Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
5579
View
123
Reply

Tak Perlu Jadi Bodoh Untuk Cepat Dapat Jodoh - Sharifah Amani

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 12:34 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Rentetan potongan video tular mengenai wanita yang lambat dapat jodoh, Sharifah Amani antara selebriti yang turut terpanggil untuk memberi reaksi terhadap ulasan pakar motivasi Prof Muhaya itu.







Ciapnya di Twitter, wanita tidak perlu menjadi bodoh semata-mata untuk mendapatkan pasangan kerana jodoh masing-masing sudah tertulis.

"Takyah jadi bodoh. Pegang pada iman, percaya dengan Allah SWT. InsyaAllah nanti dia sampai," katanya.





Kredit foto: Twitter






Kredit foto: IG




Ramai di ruangan komen bersetuju dengan pandangan Amani itu.




Kredit foto: Twitter




Dalam masa sama, Amani mengingatkan orang ramai supaya jangan lupa mendaftar untuk mendapatkan suntikan vaksin.




Kredit foto: Twitter



Penat belajar tinggi-tinggi, tiba-tiba ada orang suruh buat-buat bodoh kalau nak cepat dapat jodoh. Tak ke sentap? - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa dah umur SA ni. Iols doakan sheol cepat bertemu jodoh
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 10-6-2021 01:52 PM

Tak nak 'bodoh2 '...cuba plak 'MEMANDAI MANDAI'.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 02:41 PM | Show all posts
Kebanyakkan betul lah kata prof. Takde lah teruk sangat kata prof muhaya ni. Bukan main ramai kecam padahal diorang tu bukan bodoh2 sikit tapi bodoh2 banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:45 PM | Show all posts
Edited by tagas at 10-6-2021 06:00 PM

Tanye kat andartu2 ego mmg la tak setuju

Cuba tanye kat mak2 ibu2 kpd si andartu2 tersebut yg risau anak dara depa tak laku2

sure setuju sambil2 bebel2 kat si anak andartu kertu

tak laku

kan @ifanonline kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal ada isu kat situlah menempek
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye la. Hang mmg bijak sbb x ckp melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Egonya ko! It's ok lah. ko pun dah bahagia hidup single mingle Kan, xyah lah ikut teknik prof tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh: Ye la. Hang mmg bijak sbb x ckp melayu.

Hahaha sungguh...dia ni yg ckp 'rasa bodoh ckp melayu Kan?"
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:23 PM | Show all posts
aku setuju untuk statement jadi bodoh2 sikit lepas kahwin tu..

tapi sangat tak setuju dengan statement jadi bodoh2 sikit sebelum kahwin untuk attract jodoh
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:24 PM | Show all posts
nyampahhhhhh tu je.....ssh sgt nk faham apa yg prof tu cuba smpaikan kenapa...?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku faham je apa yg prof sampaikan tu..mungkin ayat bodo bodo tu yg buat ramai sentap..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Mostly yg nempel isu ni jenis kuat sentap..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:07 PM | Show all posts
ctcheery replied at 10-6-2021 03:22 PM
Hahaha sungguh...dia ni yg ckp 'rasa bodoh ckp melayu Kan?"

dia ckp "i sound stupid when i speak malay"

pandangan 1: dia mengata dirinya sendiri sbb bodoh ckp melayu
pandangan 2: dia mengata bahasa melayu tu bodoh

meols cenderung pada pandangan 1, tp kaki2 sentap prefer utk sensasikan pandangan 2

utk prof muhaya ni, meols 90% dgn pandangan tak setuju dgn word bodoh yg digunakan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:11 PM | Show all posts
ramai mmbe2 iols yg bujang butthurt btl dgn prof ni..
penuh wall dgn troll bodo sikit2
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
husna_amal replied at 10-6-2021 02:41 PM
Kebanyakkan betul lah kata prof. Takde lah teruk sangat kata prof muhaya ni. Bukan main ramai kecam  ...


Agaknya maksud dia mengalah jangan semua nk tunjk pandai..tunjuk sikit yg dia bergantung pada suami..eg mcm puriz dgn hjh lop..korang jugak yg gelar hjh lop suami puriz isteri
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedua-dua makhluk ni pak dol tak berkenan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:24 PM | Show all posts
Kaktusmati replied at 10-6-2021 04:23 PM
aku setuju untuk statement jadi bodoh2 sikit lepas kahwin tu..

tapi sangat tak setuju dengan stat ...

Setuju...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam cikgu meols pernah cakap dulu. Ape2 pun, jadi orang lelaki lebih senang dan bertuah. Masyarakat tak ambik kisah sangat diorang nak buat ape semua tu. Katanyalah.
Cikgu tu lelaki dan masa tu meols darjah 5. Sampai skrg ingat.

Eh ade kaitan ke?? Sorry ot.

Tp kenapa lah ade yg nak sentap terlebih2 sangat dgn ape prof mata ni cakap?
Haish tak faham meols.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodo bodo lepas kahwin tu oklah
Jadahnya nak bodo bodo before kahwin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list