Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
679
View
6
Reply

calarkan bumper belakang kereta orang pastu lari

[Copy link]

Author: Caspertheghost    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-7-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi. Saya nak mintak pendapat apa yg saya perlu buat. Rabu lepas,  saya tergesel kereta orang masa saya nak keluar parking shopping complex.tapi parking luar.bukan parking basement. Saya baru dpt lesen. Saya cuak plus panicked sangat, saya lari mcm tu je.  saya perasan yg bumper bawah kereta yg saya gesel tu ada kesan geseran. Tapi saya takut dan panicked sangat sbb sy drive kete kakak sy. Yg saya boleh fikir masa tu nak lari drp situ je. Nombor plat kete tu pon sy tak sempat tgk. Yg saya tau kete viva. sampai sekarang saya rasa bersalah kat owner kereta tu.  apa yang perlu saya buat?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam nk kena carut je ni, nasihat iols move on jelah dah u pun tak ingat kan kereta ape dan doa banyak2 semoga uols tak dapat balasan jgk kat kereta sendiri ya pasni...sambil2 tu boleh search2 kt fb or twitter tgk ada yg ngadu kereta kena gesel ke tak

Sakit ya hati bila ko tenang2 pegi bejalan, dah park betul2 pastu ada toyol langgar kereta tanpa tinggalkan pape notis, hanya ada bekas dilanggar je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 16-7-2021 03:55 PM
Macam nk kena carut je ni, nasihat iols move on jelah dah u pun tak ingat kan kereta ape dan doa ban ...

Saya pon carut diri sendiri bila ingat balik apa yg saya dah buat. Saya dah search kot2 ada yg post pasal kete kena gesel ke kat fb dgn Twitter drp semalam lagi. Saya rasa kalau kereta saya kena calar ke kena langgar lepas ni saya akan anggap itu  kirafah dosa saya. Saya betul2 rasa bersalah. Kalau cat balik atau tukar bumper viva berapa ya? Saya ingat saya nak sedekahkan duit sama nilai dgn harga bumper tu bagi pihak owner kereta yg saya gesel tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 09:22 PM | Show all posts
pi je shopping complex tu minta cctv..
then cari je la kereta tu..
tak susah pun..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Uols mesti trauma jap kan, move on la deknon.
Semoga hari hari mu tenang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:20 PM | Show all posts
besnya kalau masalah ni je nak dipikirkan...adeh...sila move on dik
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 04:48 PM | Show all posts
Caspertheghost replied at 16-7-2021 04:00 PM
Saya pon carut diri sendiri bila ingat balik apa yg saya dah buat. Saya dah search kot2 ada yg pos ...

benda dah jd move on je lah
lain kali hati2 ok bila bawak kereta
tp klu aku yg jd owner kereta yg kena calar tu mmg aku pun maki2 jugak lah dlm hati tp nak bt mcm mana benda dah jd
klu calar sikit blh polish je tak payah cat pun
tp takde lah smpi kena tukar baru bukannya pecah pun
ko ni nampak terlampau baik sangat nnt org ambik kesempatan pulak terus kata nak kena tukar bumper baru padahal tak payah pun

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list