Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
946
View
11
Reply

Zii Jia gagal jinakkan Chen Long

[Copy link]

Author: xpdckelate       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2021 10:02 PM | Show all posts |Read mode
Kuala Lumpur: Perjuangan perseorangan lelaki negara, Lee Zii Jia di temasya Olimpik Tokyo berakhir apabila dia tewas kepada lawannya dalam pusingan 16 terbaik, sebentar tadi.
Sudah hampir setahun tidak bertemu jelas sekali pemain perseorangan China, Chen Long bukan lawan mudah buat Zii Jia apabila terpaksa akur dengan keputusan 21-8,19-21, 5-21.
Perlawanan yang berlangsung di Musashino Forest Sport Plaza menyaksikan pemain perseorangan negara itu mencetuskan kebimbangan penyokong tanah air apabila mengalami kecederaan sebaik saja saingan bermula.
Namun, kecederaan tangan kanan sedikit pun tidak menjejaskan rentak juara Seluruh England 2021 itu beraksi cemerlang apabila berjaya menundukkan Chen Long 21-8 pada pertemuan set pertama.
Tersentak dengan kekalahan pada set pertama menyaksikan Chen Long cuba bangkit pada set kedua dengan memberikan tentangan sengit sebelum berjaya membawa perlawanan ke set penentuan.
Chen Long membuktikan dia masih berbisa apabila berjaya memastikan kemenangan berpihak kepadanya sekali gus berjaya melangkah ke pusingan suku akhir.
Kemenangan itu sekali gus menyaksikan Chen Long akan berdepan pemain nombor empat dunia dari Taiwan, Chou Tien Chen di suku akhir.
sumber : HMetro

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 10:02 PM | Show all posts

Aksi pemain badminton negara, Lee Zii Jia membalas pukulan pemain China, Chen Long dalam saingan badminton perseorangan lelaki Olimpik Tokyo. FOTO AFP
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah kata hari tu dia ni pattern chong wei ... Jenis prestasi tak konsisten ..

Bila aku nak nampak player mixture dlm team badminton macam zaman anak anak sidek ??
....

Ibarat cam china team a vs china team b bila tgk player list
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayang betul 2nd set tu tadi. Rapat sgt point!

Takpe LZJ ambik ini sbg pengalaman. CL itu byk pengalaman bermain di Olympic. LCW pun kalah lawan dia.
Umur masih muda.
Target Olympic 2024
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rugi sangat set ke 2 tadi set ke 3 terus longlai. harapan badminton tinggal men double yg kejutkan pilihan pertama dr indon
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
GAME OVER.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe. LZ muda lagi. Nanti boleh buat comeback ok
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm...apalah yang boleh dikata lagi??

Takpe u already do ur best...

Takpe cuba lagi next olimpik

Kalah bermaruah (kalau da kalah tu kalahla jugak)

Sampai umur 60thun kot baru nampak pingat emas Msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
takpe. kira.muda lg.. boleh cuba lg next olimpik. potensi ada dah tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kecewa betul aku tadi

pehal bleh kena teruk masa game ketiga
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm punah harapan...kiciwaa...Pepon LZJ dah buat yg terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Chen long ni mcm set2 lin dan..xkan mudah nk kalah dlm big tournament... Ada sbb knp dia x join mana2 game pas all england.. Sbbnya nk aim utk olimpik... Simpan tenaga, simpan strategi, tngu masa br dia all out segala... First set tu mmg dia saja nk test market je...carik kelemahan opponent... Nk tgk chen long yg sbnr kena tgk game dia masa 2nd and 3rd set... Org malaysia jgn terpedaya...china ni kalo ada 10 olimpik org yg sama pun sanggup buat pe je utk menang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list