Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2435
View
39
Reply

PU Riz SOMI JAHLOP ajak jaga haiwan peliharaan dengan baik

[Copy link]

Author: Raline    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 12:06 PM | Show all posts |Read mode

GELAGAT Haris memberi makanan kepada kucing mengundang perhatian netizen.

Haris ajak jaga haiwan peliharaan dengan baik

JARANG sungguh hendak melihat golongan selebriti berkongsi maklumat atau menyebarkan kesedaran mengenai haiwan, asyik vaksin sahaja.

Namun, itu yang dilakukan oleh Haris Ismail. Dia mencuri perhatian netizen terutama pengguna Instagram apabila menyuarakan kesedaran mengenai nikmat memberi makanan kepada haiwan.

Sekiranya anda melihat haiwan terutamanya kucing dalam keadaan lapar, berilah makanan kepadanya jika berkesempatan.

Hal ini kerana Allah SWT pernah mengampuni kesalahan manusia hanya kerana dia dengan tulus memenuhi keperluan haiwan itu, tulisnya dalam hantaran tersebut.

Bagus juga Haris berkongsi ilmu atau pengetahuan yang jarang diketahui umum seperti ini. Tidaklah asyik bercerita tentang masalah dunia sahaja.

Lebih menarik perhatian, Haris juga dilihat kerap memuat naik koleksi foto kucing dalam Instagramnya. Pencinta haiwan rupanya suami Neelofa ini. Namun setahu Mizz Lahar, Neelofa sangat takut dengan kucing, terbalik pula ya.

Sesekali golongan artis perlu juga sebarkan tentang sesuatu yang jarang diketahui umum. Selain ilmu berkaitan agama, trivia-trivia menarik juga ada bagusnya.

Sumber:https://www.kosmo.com.my

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
gigih ye dak piyu menjual skrg sampai jual myk argan oil pn dak piyu buat ig live..hahaah lol. sedih betul tgk niqabis ni kawin dgn bdk tak abis blajar buat review..

jatuh level niqabis ya..haha.
65EBC96A-2660-46E9-9EB3-44779132907D.png
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:39 PM | Show all posts
ye la.ko sorang je bg mkn kucing
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:43 PM | Show all posts
sebelum pu kenal lofa dah lama kami bagi kucing makan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini mung takut kucing lagi dop? Dlu belai2 kemain, ttbe mung muncul terus claim takut kucing. Bulu mung lg best di belai2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:12 PM | Show all posts
Nampak tuwe
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat dari seorang yg dipelihara.  
Ni dia nak indirect kat owner dia ke apa?  

Harap jah jaga kebajikan peliharan-peliharaan dia.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:39 PM | Show all posts
And this is gossip how?
Pelik sgt ke bg makan kucing.
Tgk kete rakyat Malaysia, byk je mmg ade spae makanan kucing.
Termasuk aku.
Wet food lg sbb kadang2 kucing jalanan x reti makan kibbles.
Lagi satu sbb anjing pun leh makan wet food kucing ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:52 PM | Show all posts
eh badut. bebird kau sendiri pon ko tak reti nak jaga baik2 takyah sibuk nak ajak orang lah hanat. dah terlepas dari sangkar dah bebird peliharaan ko ni so?


Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 22-7-2021 12:25 PM
gigih ye dak piyu menjual skrg sampai jual myk argan oil pn dak piyu buat ig live..hahaah lol. sedih ...

Sis jgn tunjuk sgt sis minat pu
Habis semua sis korek
Hehee
Btw dia ckp arab ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Yelah kalau betul sayang haiwan, buat la zoo satu atas nama bini engko tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tandus sgt takda content nak buat..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo. Baru ku tau. Puriz ni sominya si Jahlop.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
thomas25 replied at 22-7-2021 01:58 PM
Yelah kalau betul sayang haiwan, buat la zoo satu atas nama bini engko tu

Letak bini dia jd penghuni pun OK gak kan?....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 22-7-2021 02:04 PM
Letak bini dia jd penghuni pun OK gak kan?....

sskjp semua boleh masuk. asyik menyalak bersorak je kerja diorg hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tunangku replied at 22-7-2021 01:55 PM
Sis jgn tunjuk sgt sis minat pu
Habis semua sis korek
Hehee

korek apa??? ada ig live dia..lol.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tak ade idea lain ke isteri jah nie...dah banyak kot org buat content  nie..kalau betul- betul nak bantu haiwan tu, pergi bantu haiwan kat zoo ti haris, lagi bagus, nampak sangat tak confident
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:01 PM | Show all posts
allahhhh basicnya ilmu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Burung sendiri pun terlopeh. Ada hati ajak jaga haiwan peliharaan bersama binik
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia business man eh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list