Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
4088
View
59
Reply


Gelar Diri Pakar Motivasi Tapi Dedah Aib Di Media Sosial?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 11:57 AM | Show all posts |Read mode







"Siapa kay? Rosak budak muda dengan nasihat sampah macam ni."





Akhir-akhir ini kita dihidangkan dengan ramainya individu menggelar diri mereka sebagai pakar motivasi. Sama ada masalah perhubungan, cinta atau pun perniagaan yang memberi nasihat pelbagai, namun ada kalanya ia menimbulkan persepsi negatif dalam kalangan khalayak.



Terbaharu, segelintir netizen mempersoalkan individu yang memberi nasihat cinta hingga lah menyentuh hal dalam kelambu secara umum di media sosialnya.



Masalahnya apabila dia bertanya soalan berbaur l***h kepada mereka yang belum berkahwin dan ada pula yang mendedahkan dosa mereka.Perlu ke sampai macam tu?




Foto: Twitter




Bagi netizen, pertanyaan sebegitu tidak sesuai didedahkan di platform yang boleh dibaca oleh pelbagai khalayak umur. Lebih-lebih lagi ada yang tidak segan silu menceritakan pula kenangan mereka hingga membawa kepada persoalan siapakah pakar strategi itu?


"Dia memang suka tanya soalan macamtu terbuka & cara jawab direct. Dia mungkin motivator but not badan professional macam kaunselor/ahli psikologi for sure, jadi bukanlah orang yang sesuai untuk dirujuk."



FotoG



Namun bagi segelintir netizen lain, itu adalah cara pakar motivasi memberi kesedaran kepada lebih ramai orang mengenai impak perbuatan negatif tersebut. Malahan ramai yang belajar dari perkongsian itu.









Jadi, apa pendapat anda? Perlukah perkongsian sebegini diteruskan demi kesedaran awam atau sebenarnya ia lebih membuka banyak aib? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:09 PM | Show all posts
bangga plk tayang aib sorang2 tu.. dlm islam kemain Allah suruh tutup aib org lain tp skg berlumba2 buka aib sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:58 PM | Show all posts
Geng attention seekers je semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:00 PM | Show all posts
       
       

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:03 PM | Show all posts
       
       

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:05 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:07 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:17 PM | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:19 PM | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:20 PM | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:23 PM | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:25 PM | Show all posts
Motivasi jenis apa ni? Motivasik3arah keburukan adalah tgk dia punya tajuk buku dan ig post tu semua.. aduhaiii harap2 jgnlah bbnu terpengaruh
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurm.. Akhirnya ke porum jugek minah ni. Dia ni kalau tahap bbnu bolehlah sekadar utk didengari so called nasehat dia tu. Kita yg dah renta ni kalau dgr ada yg ok ada yg ke lautan dalam. Pd hal dia ni x qualified pun as counselor ke motivator ke hape.. More to self-claim counselor jah... Ujung2 jual buku. Asal2nya dulu dia ni photog.. Laki keje kat usim. Lecturer rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
MInah mana ni? Ada beza sex education dan sembang lucah and minah ni ajak sembang lucah. Yg bangang komen2 tu terlanjur zina bagai nak sebut alhmdlh ratib nama tuhan bagai tu dah kenapa setan? Masyarakat kita tenat skg
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:12 PM | Show all posts
ini pakar masturbasi
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Si pakar motibasi gemok ni msti napsu kuda. Sori. Body shaming.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:24 PM | Show all posts
selalu jugak tgk ask dia.. terfikir benda yg sama..
cuma cara dia jawab mcm org takde akal sikit..

berbeza sgt dgn aiman azlan, fynn jamal etc
jawapan KK ni sentiasa berubah ubah.. bila ada org question, dia salahkan org tu..
padahal i pun terbaca benda yg sama..

dia nak jd savage, tp tak level lg..
pastu try hard promot produk dia..
i jenis suka org share benefit dr sibuk jual produk (even mmg benefit dpt dr produk tu)..

ada yg suruh dia buat physical book sbb ebook kureng feel..
pastu dia reply "pelik kan tgk netflic youtube berejam tak bosan"

masalahnya itu la beza org nak berhibur dgn nak ilmu..
berhibur bersesak2 pun org sanggup, kalau baca buku org nak ketenangan utk fokus..
dia ni selalu lari konteks..

dia yg cheapskate nak ebook je, pembeli mampu je nak beli physical book..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list