Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Chris Hemsworth Sanggup Kuruskan Badan Demi Filem Terbaru

26-11-2015 12:49 PM| Komen: 24



Oleh : TS LOO

sumber foto : http://celebrity.okezone.com/


Betul, dia adalah Chris Hemsworth, pelakon berasal dari Australia yang terkenal dengan watak 'Thor'.

Bagi melakonkan filem terbaru arahan Ron Howard iaitu 'In The Heart Of The Sea',dia sanggup menguruskan badannya tanpa makan apa-apa secara berterusan selama 3 hingga 4 minggu.

Kemudian setiap hari hanya mengambil makanan sebanyak 500 kalori sahaja, akhirnya dia berjaya kuruskan badannya sebanyak 15 paun dan berpenampilan seperti sekarang yang kita lihat. 

Filem tersebut mengisahkan Chris Hemsworth yang mengalami serangan seekor ikan paus gergasi dan pelbagai bencana di laut ketika belayar dengan kapal penangkap ikan paus. 

Chris Hemsworth merupakan antara mangsa serangan yang masih hidup dan terpaksa menghanyut di atas laut selama 90 hari, jadi bagi memantapkan lagi lakonannya, Chris Hemsworth sanggup mengurangkan berat badan bersama dengan pelakon tambahan yang menjadi anak kapal.

sumber foto : http://celebrity.okezone.com/

sumber foto : 

Menerusi gambar yang diambil, kelihatan Chris Hemsworth yang berjambang, tanpa berbaju dengan bentuk badan yang amat kurus, jelas menunjukkan Chris Hemsworth seorang pelakon yang bersikap professional dan sanggup melakukan apa saja demi kebaikan filem yang dilakonkannya. - CARI Infonet


Apa Reaksi Anda...

Bagus
14
Marah
4
Terkejut
12
Sedih
2
Lawak
11
Bosan
3
0
0
Komen: 24
Komen

Previous : 'Mockingjay Part 2' Gagal Raih Kutipan Tinggi Seperti Filem Sebelumnya

Next       : Trailer Filem 'Captain America : Civil War' Mendapat Sambutan!

Komen Terbaru

Quote irwansuhadi 15-1-2016 04:32 PM
Average body consumption 2500kCal sehari
kalau ikut gaya CH,
satu hari 500kCal = lebihan 2000 kCal
2000kCal = 0.285 kg~285g (sehari)
seminggu 285g x 7 = 1,995g ~ 1.9kg @ 2.0kg

4 minggu = 8 kg (17 pounds)

lebih kurang la...

kalau nak kurus cara kalori intake macam pelakon2 holllywood

Lain-lain Komen

Quote -electrifying- 26-11-2015 12:57 PM
Badan dorg ni senang dibentuk balik
Quote khailya 26-11-2015 12:57 PM
kurusnyer..!!
nti senangkan ke nak naikkan dan buat badan bagi cantik semula???
Quote crazecousa 26-11-2015 02:04 PM
abg thor....
Quote shanew3stga1z 26-11-2015 04:18 PM
risau iolsss tgk retis2 yg kejap besokan badn la .. kejap kuruskan badan utk filem .. huuu
Quote supernaturalee 26-11-2015 05:03 PM
huhu

aku suke pelakon yg komited mcm ni
pelakon lain yg pnh buat mcm ni jgk
cristian bale dgn jared leto
2 drpd watak yg dilakonkan menang di oscar
Quote nashrudean 26-11-2015 05:23 PM
supernaturalee replied at 26-11-2015 05:03 PM
huhu

aku suke pelakon yg komited mcm ni

+ keanu reeves dlm little buddha...dia dh kurus tp kurus lagi mcm cicak

Quote skystrike 26-11-2015 09:19 PM
paling power bab body tranformation ni christian bale...



Quote nadie90 26-11-2015 10:38 PM
skystrike replied at 26-11-2015 09:19 PM
paling power bab body tranformation ni christian bale...

Power la CB nie....sng btul naik turun brat badan....apa rahsia dia ek?

Quote berusjamban 27-11-2015 08:22 AM
dulu teringat aflin shauki dlm interview konon kata gemukkan badan utk filem sumolah...skrg tak leh kurus dah...bape belas tahun dah filem tu
Quote lasagna 27-11-2015 09:10 AM
skystrike replied at 26-11-2015 09:19 PM
paling power bab body tranformation ni christian bale...

ada lagi satu uols si Jared Leto (30 seconds to mars pya vocalist) skinny giler dlm cite Dallas Buyers Club brgandingan dgn Matthew McConaughey.
Quote lurve82 27-11-2015 09:29 AM
tom hanks jgk klu tak salah..cerita castaway...yg dia pun sorg2 atas laut...giler kurus...christian bale tu mmg giler...dh mcm aneroxia jerangkung bergerak...

Quote lurve82 27-11-2015 09:31 AM
dorg ada personal trainer sendiri...mmg blh sgt la kejap kurus ke gemuk ke 8pax ke apa ke..sekali berlakon pun dh dpt juta2...kita ni beli tredmill sajork...
Quote supernaturalee 27-11-2015 11:24 AM
lasagna replied at 27-11-2015 09:10 AM
ada lagi satu uols si Jared Leto (30 seconds to mars pya vocalist) skinny giler dlm cite Dallas Bu ...

matthew pun sama

hasilnya dua-dua menang oscar dgn bnyk lg award menang

Quote lasagna 27-11-2015 05:23 PM
supernaturalee replied at 27-11-2015 11:24 AM
matthew pun sama

hasilnya dua-dua menang oscar dgn bnyk lg award menang

ooo yesss cerita tu kan based on true story, cuma tak masuk msia jer.
tp menjadi hocay jared leto ittew jd transexsual.. pondan diva yg dh ada hiv ke aids tu.
matt pon lakonan dlm movie ni pun hebat gak, tak rugi menang byk oscar!
Quote kkaren 27-11-2015 10:42 PM
dahsyat, tak leh nk cam nii
Quote LipasComel 28-11-2015 12:01 AM
hollywood kalau bab2 ni mmg komited. tgk aje mamat yg berlakon jadi capt america tu. dulu blkon jadi human torch dlm fantastic 4 xde la sado gitu. ni smata2 watak sanggup sadokn badan. lg satu tom hanks dlm cast away. dr berisi sampai ke tulang bdan dia nk tunjuk dia konon2nya betul terdampar dkt pulau xberpenghuni tu.
Quote MissNigga 29-11-2015 10:54 PM
skystrike replied at 26-11-2015 09:19 PM
paling power bab body tranformation ni christian bale...

one word.... wowwww!!!!
Quote merrissa 30-11-2015 12:52 AM
fuyo aku nak try tak makan apa2 2-4 minggu la...tengok bape berat aku turun....aku rasa tetap xkan ader beza kot...sedangkan nak turun 2-5 kg je pon.. ape payah benar nak turun...huh!
Quote supernaturalee 30-11-2015 08:27 AM
lasagna replied at 27-11-2015 05:23 PM
ooo yesss cerita tu kan based on true story, cuma tak masuk msia jer.
tp menjadi hocay jared leto ...

die menang oscar satu tu je




Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top