem itu jalan cerita yang sempurna, yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat.

Diilhamkan oleh kisah benar, filem ini menceritakan kisah pemain bola sepak kebangsaan yang mengharumkan nama Malaysia apabila mereka layak ke Sukan Olimpik 1980 di Moscow, Rusia.

Filem ini menampilkan pelakon popular Bront Palarae, dan juga pemenang anugerah pelakon terbaik Festival Filem Malaysia ke-27 (#FFM27), Frankie Lee. - CARI Infonet.




Sumber - bernama.com


Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
6
Terkejut
12
Sedih
7
Lawak
11
Bosan
13
0
0
Komen: 149
Komen

Previous : Bajrangi Bhaijaan Lagi Best Dari Dilwale?

Next       : BoBoiBoy The Movie, Adakah Mampu Pikat Penonton?

Komen Terbaru

Quote hayrin86 22-7-2017 08:32 AM
Ini punya movie elok rasanya ditayangkan di TV sempena SEAG kali ini

Lain-lain Komen

Quote bluehedgehog 2-2-2016 07:43 AM
petercheng petercheng...nak glemer sgt TT ni...hark tuih
Quote Jajabeans 2-2-2016 08:35 AM
best ke cite ni? sape dah g tgk
Quote Decaffeinated 2-2-2016 09:26 AM
nak tengok lah....

Quote Emperor95 2-2-2016 09:27 AM
macam best saja.
Quote kasibiman 2-2-2016 10:19 AM
ok..good...

berbaloi la dgn teket 33 hengget kat signature gardens smalam.
Quote sofiazara 2-2-2016 10:20 AM
iols da tonton. best!!
Quote rospinki 2-2-2016 10:24 AM
yeke bagus...boleler bawak bebudak lima ketul tu tengok ujung minggu ni..tapi pasal perkauman ni aku tk perlu nak tengok wayang baru nak faham..masyarakat dan toleransi to live in harmony.
Quote nuralisa 2-2-2016 10:26 AM
best .. pegila tgk..x rugi pun
Quote cmf_premierleag 2-2-2016 10:37 AM
Tgk iklan kt astrok...cantik sgt sinematografi film ni..harus akak tengok ni
Quote PerakMari87 2-2-2016 10:44 AM
Iols dh tengok.serius ckp x rugi korg tgk Ola Bola nih.kelakar ade, sedih ade..iols ni pun ade rse nk pergi tgk lg sekali ni
Quote spiderman80 2-2-2016 10:44 AM
Tengok trailer pun rasa nak nangis. Pengarah pun bukan calang-calang orang.
Quote Simunggu 2-2-2016 10:50 AM
Org Sabah sudah tidak minat main bola apatah lagi mewakil negara sbb terlalu banyak double standard & racist di Malaya...

team harimau malaya skg main mcm ayam katik pondan shj...
Quote blinkazwa 2-2-2016 11:06 AM
best! sedih ada. kelakar ada.. acai dgn adik2 muthu..
beza betul semangat pasukan bola dulu dengan sekarang.. dulu main bola sungguh2 utk negara..
skang tak abis2 dengan fashion, gaya rambut, skandal retis sana sini..
Quote Miss_Aleena 2-2-2016 11:08 AM
ye best sangat...rugi x g nengok bawak la sedara mara kawan adik2 bagai pegi nonton ye......tahan la dari dewale....
Quote AbukRokok 2-2-2016 11:38 AM
tggu torent
Quote tomatome 2-2-2016 11:54 AM
Aku da tgk mmg best.. Lawakla part plg best ending dia cite dia ada klimaks.. Byk cina dan india nengok gak.. Plg bangga abes movie sume pakat tepuk tangan.. Terasa smgt nasionalisms.. Yg buat negara pecah belah rasis sume parti politikla.. Huhu rindu zaman sekolah muda remaja dulu.. Pelakon yg pegang watak ali mmg menjadi mmg typical malay boy.. Baran n menjadila.. Hebat sungguh.. Captain dia pelakon cina tu kureng sikit sikit tp yg cina ah cai tu best lawakk siut.. Eh mcm wartawan lak duk ulas.. Adik muthu tu betul2 mengingatkan kisah budak2 dulu tentang 3 budak itam haha
Quote babydoll 2-2-2016 11:55 AM

torrent lambat.jom kte g tgk
Quote jengkoil 2-2-2016 12:12 PM
tomatome replied at 2-2-2016 11:54 AM
Aku da tgk mmg best.. Lawakla part plg best ending dia cite dia ada klimaks.. Byk cina dan india nen ...

Eh eh...byk pulak spoiler abam ni...
Quote EJALTI 2-2-2016 12:21 PM
Macam best jerrkkk.....nak pegi tengok la....

Lihat semua komen(149)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top