Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
5447
View
40
Reply

Pernah Disindir Tak Faham English, Dr. Erin Anggap Penyanyi Rap Ini Sedang Terima Karma - "Tak Lambat, Cepat... Kira Dah Seri 0-0 Ye"

[Copy link]

Author: JahGosipMosip       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2021 06:44 PM | Show all posts |Read mode
Pernah Disindir Tak Faham English, Dr. Erin Anggap Penyanyi Rap Ini Sedang Terima Karma - "Tak Lambat, Cepat... Kira Dah Seri 0-0 Ye"
Pulang paku buah keras!
Amri Hassan
Fri Jul 23 2021



"Hai bro. Sudah mental ke? Mungkin ia juga kesan dari Allah tengah makbulkan doa orang teraniaya dengan content kita tu. What you give you get back," demikian tulisan bekas isteri pendakwah popular Da'i Farhan, Dr. Erin menerusi hantaran di Instagramnya pada Khamis.

Dalam hantaran berbentuk video itu, Erin kongsikan semula perbualannya bersama individu terbabit sekitar akhir tahun 2019.

Individu yang dipercayai penyanyi rap lelaki itu difahamkan pernah mengulas mengenai peranan pendakwah dan permasalahan yang wujud dalam institusi masjid, tahfiz, jabatan agama Islam dan agensi umrah.

Bagaimanapun, ulasan terbabit menggunakan gambar dan wajah Erin bersama bekas suami yang suatu ketika pernah tular dengan kontroversi bernikah di Tanah Suci Makkah ketika mengerjakan umrah bersama-sama.

Hal itu kemudiannya mendapat reaksi balas Erin yang menghubungi pemilik akaun itu menerusi kiriman mesej langsung. Erin menegur tindakannya dan menasihatinya agar mendapatkan fakta yang tepat sebelum membuat sebarang ulasan di media sosial.

Kiriman teks Erin kemudiannya dijawab dan dibalas dengan cara sarkastik selain memperbetulkan penguasaan bahasa Inggerisnya.

"Tak lambat, cepat. Doa orang teraniaya ni direct express way Allah makbulkan. Dulu buat content pakai gambar kita bagi orang maki kita berjemaah, la ni Allah bagi sendiri rasa mental macam mana sampai kena makan pil sebab content sendiri.

"Sebab itu hidup ni jangan seronok sangat nak bahan orang. Tak kena kat kita, anak cucu cicit kita pasti tak lepas. Tapi memandangkan tanda-tanda Yakjuj Makjuj pun dah turun, makna kata memang dah sampai akhir zaman dah kita ni.

"Allah bayar drive thru je, dulu nak recommend akak sekolah belajar English putar alam macam dia tu yang suka petik sini, content bagi orang maki kita lepas tu kita tanya kata kita tak faham English pula. Baling batu sorok tangan. La ni terasa nak offer pakar psikatrilah," kata Erin.

Terkini, penyanyi rap lelaki itu sedang menjadi bualan netizen susulan beberapa isu berkaitan dengan misi bantuan kemanusiaan di luar negara.

Justeru, tambah Erin, apa yang berlaku padanya suatu ketika dahulu kini dirasai semula oleh individu terbabit dan menganggap mereka kini sudah seri.

"Tak minat nak ambil tahu hal orang ni tapi sebab dia pernah buat content pasal kita. Luka parut kita yang rasa dan tanggung, jadi tak salah nak buka jahit di luka. Kira dah seri makna kata 0-0 ye. Selamat hari raya, salam ummah rapatkan saf," tulisnya lagi.

Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2021 06:44 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2021 06:45 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau pun aniaya orang
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalao si caprut tu kena roket israel baru karma..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya dapat balas dendam
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pnah la bijak pompuan ni. Hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ohhh she got the receipt
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Errrr..  Dr pelesu ni dh dapat cash.  Turun naim mahkamah,  ex madu dapat balik somi.  
Pastu perasan org lain dapat cash sebab dia???  

Zaman e wallet ni pun nak main cash2 ke?  
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa la adress dia as dr.. tolonglah ty pun iktiraf penipu dr
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde tindakan terhadap title fake doctor ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Stop calling fake doc a doc! Rimaslah.. Penuh negara ni dgn org terpaling.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 24-7-2021 07:45 PM
Stop calling fake doc a doc! Rimaslah.. Penuh negara ni dgn org terpaling.

kenapa media iktiraf title palsu dorg ni ek. org tu syok sendiri je buh dr.. boleh pulak media ni jd bodoh g letak title tu kt atikel2 dorg..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 24-7-2021 07:50 PM
kenapa media iktiraf title palsu dorg ni ek. org tu syok sendiri je buh dr.. boleh pulak media ni  ...

Media kurang pengetahuan n integriti mcm ni lah.. Sampah semata2
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosannazmia at 24-7-2021 09:47 PM

Media zaman skrg mmg mcm ni nye ceta pon nak kaver
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah kes org guna title DR ni.
Belas tahun yg  lepas...sapa2 yg amek course color vibration terapi tu ha byr certain amoun belas ribu amek course dia tros dpt title Dr. Org2 biasa..cikgu pon ada.
Cara nak check aura tu mcm muhaiiyaa pnh buat kat tv..depakan tgn patu dia tolak2 tgn tu.
Mmg xde pantauan dan sapa2 pon boleh guna title tanpa kene apa2
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kira masing2 da dapat balasan la nih... Yg sana dapat yg sini dapat yg sinun dapat.. Asal org lain jatuh terduduk masing2 nk ckp balasan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau media lain highlight title palsu die ni, knp forumer yg bukak topik pun same nk iktiraf jugak title palsu pempuan ni?

die ni nk ngate org tp diri die pun ape kurg nye
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dia pun da dapat cash juga kannnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Justice for caprice.

Haha..walaupun aku tak berapa suka caprice pun (well, depend on issue),  ko Erin 1000x aku tak suka.
Dr celah bedah mana?
Bluwekk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list