Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1545
View
24
Reply

Bimbang Penyakit Ain.. Nazrief Nazri Ikut Cakap Orang Tua-Tua, Tak Kongsi Wajah Dan Nama Anak

[Copy link]

Author: bubuk_bearbear       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-9-2021 07:49 AM | Show all posts |Read mode





Pelakon Nazrief Nazri yang menimang cahaya mata sulung pada 19 Julai lalu masih belum bersedia berkongsi nama penuh dan wajah anaknya untuk tatapan peminat.


Menurut Nazrief, nama anak lelakinya yang sudah memasuki umur dua bulan itu baru saja didaftarkan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).


"Sudah dua bulan isteri bersalin..saya pun baru selesai mendaftarkan nama anak di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN). Buat masa ini kami hanya kongsi nicname anak iaitu Noah A.

"Orang pun tak tahu nama penuh anak kami...cukuplah kami panggil sebagai baby Noah di laman sosial.


"Sebenarnya saya dengan isteri adalah orang yang sangat menjaga privasi tapi kita sedar sebagai public figure, ada beberapa perkara kita kena kongsi juga dengan pengikut," katanya kepada mStar.







Bukan sengaja ingin merahsiakan nama anaknya, Nazrief memberitahu dia merahsiakan nama penuh anak kerana mahu mengelakkan daripada terjadinya penyakit ain.


"Sebenarnya keluarga tak bagi dedah nama penuh anak sebab takut macam-macam orang boleh buat (benda tak baik).

"Salah satu sebab kami nak elakkan penyakit ain dan perkara-perkara tak elok dekat baby.

"Itulah sebabnya kami guna nama nickname dekat baby, bukan saja-saja nak rahsia nama tau!" ujarnya.


Untuk info, penyakit ain ialah penyakit yang disebabkan oleh pandangan mata yang disertai sifat iri atau rasa takjub terhadap apa yang dipandang. Ianya boleh terjadi dari orang yang dengki atau orang yang dicintai, dari orang yang jahat atau orang yang soleh.



Nazrief dan model, Aizatul Aqma Hamdan mendirikan rumah tangga pada 15 November 2019 di The Seavoy House, Titiwangsa. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah.. tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:58 AM | Show all posts
bibir anak dia comel macam perempuan pulak
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ada ke org nk dengki dgn model spender ni yg acah2 mukan mcm fahrin ahmad?
kalo ada, sapo yg benak sgt tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 15-9-2021 08:12 AM
ada ke org nk dengki dgn model spender ni yg acah2 mukan mcm fahrin ahmad?
kalo ada, sapo yg be ...

ko ni komen haha
korg pernah layan cute turkey tak

actually org tua2 pesan, manusia ni mcmc pesen share gambo anak comel pun dengki.. pastu mula anto mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dia takdela jaga privasi sgt.
Jaga privasi ni gambar ko pun takde or jarang nak share kat socmed.
Kalau video tiktok pun ada lalu lalang tu takde la privasi sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kblakangan ni byk plak dgr psl kes ain ni..
Xphm jgk..apapun seeloknya bpada2 la kongsi bnda2 peribadi ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tahu ain tu nama penyakit. Jadi adakah orang yg nama ain bermaksud penyakit jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Penyakit ain yang evil eye sampai acik2 turki takut hingga di sangkutnya mata dajjal dalam rumah tu ke??

Btw sape la nak dengki dengan ko dek, dah la sendu. Yang nak dengki tu pun fikir dua tiga kali.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Terus bambam ek bininya, pdhl time jadi freelance model kurusss
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tekejut iols ingatkan pismidon dpt anak chuols
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
jajahoney: Baru tahu ain tu nama penyakit. Jadi adakah orang yg nama ain bermaksud penyakit jugak?


Ejaan lain kot. Ain = mata. So penyakit ain ni mungkin ada berkenaan dgn pandangan mata la. Cer sesiapa pandai arob tlg explainsss
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm comel je ank nye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag: ada ke org nk dengki dgn model spender ni yg acah2 mukan mcm fahrin ahmad?kalo ada, sapo yg benak sgt tu?


Siapa yg model spender chuoul?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jajahoney replied at 15-9-2021 08:49 AM
Baru tahu ain tu nama penyakit. Jadi adakah orang yg nama ain bermaksud penyakit jugak?

ain tu maksudnye mata.... ustaz pggil penyakit ain, mkssnye pandangan mata org2 terntntu yg dlm hati die penuh hasad.. diterjemahkn ke mata die.. tp aku pernah gak dgr ustaz ckp.. penyakit ain ni boleh jd jgk bile kite terlalu memuji, mksdnye.. baby yg comel2 tu kite tgk smpai terujaa, baby tu boleh jth sakit.. sebolehnye.. bila tgk baby yg omey2 sebut subhanallah, puji yg di atas sana.. indah ciptaan Dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:39 PM | Show all posts
patutlah syed iqmal tu tak nak up pic dia tengok camera..
sebab takut penyakit ain ni la...
da la syed iqbal tu ramai peminat dikalangan acik2 kannn...
tu yg risau sgt......
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:27 PM | Show all posts
jajahoney replied at 15-9-2021 02:27 PM
Siapa yg model spender chuoul?

Google le beliaw kalu berani.. euwww gambo spenda mcm letak tisu jahh
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:40 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 15-9-2021 02:39 PM
patutlah syed iqmal tu tak nak up pic dia tengok camera..
sebab takut penyakit ain ni la...
da la  ...


apa kena ngena pandang kamera dengan penyakit ain. tak pandang pun tetaplah orang yg tengok pun ada penyakit ain selagi ada rasa dengki dan teruja berlebih?

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Besarnya muka bini dia. Berjuta umat dunia dok sharing ada ke kena penyakit ain edruce?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 07:05 PM | Show all posts
joyahPPR replied at 15-9-2021 04:40 PM
apa kena ngena pandang kamera dengan penyakit ain. tak pandang pun tetaplah orang yg tengok pun  ...

oooooo gitu... iollss tak tahu sisss...
hahahhaha.....

iollss ingat kalau dulu2 sekolah masa belajar arab...
ainun = mata...
jumjumaton = tengkorak..

hahahaha...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list