Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
124280
View
1994
Reply

UEL minta maaf- "Cukuplah sampai sini ye"

 Close [Copy link]

Author: gigiarnabbesar       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-7-2021 07:00 PM | Show all posts |Read mode

                                                                                              218150993_4450181125012098_7123813495151559795_n.jpg

Saya benar-benar maafkan dari hati semua yang memfitnah dan menjatuhkan saya.  Saya maafkan semua yang pernah panggil saya syaitan, dajjal, babi,bodoh, penunggang, dan lain-lain. Saya maafkan sesiapa sahaja yang telah menyakiti arwah ayah saya,bidadari saya, dan anak-anak saya. Saya maafkan semua. Kita semua sebuah keluarga sampai bila-bila.

Saya dengan ini dari hujung rambut sampai hujung kaki minta maaf pada sesiapa sahaja yang langsung atau tak langsung atas apa yang berlaku ini. Niat saya hanya nak menjelaskan tuduhan terhadap saya. Saya minta maaf ye pada semua.

Saya berpesan pada diri saya dan kita semua supaya bersatu hati dan marilah kita bersama berdoa supaya Allah angkat musibah covid ini. Semoga Allah beri kekuatan pada barisan hadapan dan semua yang ditimpa virus ini sembuh. Berat keadaan negara kita semua.

Sedang kita berselisih begini ramai orang miskin dan anak yatim lapar. Ramai hilang kerja dan tempat tinggal. Tanyalah khabar jiran dan keluarga terdekat. Bila 2 orang berselisih keduanya tidak untung. Tapi yang untung ialah syaitan.

Sekali lagi saya minta maaf. Doakan saya ya.
Cukuplah sampai sini ye. Ya Allah jika ada pahala untuk semua yang berlaku ini saya hadiahkan semua pahalanya buat mak ayah saya.

Sumber: Facebook Ebit Liew https://www.facebook.com/ebitlewofficialpage/


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by haruslah at 23-7-2021 07:06 PM

Tuan, tlg juga buat posting tenangkan pengikut2 fanatik tuan jgn maki atau marah orang merata.

Contoh dlm kes di Sabah. Berapa byk pihak berkuasa kena marah dgn pengikut2 tuan kononnya pihak berkuasa tidak membenarkan tuan membina sekolah utk anak2 orang laut.

Dlm kes Pak Aq di Alor Star, berapa ramai orang2 tuan marahkan Pusat Zakat ?

Nasihat saya kpd tuan, lain kali jgn buat posting tergantung yg blh mengundang fitnah kpd pihak lain.

Tuan bukan politician. Tuan agamawan. Jadi kena buat tindakan berciri keagamawan.

Jika timbul sesuatu isu, tlg jelaskan sebaik mungkin kpd pengikut.

Peraturan kerajaan baik pusat zakat atau JKM tidak sama dgn peraturan org awam seperti tuan.

PZ dan JKM pegang wang orang ramai dan wang kerajaan. Mereka terikat undang2 dan peraturan. Mereka ada audit dan sebagainya.

Tuan bebas utk buat keputusan segera kerana duit tuan. Ini yg tuan kena fahamkan kpd pengikut2 tuan.

Tuan kena tohmahan yg teruk sehari dua ini. Tuan tahu bagaimana pedihnya. Tuan menangis. Ayah menangis. Anak isteri menangis.

Begitulah yg pegawai2 pusat zakat atau JKM rasa apabila mereka ditohmah oleh pengikut tuan.

Dalam tuan mengejar buat kerja amal tlg orang susah. Jgn lupa juga berdakwah kpd pengikut2 tuan. Kan cantik kalau blh begitu.
Barulah lengkap.

Apa2 pun semoga tuan terus tabah hadapi ujian dan saya doakan tuan sukses.

Allah Sayang Semua..


I nak like mamat ni byk2 tp xleh pulak
Kena kecam berjemaah dia
Screenshot_2021-07-23-18-57-33-54_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelabah la tu orang mintak audit dan2 ko pun sampai disini shaja ye...shaya maafkan anda shemua...Allah shayang...puit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 07:07 PM | Show all posts
kadang2 arnab kesian juga dgn uel ni apalah salah die huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 23-7-2021 07:04 PM
Tuan, tlg juga buat posting tenangkan pengikut2 fanatik tuan jgn maki atau marah orang merata.

C ...

yess.

cukup la caption dk menangis menangis tak tentu hala. lol.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
A U D I T E D

R E P O R T

P L E A S E !
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
atibehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu orgyg  suka buat baik ni mesti akan ada yg korek2  cari salah. Bertabahlah yer EL

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 07:14 PM | Show all posts
September14 replied at 23-7-2021 07:13 PM
Klu orgyg  suka buat baik ni mesti akan ada yg korek2  cari salah. Bertabahlah yer EL

Bak kata nabil jeles dgn uel sb banyak dugaan dia. Adakah x cukup kebaikkn uel tolong org ni huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ElizabedahTan replied at 23-7-2021 07:11 PM
A U D I T E D

R E P O R T

Cukup sampai sini saja ye
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 23-7-2021 08:15 PM

kalau nadir diam je tah2 xde statement edit ni. tau2 je bg audit tu. nadir buat silap yg sama dgn caprice. sbb dah cakap audit tu ada tp nanti. caprice ckp tunggu 21hb. dua2 edit dah cantas sblm dua org ni teruskan langkah. kalau nadir keluarkan jgk audit tu mesti pentaksub ckp nadir masih xpuas hati, tak redha. edit dah mgalah pn masih nak teruskan jgk yada and yada
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Audit tetap audit
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik cepat sgt U turn... Semalam dah jual nama Allah jual air mata.. Jual nama anak bini.. Hr ni terus minta maaf segala.. Audit tetap xbg jugak.. Ekekek
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiberrrrrrr jah dewasayu maapkan sume org
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 23-7-2021 07:19 PM
nadir buat silap yg sama dgn caprice. sbb dah cakap audit tu ada tp nanti. caprice ckp tunggu ...

Dah tu nak kena bagi ke tak audit tu?

Dah dia yg minta semalam?

Skrg ni kalau bagi kata masih nak gaduh
Kalau tak bagi  nanti netizen kata tak telus ke?

Kalau nak ikut semua kata netizen baik naik atas bangunan tinggi terjun je.
Sebab semua menda tak kena.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 07:25 PM | Show all posts
Fly_over replied at 23-7-2021 07:19 PM
nadir buat silap yg sama dgn caprice. sbb dah cakap audit tu ada tp nanti. caprice ckp tunggu ...

tak faham kenapa caprice and nadir marah sgt dgn uel. Faktor 'kesenangan' masuk gaza kah? kalau topinasi x mulakan semua ni xjadi benda boleh setel kenapa nak panjang2kan adoii xboleh contact uel sb kena block team dia kan ada. xfaham la perlu ke topinasi canang n invite ntah org mana2 kt live dia ceritakan psl keburukan Malaysia. haishhh geram plak
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 23-7-2021 07:04 PM
Tuan, tlg juga buat posting tenangkan pengikut2 fanatik tuan jgn maki atau marah orang merata.

C ...

komen ayat cantik berhikmah gini pun kena kecam jugak ke???
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 23-7-2021 07:04 PM
Tuan, tlg juga buat posting tenangkan pengikut2 fanatik tuan jgn maki atau marah orang merata.

C ...

Maaf je xcukup. Damage has done... So best is to be transparent and clear d ai%
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ribes saikologi
Apa pun tetap audit
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Shinichikudo replied at 23-7-2021 07:06 PM
Gelabah la tu orang mintak audit dan2 ko pun sampai disini shaja ye...shaya maafkan anda shemua...Al ...

Kan, mahu tak gelabah atas silap percaturan makan diri sndiri Ai harap sprm p siasat diva asap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list