Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2532
View
38
Reply

[Dunia] Pokcik Gates: Mati Kempunan La Korang ~ Aku Takmo Share Resipi Vaksin ~ Vaksin Pon Bukannye Cam Magic Je Selamat

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by tumpanglalu74 at 10-6-2021 09:34 PM


https://youtu.be/97CfZ0tixqM

Sape tak tau english usah tengok.  Ade missing subtitle situ, nanti lagi la tak paham..

Paling penten Pokcik Gates tak perlu jawab soklan cepumas tu yach, teros meraban2 ke point laen..  Korang pasti ngange je sebab pokcik ney kayo-rayo bukan macam bapak korang..
_______________

IMG_20210610_213333.jpg

Microsoft co-founder and billionaire philanthropist Bill Gates has come under fire for saying vaccine formulas shouldn't be shared with developing nations.

Mr Gates flatly said no, before adding: There's only so many vaccine factories in the world and people are very serious about the safety of vaccines. And so moving something that had never been done, moving a vaccine, say, from a [Johnson & Johnson] factory into a factory in India, it's novel, it's only because of our grants and expertise that can happen at all.

Mr Gates continued: The thing that's holding things back, in this case, is not intellectual property. It's not like there's some idle vaccine factory, with regulatory approval, that makes magically safe vaccines. You know, you've got to do the trial on these things. And every manufacturing process needs to be looked at in a very careful way.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:29 PM | Show all posts
simpanlah rahsia tu Gates

aku guna remote saja nak buka gate


Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe orang Islam ada perubatan Islam. India ada Ayurveda. Asalkan jangan buat benda2 mengarut.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman awal2 vaksin bcg, anti tetanus toxin etc ada ke yang kedekut?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:57 PM | Show all posts
mungkin antara sebab dia bercerai dgn melinda.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 10-6-2021 09:35 PM
Takpe orang Islam ada perubatan Islam. India ada Ayurveda. Asalkan jangan buat benda2 mengarut.

Tadi I haplod pasal khasiat ayor nyor against Covid kat Youtube my akaun got Strike #1 & dapat seminggu punye ban.  Heran tak heran?

Strike #3 teros deactiv8 akaun la gamaknye.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-6-2021 09:25 PM
Hahahaaaaa



Aci ni baik belasah Gates lebih dari ni.  Aku tak puas hati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mahathirina at 11-6-2021 01:11 AM
stania83 replied at 10-6-2021 09:57 PM
mungkin antara sebab dia bercerai dgn melinda.


bill-gate.jpg
sub-buzz-2190-1590173624-8.jpg
onxctf5dhuz41.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
alah pakcik ni pun kaya bermula dgn dos tu beli dgn org jugak. dr kecik sampai ke tua menindas org dah la berkawan dgn bapak segala pedo tu yg kena cerai dgn melinda. semua charity tu pasal tax relief je. takdenye baik hati sgt nak tolong org pree2 kalau takda udang disebalik mi.  sedap je ngumpat bill g esok bukak2 pc kena update your windows br padan muka akak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
aku english tak terror sgt. sapa yg paham tolong translate. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 10-6-2021 10:11 PM
Tadi I haplod pasal khasiat ayor nyor against Covid kat Youtube my akaun got Strike #1 & dapat sem ...

Hutan tropika kita banyak khazanah semulajadi dan perlukan bukti saintifik. Tapi tu lah teruk dah kena tarah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2021 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 11-6-2021 11:13 PM
mzsnam replied at 11-6-2021 01:18 AM
aku english tak terror sgt. sapa yg paham tolong translate. huhu


Omputih ney dek cakap deme memang berkias2.  Jadinye mokcik tu tanye Pokcik Gates:

Adekah berfaedah kalo resipi vaksin tu didedahkan?  (Dalam ertikata laen, boley tak ko bagitau ape resipi vaksin tu?)

Teroih dia jawab "No".  So paham2 je la..

Udah la nak sumbat dalam badan kita, dia takmo kasi tau ape ramuan pulak..  

Dek, dia ney tokey vaksin.  Mana2 institut yang buad vaksin pon sume dia punye.  Indirectly ke camne ke tapi tetap la dia big boss xugak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia punya formula yg pfizer tu jah kan ? Yg len2 pun mn ada nk share formula
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2021 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 11-6-2021 01:59 AM
Orix replied at 11-6-2021 01:52 AM
Dia punya formula yg pfizer tu jah kan ? Yg len2 pun mn ada nk share formula


Ko play la video atas tu.  Dia & bini lama dia tu funded Serum Institute, India.  Institut serum ular tu.

Serum Institute is the biggest vaksin manufacturer in the world.

Ko tak masok ke topik aku pasal anak beranak Poonawalla tu aritu?

https://mforum1.cari.com.my/foru ... ead&tid=1253244
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:05 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-6-2021 01:32 AM
Hutan tropika kita banyak khazanah semulajadi dan perlukan bukti saintifik. Tapi tu lah teruk dah  ...

denggi dah berpuluh tahun

dari zaman hutan tebal sampai kene tarah tak ade pun vaksin atau ubat yg org malaysia cipta.

kos nak buat RND vaksin ni tinggi bkn blh main buat je.

secara asas lemahkan virus masuk kan balik dalam badan manusia utk sistem badan blh bunuh virus pada peringkat awal.

kalau bakteria blh la nak bunuh pakai herba ke jamu kuat pakai herba or habatus saudah.

virus ni lagi berganda2 halus dari bakteria.


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:25 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-6-2021 01:50 AM
Omputih ney dek cakap deme memang berkias2.  Jadinye mokcik tu tanye Pokcik Gates:

Adekah ber ...

so mmg la dia la kepala  ketua vaksin.. dia bukan doktor tp smua org ikut bill pagar ni. so u rasa vaksin selamat ke tak. tq info sis
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:45 AM | Show all posts
Sembang kari la kau acik gates, jauh nau kau melalut spai issue safety mengalahkan kau tu ada phd doctor walaupn sekolah sekerat jalan. the end of the day, berbalik pd motif asal, money is king.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg genius atau boneka semata mata ?  
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Btul ke Tu dia ke edit je ?
-640-0-600bdadc524b0.jpg
bill-gates-stand-in-1.png
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list