Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1070
View
9
Reply

[Dunia] Selama 413 hari, tiada kes jangkitan baharu Covid-19 di Brunei

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-6-2021 02:45 PM | Show all posts |Read mode
Sudah 413 hari Brunei catat sifar kes jangkitan Covid-19


Oleh Metra Syahril Mohamed
24 Jun 2021, 7:42 am

BANDAR SERI BEGAWAN: Kementerian Kesihatan Brunei memaklumkan setakat ini, tiada kes jangkitan baharu Covid-19 dilaporkan bagi tempoh 413 hari.

Menurut laporan Pelita Brunei, kes terakhir jangkitan tempatan dilaporkan pada 6 Mei tahun lalu.

Ini menjadikan jumlah keseluruhan kes Covid-19 di Brunei adalah 256 orang.


Dalam tempoh 24 jam lalu, sebanyak 635 sampel ujian virus SARS-CoV-2 dilaksanakan dan ini membawa jumlah keseluruhan ujian makmal dijalankan sejak Januari 2020 ialah sebanyak 138,402 ujian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:15 PM | Show all posts
wahh bestnya setahun lebih dah tak ada kes baru.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow....negara kecik kot tu kali yg x berapa nak merebak nak2 lagi pemimpinnya bijak how to handle bukan mcm tempat kitorang neh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Napansahut replied at 24-6-2021 03:52 PM
Wow....negara kecik kot tu kali yg x berapa nak merebak nak2 lagi pemimpinnya bijak how to handle bu ...

Malaysia bnyak kepala..lagi2 palatau.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Brunei tiada menteri nama azmin ali
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:12 PM | Show all posts
Aku tak heran sangat Brunei ni sbb negara kecik & penduduk x sampai setengah juta pun... Tapi yang negara besar dan paling ramai pendududknya di dunia iaitu China, cuma ada 24 kes semalam...........
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah   
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 24-6-2021 05:12 PM
Aku tak heran sangat Brunei ni sbb negara kecik & penduduk x sampai setengah juta pun... Tapi yang n ...

amboiii hebatnya china. untung larrr virus asal sana, agaknya virus malas dah bersiar2 kat china, moh ke negara lain plak berbondong.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 02:54 AM | Show all posts
Itu la beza raja ada telo dgn takde..
Raja kemain byk, satu pun tak tegas guna kuasa..
Setakat keluar statement, aku pun boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 25-6-2021 02:54 AM
Itu la beza raja ada telo dgn takde..
Raja kemain byk, satu pun tak tegas guna kuasa..
Setakat kel ...

Tembolok sndiri kena jaga jgk

Hehehe


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list