Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tips Untuk Melupakan Seseorang

17-6-2014 05:54 PM| Komen: 26




1. Menerima Kenyataan
Menerima dengan Lapang dada dan Selalu ingat bahwa dia memang bukan yang terbaik untuk kita,dan yakin bahwa suatu saat kita akan menemukan yang terbaik.

2. Menyibukan Diri
Anda bisa menyibukan diri dengan pergi kesuatu tempat dimana anda merasakan bahwa kebahagiaan bukan hanya datang dari dirinya dengan cara mengajak teman2 terdekat anda untuk hangout bareng seperti nonton bioskop,belanja,jalan2 ke taman hiburan,atau sekedar nongkrong dicafe sambil cuci mata siapa tau ada gebetan baru yang bisa membuat anda terhibur dan dapat mempercepat melupakan si dia,Karena ada beberapa theory membuktikan untuk melupakan sidia carilah si dia-si dia lainnya

3. Hindari Si Dia
Hindari kontak langsung dan apapun yang berhubungan dengan si dia seperti sms,tlp apa lagi bertemu karena itu akan membuat anda flash back dan akan terus mengingatnya kembali.

4. Hindari hal-hal romantis atau sejenisnya
Ketika ia sudah tidak bersamamu, kamu akan selalu merasa sensitive jika ada orang lain bersikap romantis kepada pasangannya.Hindari film atau lagu2 romantis yang dapat mengingatkan anda kepada si dia,anda bisa menggantinya dengan nonton film comedi,action atau horror serta anda juga bisa mendengarkan lagu2 yang ceria dan membuat anda semangat untuk melanjutkan hidup anda selanjutnya.


5. Selalu ingat bahwa Semua akan indah pada waktunya
Terkadang karena cinta kita jadi buta,bahkan ada beberapa orang yang rela menghancurkan dirinya hanya karena kehilangan orang yang mereka cinta,menghancurkan diri sendiri itu bukan solusi,karena kita yang akan sangat dirugikan,belum tentu si Dia juga hancur jadi sebisa mungkin buat dia menyesal karena sudah menyia2kan kita dengan menjadi lebih baik dari yang pernah dia bayangkan,yakinlah bahwa semua akan indah pada waktunya.

Jika proses diatas yang telah anda jalani Berhasil..anda sudah melupakannya,mendapatkan penggantinya selanjutnya maka jangan jadikan Orang Yang pernah ada dimasa lalu kita itu sebagai musuh,karena bagaimanapun semua itu adalah perjalan dan anda bisa melanjutkan hidup anda yang sekarang tanpa menoleh lagi kebelakang,jadikan saja kenangan masa lalu itu sebagai pelajaran yang berharga untuk hubungan anda selanjutnya
Selamat MencubaGood Luck


Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
15
Terkejut
17
Sedih
17
Lawak
14
Bosan
8
Komen: 26
Komen

Previous : Lelaki Malaysia Lebih Mengemari Wanita Indonesia?

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote friedfishsoup 25-9-2015 11:49 PM
Tu sebab org kata jgn pergi dating dengan kerap sebelum nikah...

Cepat bosan..

bila da break up then pergi sesuatu tempat akan menimbulkan kenangan masa dating di tempat yg sama..

Lain-lain Komen

Quote Mdkhairul 26-6-2014 01:04 PM
kdg2 kita berjaya kadang kita x berjaya..tapi amat susah utk pksa org cintakan kita, dicintai adalh lebik baik dari mencintai...
Quote ana_una 26-6-2014 01:08 PM
no 3 tu yang paling bagus... kalo bole bertembung pun xmau...
ambil masa untuk berhibernasi....
Quote nur_au 28-6-2014 10:37 AM
Susah sangat nk lupekan..walaupun da bnyak bnda saya buat utk lupekan dia..
Quote khaira01 29-6-2014 12:24 AM
Banyak belajar, banyak lupa. Tidak belajar, tidak akan lupa.

errkk....xda kaitan dgn blajar eh..krikrikrik..
Quote life_love 29-6-2014 09:11 PM
serius..susah..

walau hati geram, menyampah..
nak block FB , nk remove dr frenlist pun rase syg..
nanti x leh stalker lak...
nak deactivate akaun tp takut ade perkare penting x dpt update..
Quote batang_kental 30-6-2014 03:42 AM
pegi travel...
Quote nikaido 30-6-2014 08:22 AM
untuk hangout bareng seperti nonton bioskop,belanja,jalan2 ke taman hiburan,atau sekedar nongkrong dicafe sambil cuci mata siapa tau ada gebetan baru yang bisa



benda apa ni?
Quote myralolx92 7-7-2014 05:05 PM
mostly yg dlm list aku pernah buat
and toughest one :avoid tempat yang kita pernah pergi dgn dia
end up aku duduk rumah je 2 bulan sbb byk tempat reminds me to him


Quote tengah_bosan 9-7-2014 03:40 PM
nur_au posted on 28-6-2014 10:37 AM
Susah sangat nk lupekan..walaupun da bnyak bnda saya buat utk lupekan dia..

same goes to me......huhuhuhu
Quote tengah_bosan 9-7-2014 03:42 PM
akal bermati2an kata xnk dah dgn dia, kalau jumpa or bertembung pon nak lari dr dia....etc
tapi tahu hati xboleh tipu...huhu
Quote kenyang_ 9-7-2014 03:44 PM
No contact! Block Every single thing!

seriously u will heal faster
Quote ana_w_houb 11-7-2014 02:11 AM
tukar no tepon untuk elak kita terlayan main tarik tali si dia.....

maklumlah kata je berpisah sok selang sebulan di sms tanya ok ke x,tetiba teringat lah.....

terus tak kebah2 perasaan sebab still dok layan2 dia
Quote alin5054 17-8-2015 10:15 PM
Tak payah ambik tau langsung pada orang nk kita nak lupakan tu...kalau boleh block segalanya...selalulah baca yassin ..doa banyak-banyak pada Allah hilangkan segala sakit yang kita rasa dan moga lalui hari2x mendatang dengan lebih ceria.
Quote alin5054 17-8-2015 10:18 PM
Ingatlah selalu jangan sayang manusia melebihi penciptanya..
Quote piao 18-8-2015 04:42 PM
aku dah berjaya lupakan dia... walaupun kadang igt.. tp ttp dah lupakan
Quote samperit 19-8-2015 11:48 PM
piao replied at 18-8-2015 04:42 PM
aku dah berjaya lupakan dia... walaupun kadang igt.. tp ttp dah lupakan

means you dah move on lah
Quote john_pablo 30-8-2015 03:58 AM
susah la nk lupakan seseorang...mustahil boleh lupa 100%..
hari ni lupa la pasal si dia..sok lusa igt balik...

1 cara ja boleh lupakan seseorang iaitu hilang ingatan..itu mmg lupa segala2 nya...
so xda tips utk lupakan seseorang...
hadap je la...
Quote samperit 31-8-2015 03:47 PM
john_pablo replied at 30-8-2015 03:58 AM
susah la nk lupakan seseorang...mustahil boleh lupa 100%..
hari ni lupa la pasal si dia..sok lusa i ...

ilang ingatan ye
Quote wan_fizah 1-9-2015 03:53 PM
susah tp dh berjaya!!! yeeaaayyyyy

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.145846s Gzip On
To Top