Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
1712
View
40
Reply

Akaun Simpanan Emas GAP PUBLIC GOLD

[Copy link]

Author: menjad    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-8-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Korang harus ambil peluang nih. Belajar menyimpan emas.

Public Gold menyediakan platform paling mudah untuk menyimpan Emas 999

RM 100 adalah permulaan pembelian emas dan korang akan dapat PG code dan password. Pastuh korang menyimpan lah sampai lebam.

Harga semasa emas hari ini lebih kurang RM264. Emas harganya sentiasa turun naik tapi tak mudah turun banyak.

Penyimpan emas perlu peram emas sekurang-kurangnya 3 tahun untuk lihat keuntungan.

Bagi golongan muda yang baru bekerja
Cuba simpan minima 1g sebulan. Setahun terkumpul 12 g.

Macam mana nak kumpul bajet untuk perkara penting dalam hidup;
1 Kos perkahwinan
2 Dana kecemasan
3 Dana pendidikan anak
4 Tunaikan haji
5 Modal bisnes
6 Dana persaraan

dan lain-lain perkara yang menjadi impian kita. Simpan duit asyik habis. Ubah cara menyimpan

Solusi;
Buka akaun GAP - Satu platform yang menyediakan peluang untuk menyimpan emas dalam bentuk gram.
- Tiada yuran pendaftaran
- Tiada komitmen bulanan
- Konsistensi menabung setiap bulan
- Peram lebih 3 tahun untuk tengok keuntungan

Wasap saya untuk daftar

www.wasap.my/60172821942/nakdaftarGAP

Untuk register akaun GAP, saya perlukan

Akaun Dewasa (18 Tahun & Keatas)
1. Nama penuh
2. Nombor IC
3. Alamat email
4. Nombor HP

Akaun Junior (Bawah 18 Tahun)
1. Nama penuh Junior
2. Nombor MyKid
3. Nama Penjaga
4. Nombor IC Penjaga
5. Alamat email
6. Nombor HP


Pembelian minimum RM100 perlu dibuat dalam tempoh 24 jam selepas pendaftaran untuk elak akaun dibekukan.



ACTIVE DEALER PUBLIC GOLD.
HAIZAD BAKI
PG 00543228

Nak simpan emas boleh contact saya ye.

#PGG100Network #NextMohdZulkifli

FB_IMG_1629448993915.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
         

APA ITU AKAUN GAP?

Akaun GAP ialah akaun simpanan emas. Dalam penyata GAP menunjukkan baki dalam gram emas, bukan RM . Emas adalah Emas Tulen 999.9. Iaitu Gred Emas yang paling tinggi dan berkualiti.

BERAPA BELIAN MINIMA?

Belian mimima cuma RM100. Hari ini 1g RM264, bermakna dgn RM100 kita dapat 0.3788g. Nak beli lebih takda masalah.

Kita kumpulkan hingga cukup untuk kita tebus mana item gold bar atau dinar yg Public Gold jual.  1g boleh, 1kg pun boleh - asalkan kita tinggalkan minima 1g dalam akaun supaya akaun tak tutup dan kekal aktif. Kalau nak keluar semua akaun akan di tutup & nak buka semula ada fee.

APAKAH CAS YANG DIKENAKAN?

Tiada yuran pendaftaran, simpanan atau apa yuran tersembunyi.         .   .        .

Kita cuma bayar Gold Premium masa kita tebus emas kita(caj admin), mengikut item yg kita tebus. Minima RM10 saja.

GAP boleh dipos kalau kita nak mereka poskan ke rumah gunakan GIT.

BERAPA RM SAYA KENA COMMIT BAYAR SETIAP BULAN?

  melainkan dengan diri anda sendiri untuk menyimpan. Nak beli setiap minggu boleh, 10 kali sehari boleh, sebulan sekali boleh, setahun dua kali pun boleh. Tapi tentulah lebih kerap dan lebih konsisten akan lebih cepat nampak hasil sebab kita menyimpan emas.

ADAKAH GAP MEMBERI PULANGAN BULANAN?

GAP hanya platform membeli emas dan menyimpan emas yang anda beli itu secara percuma. Emas tidak menjana pendapatan atau bercambah biak, akan tetapi nilainya berkembang sedangkan nilai duit kertas merosot dihakis inflasi.

        ,        .                  ,       .

Jika anda teruskan membeli dengan konsisten anda akan beri 'volume' dalam tabungan anda, dan peningkatan harga emas akan memberi anda keuntungan lebih banyak.

BOLEHKAH SAYA DAPATKAN TUNAI DARI SIMPANAN SAYA?

Boleh. Ada dua cara: pajak dgn arRahnu atau jual balik kepada Public Gold. Kedua ini anda boleh buat atas talian, ikut harga emas semasa.

Contohnya jika anda sudah mengumpul 30g dan perlu guna duit dan mahu menjual 10g, boleh jual pada PG dan duit akan dikreditkan dalam akaun bank anda dalam masa 3 hari. Syaratnya maklumat peribadi seperti IC dan akaun bank sudah dikemaskini dalam akaun PG anda.

ADAKAH GAP PATUH SYARIAH?

Membeli dan menghimpun emas dalam akaun GAP telah diteliti dan diberikan pengesahan patuh syariah oleh Amanie Advisors, pakar perunding syariah bank, institusi kewangan dan syarikat di dalam dan luar negara.

BAGAIMANA CARA SAYA NAK MULA?

Nak beli perlu register dulu, sila hubungi saya untuk pendaftaran, kemudian cuma ke website atau app, login dan beli guna FPX online banking. Mudah sangat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by menjad at 21-8-2021 12:54 PM

PG Buyback

Ramai yang tanya camna nak jual balik emas. Mudah jer sebenarnya.

Jika ada simpanan gram emas di GAP, guna sahaja PG Buyback. Ia akan tunjukkan harga PG beli.

Semua emas ada spread. Maksimum 9% spread di PG.

Camna nak kira?
Contoh:
2019 beli emas pada kadar RM185
Hari ini saya jual mengikut harga semasa seperti berikut;
RM264 - 9% = RM240

Kira keuntungan;
RM240 - RM185 = RM55/g

Emas simpanan jangka panjang. Simpan minima 36 bulan/3tahun ke atas. Semakin lama semakin baik.

Target untuk simpan 200g. Mengikut harga semasa nilainya sama dengan RM52K.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ada 2 keping 1G
Tak pernah ambil di PG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 21-8-2021 01:12 PM
Saya ada 2 keping 1G
Tak pernah ambil di PG

Beli kat mana. Kedai emas?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan-kawan nak saya guide untuk simpanan emas?

Di Public Gold, RM100 pun kita dah boleh buat simpanan emas.

Buat rakan yang nak saya bimbing  bagi mulakan simpanan emas boleh klik link wasap berikut

#PGG100Network memberi peluang kepada bakal penyimpan emas berdikit-dikit menyimpan EMAS dalam akaunGAP. Sikit-sikit lama-lama akan banyak juga. Tak rugi menyimpan emas. Jom mula sekarang;

1. Emas tidak mudah dicairkan. Jika terdesak pun kita akan gunakan tunai dahulu. Sayang wei nak pajak emas.

2. Boleh pelbagaikan jenis simpanan. ASB, TH dalam bentuk tunai dan selebihnya simpan dalam bentuk emas pula.

3. Menyimpan emas setiap bulan. Ada duit ditangan pikir simpan emas dahulu tak der lah gatal tangan nak beli online. Dah cukup 10g boleh keluarkan gold bar simpan di tangan pula. Belek hari-hari

4. Target menyimpan emas 200g. Cukup 85g kena bayar zakat. Zakat wajib jangan anggap sebagai beban pula. Harta kita bukan semua milik kita ada bahagian untuk orang lain juga.

Nak berjaya kena pakai otak mentor Puan Marlia Ramli . Cuba capai apa yang mentor sudah capai. Kerja keras 2 tahun untuk dapat hasil 10 tahun. Semoga dipermudahkan, Insha allah.

#AkaunEmasGAP
#emaspublicgold


Untuk pendaftaran akaun simpanan emas patuh syariah :
http://www.wasap.my/60172821942/akaunGAP
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Simpan emas dalam buku ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 22-8-2021 09:06 AM
Simpan emas dalam buku ke?

Disimpan secara online. Bole purchase di web PublicGold atau guna apps. Bila dah daftar akan dapat PG code dan password. Boleh beli emas bila masa 24/7. Harga semasa emas diupdate setiap hari.
Emas terkumpul ko boleh apply GIT untuk dapatkan emas fizikal 1 dinar. (4.25g) atau gold bar akan dipos ke rumah. Berinsurans

Cara terbaik untuk simpan emas. Nak terus simpan di akaun PG pun boleh. Free jer. Nak gadai pun boleh secara online

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli  EMAS serendah RM100 + PERCUMA Ilmu EMAS  

Biasa orang simpan emas atas 3 sebab ini :

1 Emas *naik untuk jangka masa sederhana dan panjang* .

Emas terpelihara daripada inflasi yang berlaku kepada matawang fiat.

Jadi, dengan kenaikan emas, ia menyerap inflasi.

2 Emas *boleh dicagarkan* di ar-rahnu. Inilah antara kelebihan emas sebagai harta yang senang dicairkan.

Ia boleh jadi dana kecemasan kepada penyimpan emas.

3 Emas membantu penyimpannya *daripada sikap boros berbelanja* .

Ini antara faktor paling ramai orang simpan emas. Bila simpan emas, kita akan berkira-kira untuk berbelanja barang yang bukan keperluan.

Kalau anda rasa sesuai dengan salah satu faktor ini, jangan tunggu lama untuk buat keputusan.

Keputusan anda hari ini akan mengubah hidup anda lagi 5 tahun.

Begitulah.

PG00543228
Dealer Aktif Public Gold
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
menjad replied at 21-8-2021 02:34 PM
Beli kat mana. Kedai emas?

Online PG gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
caca_eric replied at 23-8-2021 12:00 AM
Online PG gak

Teruskan menabung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga semasa emas hari ini 267. Di GAP pembelian boleh serendah Rm100 yang bersamaan 0.37g.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyimpan walaupun tak ada lebihan duit

Alasan biasa 'saya akan menyimpan bila ada duit lebih'... Statement menyedapkan hati

Mereka terus menunggu hingga pada akhirnya zero simpanan

Sungguh dalam hidup kita memang jarang sangat ada duit lebih. Kalau ada pun kita pi usyar shopee mula nak beli itu ini. Tak pun kena repair kereta, beli ubat dan kena pinjam

Jika nak terus tunggu, maka selamanya kita akan terus menunggu sehingga 'ajm'

Jalan keluar 'UTAMAKAN SIMPANAN DAHULU'  sebelum berbelanja. PERIT itu pada awalnya SENANG pada akhirnya

Jom belajar simpanan emas di GAP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli  EMAS serendah RM100 + PERCUMA Ilmu EMAS  

Biasa orang simpan emas atas 3 sebab ini :

1 Emas *naik untuk jangka masa sederhana dan panjang* .

Emas terpelihara daripada inflasi yang berlaku kepada matawang fiat.

Jadi, dengan kenaikan emas, ia menyerap inflasi.

2 Emas *boleh dicagarkan* di ar-rahnu. Inilah antara kelebihan emas sebagai harta yang senang dicairkan.

Ia boleh jadi dana kecemasan kepada penyimpan emas.

3 Emas membantu penyimpannya *daripada sikap boros berbelanja* .

Ini antara faktor paling ramai orang simpan emas. Bila simpan emas, kita akan berkira-kira untuk berbelanja barang yang bukan keperluan.

Kalau anda rasa sesuai dengan salah satu faktor ini, jangan tunggu lama untuk buat keputusan.

Keputusan anda hari ini akan mengubah hidup anda lagi 5 tahun.

Begitulah...

PG00543228
Dealer Aktif Public Gold
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2021 10:09 AM | Show all posts
Hi TT, menarik info ni....saya tak pernah simpan kaedah ni...but i will read through nnt...


cuma, you jangan obvious sangat promote untuk org sign up ok, sebab ni thread informasi so if so just stated to pm u...put more infos ok to avoid thread ni dianggap advertisement.


Tq
Moderator

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini 5 Tips Simpan Emas 1 Gram 1 Bulan

Tips1 : Target simpan emas 1 gram 1 bulan sebagai "forgotten saving" (simpanan untuk dilupakan).

Simpan, dan lupakan. Duit simpanan lain boleh disimpan di tempat lain seperti TH atau ASB.

Tips2 : Setiap kali dapat gaji, terus beli 1 gram emas.

Jangan tunggu duit Iebih baru nak menyimpan sebab memang tak akan ada duit Iebih. Mindset menyimpan iaitu, simpan dulu belanja selebihnya" bukan "belanja dulu simpan selebihnya".

Tips3 : Jangan tunggu harga terbaik.

Kalau tunggu pun selalunya tak berbaloi dengan risiko duit itu bocor. Takut-takut nanti, bila harga dah rendah, duit pula yang habis!

Tips4 : Beli emas melalui kaedah Akaun Emas GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold.

Itu kaedah termudah dan termurah di Malaysia buat masa ini bagi sesiapa nak simpan 1 gram 1 bulan.

Tips5 : Bila cukup 6 gram, keluarkan gold bar 5 gram sekeping. Minat coin, boleh keluarkan 1 dinar (4.25g).

Atau cukup 11 gram, keluarkan gold bar 10 gram sekeping. Boleh juga keluarkan gold bar 1g 10 keping. Pilihan masing2

Ada banyak pilihan.

Buat begini supaya terasa aura dan keseronokkan simpan emas! Memang "feel" akan berbeza.

la mempengaruhi minda separa sedar (subconscious mind) supaya kumpul lebih banyak kepingan emas!

#AkaunEmasGAP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 27-8-2021 10:09 AM
Hi TT, menarik info ni....saya tak pernah simpan kaedah ni...but i will read through nnt...



Baiklah saya ikut saranan mod ;)
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2021 03:54 PM | Show all posts
menjad replied at 27-8-2021 01:46 PM
Ini 5 Tips Simpan Emas 1 Gram 1 Bulan

Tips1 : Target simpan emas 1 gram 1 bulan sebagai "forgott ...

Mmg target nk simpan 1g/mth..tp biasa beli emas pakai...tp thn ni sempat beli 6g awal thn hari tu..baki 6g nanti beli lpas bersalin...xreti lg nk beli bar atau coin ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 27-8-2021 03:54 PM
Mmg target nk simpan 1g/mth..tp biasa beli emas pakai...tp thn ni sempat beli 6g awal thn hari tu. ...

Emas perhiasan agak tinggi spread

Emas 999 dalam bentuk goldbar atau dinar adalah lebih baik untuk tujuan pelaburan. Spread rendah kurang 10%

1g sebulan dah ok sangat dah tuhh...

Teruskan jer... Apa2 emas pun mmg berharga.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2021 04:02 PM | Show all posts
menjad replied at 27-8-2021 03:58 PM
Emas perhiasan agak tinggi spread

Emas 999 dalam bentuk goldbar atau dinar adalah lebih baik un ...

Yup...999 lg berbaloi sbnrnye..tp kita ppuan kan..baik beli yg pakai

Tp nanti akan beli jua yg 999 tu utk anak2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list