Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

'Mockingjay Part 2' Gagal Raih Kutipan Tinggi Seperti Filem Sebelumnya

24-11-2015 11:16 AM| Komen: 15

Oleh Adib Za

Filem The Hunger Games: Mockingjay Part 2 pastinya merupakan salah satu filem yang dinanti-nantikan pada tahun ini.

Dan buktinya, ia berjaya 'pecah panggung' meskipun baru sahaja ditayangkan pada minggu lalu dengan menguntip keuntungan sebanyak US$101 juta bersamaan RM430 juta! 


Ini sekaligus meletakkan filem yang dibintangi Jennifer Lawrence itu sebagai filem ke-5 yang mencatat jumlah tertinggi untuk minggu pembukaan bagi tahun ini. 

Bagaimanapun, dalam menyambut kejayaan itu, ia rupanya dikatakan jauh tersasar daripada kutipan yang ingin dicapai iaitu US$120 juta. 

Ini berbeza dengan kutipan yang diterima pada siri filem ini pada tahun 2013, Catching Fire yang mencatatkan kutipan US$158 juta atau RM673 juta untuk minggu pembukaan. - CARI Infonet



Baca selanjutnya: CNN Indonesia

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
50
Terkejut
13
Sedih
12
Lawak
10
Bosan
15
0
0
Komen: 15
Komen

Previous : Pierce Brosnan: 'Spectre' Lemah dan Meleret

Next       : Chris Hemsworth Sanggup Kuruskan Badan Demi Filem Terbaru

Komen Terbaru

Quote skinsandstars 8-12-2015 12:37 PM
Cerita ni lembap, boring, bosan. Gelap gelita. Cakap pun malas2. Selayaknya lah sambutan tak power. Aku pun tengok nasib sebab dah baca buku, so nak tengok gak macamana jadinya cita ni, sama ke tak ngan buku.

Tapi buku ni pun boring, so what do you expect, kan?

Lain-lain Komen

Quote akieys 24-11-2015 02:08 PM
xbest pon.. cerita lembap.. x byk action.. xyah tgk lagi bagus.. kecewe
Quote harisbee 24-11-2015 09:58 PM
not bad jugak la citer dia....
Quote anees~nuhara 25-11-2015 10:12 AM
mocking jay part 2. dissappointed
Quote khailya 25-11-2015 12:43 PM
yg 2 punyer lagi tak best dari yg 1st ke..
aku before ni tak penah tgk... tp tertengok yg part 1 ..mber aku ajak p tgk..
ya Allahh bosan ya amat... so yg no 2 ni mmg tak teraseeee pn nak tgk
Quote nashrudean 25-11-2015 02:04 PM
Hunger Games 1 best..part 2,3 bosan nak mampos
Divergent pon sama...1st best...2nd x best n mengarut je..
Maze Runner both 1 & 2 best!
Quote nicuya 25-11-2015 04:12 PM
sorry out topic...ade sape2 xde bukak pasal filem Victor Frankenstein ke?
Quote razzmat 26-11-2015 11:01 AM
ok apa banyak emosi dalam cerita ni
Quote nicuya 26-11-2015 01:08 PM
cter ni je buat aku rase katniss ni mcm manusia2 lain...dlu rase mcm gagah sgt...la ni duk lari2 gtu je la...emosi je cter nih..ye la...dh ending kn..
Quote kkaren 27-11-2015 10:42 PM
ending boring...
Quote mbhcsf 30-11-2015 01:40 AM

why? banyak emosi pe dalam tu so ....last film ni hanya bergarap emosi

i tak suke Katniss jerkah - dengan kurang ajar - a bit rude -  dia jerkah kucing tu walaupun acting...boleh nampak kucing comel tu stress..

Quote aleesyasofia 30-11-2015 10:47 PM
okay jer part 2 nie..
siap tgk hari pertama..

mmg byk emosi yg bermain dlm filem nie..
yg xbest cme presiden snow tue mati bkn sbb katniss yg bunuh kan..

Quote nad_nurulzirah 30-11-2015 11:44 PM
Err teruk sgt ke part 2 ni? still x berkesempatan tgk
Quote beta_carotene 30-11-2015 11:58 PM
cerita ni highlight dia pada klimaks ending tu je

bijak betul katniss, kalau dia bunuh presiden snow, xtahu bila lagi peluang dia nak bunuh pres coin
at least bila dh bunuh pres coin, org lain boleh tlg bunuhkan pres snow yang dh terikat tu

Quote Siputjelly 5-12-2015 10:20 PM
part 2 ni okay je bagi aku daripada part 1 yg tahap boring gila tu. hahaha.
Quote skinsandstars 8-12-2015 12:37 PM
Cerita ni lembap, boring, bosan. Gelap gelita. Cakap pun malas2. Selayaknya lah sambutan tak power. Aku pun tengok nasib sebab dah baca buku, so nak tengok gak macamana jadinya cita ni, sama ke tak ngan buku.

Tapi buku ni pun boring, so what do you expect, kan?

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top