Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
6254
View
65
Reply

"Korang Nak Menteri Yang Tak Buat Kerja, Merepek Kerepek" - Wardina

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2021 06:14 PM | Show all posts |Read mode
Keputusan kerajaan untuk membuka semula sekolah pada 1 September dipertikaikan banyak pihak.


Ia termasuk bekas Menteri Pendidikan iaitu Ahli Parlimen Simpang Renggam, Dr Maszlee Malik.




  



Dalam satu kenyataan, beliau mendakwa ramai ibu bapa dan pendidik tertanya-tanya mengapa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) tergesa-gesa  membuat pengumuman itu?

"Ramai ibu bapa yang merasakan apakah rasionalnya keputusan tergesa-gesa KPM sedangkan program agihan 150,000 komputer masih lagi belum selesai untuk membantu murid miskin.

"Apakah pengumuman pembukaan semula sekolah pada 1 September ini sekadar menjadi alasan untuk tidak menyelesaikan baki agihan komputer yang dijanjikan itu?" katanya dalam satu kenyataan pada Khamis yang dipetik dari Sinar Harian.


Berikutan itu, selebriti Wardina Saffiyah menerusi Instastory memuji keprihatinan Maszlee dan menempelak mereka yang memilih 'menteri yang tidak buat kerja dan merepek'.





Kredit foto: IG




Dia juga berkongsi beberapa tangkap layar komen balas pada IGStorynya itu.


Rata-ratanya daripada golongan guru menyuarakan sokongan terhadap Maszlee dan memuji hasil kerja dan idea bagus dilontarkannya sewaktu masih memegang jawatan Menteri Pendidikan.










Kredit foto: IG




Malah, ada yang mendakwa masih mengadu kepada Maszlee berhubung dilema dihadapi mereka hari ini.


Kata Wardina, dia berkongsi mengenai pandangan orang ramai di laman sosial supaya sedikit sebanyak dapat membersihkan nama Maszlee yang menjadi troll netizen.







Kredit foto: IG




Wardina berharap agar ada pihak terbuka mata dan faham mengapa dia menyokong Maszlee.


Maszlee ni menteri yang betul-betul disayangi warga guru terutamanya sampai mahu dia kembali menerajui kementerian berkenaan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr Maszlee memang bagus tapi karakter dia tak sesuai jadi menteri. Dia boleh jadi pengarah pendidikan atau pengetua sekolah. Nak jadi menteri tak boleh lurus sangat. Ko wardina, diam! Engkolah merepek kentang. Kena campak kat marikh pun mulut ko atas bawah tak reti tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Maslee mmg la bagus tp dia lalang dan tiada pendirian tepat.pasal kasut  je dah heboh satu negara sampai piyem sendiri nak kena cuci tahi org lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Wanita bijaksana serba tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lek la.. Radzi jidin nnt konar la kptsn bukak sekolah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
wardina.. x pyh la nk komen klu bkn bidang kau.. ntborg lain komen bab artis.. x terjawab plk.. maaf ckp la.. klu bab artis.. byk sisi yg x baik dr sisi baik..ckp lebih plk nt dikatakan mengata.. diam lebih baik
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
harap2 tahun ni buka sekolah utk pelajar2 spm & stpm je la..yg lenlain buka tahun depan je la..risau kes x turun2 ni..lagipun senang sikit kot,makpak tak gaduh nak byr tambang bas segala
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan ke 1 sept tu utk bdk2 yg nak spm dan stpm jer ..apasal yg lain ni melalak sgt. Dan itu pun jangkaan shj supaya ibu bapa, murid, guru dan sklh bersedia. Dulu masa kpm umum seminggu atau 2 mggu ramai meroyan kata tak sempat bersedia bagai...bila bgtau awal2 mcm ni meroyan juga. Apa2 pun pembukaan sklh nnt tetap akn lihat kpd kes semasa.. bawa2 la bertenang masing2..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni tak layak komen. Diamlah ko, dok sini tak, mengundi pun tak, ada hati nak komen mcm2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahhh. Rileks la.Jiddin rambut buku teks kan kaki u turn.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap betul lah spm n stpm dulu knowing current minister minggu dpn form 4 n dak sek rendah gituuhhh keputusan dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 24-7-2021 07:07 PM
Alahhh. Rileks la.Jiddin rambut buku teks kan kaki u turn.

hahahahahaha hawau la kau... yela buku teks rambutnya terbelah dua.. bagus tu kalau lipat dua belah boleh jadi LOVE
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 24-7-2021 06:18 PM
Dr Maszlee memang bagus tapi karakter dia tak sesuai jadi menteri. Dia boleh jadi pengarah pendidika ...

betul sesuai jadi pengetua. biar kerani pejabat sekolah yang pakai gincu Pink+ baju melekap sabbela tu layan buat kopi kat dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
entah la kan. tengok jela apa citenya nanti
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna: Dr Maszlee memang bagus tapi karakter dia tak sesuai jadi menteri. Dia boleh jadi pengarah pendidikan atau pengetua sekolah. Nak jadi menteri tak bole ...


Ak baru nak buat statement ni... Artis ni kan sibuk kje ahli politik.. Kalo bab die kne tuding jari br nk mengelabah tetek... Kate peminat xleh masok campur.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Wardina ni cantik juga
Jgn korang marah dia..sebba dia bosan duduk Sana dia takde kawan..jadi kerja nya asyik tgk ape yg  berlaku kat msia ni.....nak balik tk boleh ..covid...so Tu yg berkicau Dr jauh......oklah wardina...semoga sukses ape yg Di kejar Kan Di Sana....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia okay, tp dia x sesuai jadi org politik. Dia nampak weak. Tak nampak macam leader. Sesuai jadi penasihat ahli politik ja kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg x leh duk diam ke dekat Australia sana tu. Semua benda nak ulas.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh: Alahhh. Rileks la.Jiddin rambut buku teks kan kaki u turn.

Rambut buku teks? Ha ha ha ha
Baru perasan ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip: harap2 tahun ni buka sekolah utk pelajar2 spm & stpm je la..yg lenlain buka tahun depan je la..risau kes x turun2 ni..lagipun senang sikit kot,makpa ...


Yes setuju dengan ni. SPM STPM je. Yang lain2 paling awal pun tahun depanlah tu pun kalau kes turun inshaallah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list