Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
11662
View
196
Reply

Instagram beri amaran kepada Heliza Helmi akaun mungkin dipadam

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2021 12:45 PM | Show all posts |Read mode
Heliza Helmi lantang bersuara isu Palestin, IG beri amaran akaun mungkin dipadam

Penyanyi dan aktivis kemanusiaan, Heliza Helmi menerima amaran daripada pihak Instagram apabila kerap memuat naik pelbagai posting berkenaan isu yang berlaku di Palestin ketika ini.

Menurut penyanyi berusia 35 tahun itu, terdapat beberapa posting miliknya telah diturunkan pihak Instagram yang dilabel sebagai keganasan atau berbahaya.

Doakan media sosial kita selamat amin!

  


Kutip derma dan cakap the truth pun violence ka? LIVE pun kakja dah tak dapat buat. Hahaha takuit ler tu. koyaks ker tu. Hehehehe tak ada masalah tak ada masalah tak ada masalah. ALLAH kan ada . 😁
.
In sha Allah hingga TITISAN DARAHS TERAKHIRS AKAN KU PERJUANGKANS ISU UMMAHS! TAKBIR!!! Korang doakan media sosial kita semua still selamat untuk kita teruskan JIH4.D kita! Pls, tulisnya.




Bagaimanapun, dia yang lebih mesra dipanggil Kakja mempunyai teknik bagi mengelakkan perkara tersebut disekat iaitu dengan menggunakan bahasa F atau perkataan yang sukar dikesan pihak Instagram.

Kita guna bahasa samar2

  


Selain Heliza, beberapa selebriti lain seperti Fedtri Yahya, Faizal Tahir, Mizz Nina, Diana Amir dan ramai lagi turut lantang menyuarakan kemarahan terhadap zionis Israel melalui platform media sosial.

Sumber: Instagram Heliza Helmi



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-5-2021 12:46 PM | Show all posts
apabila korang  punya OTAK GAGAL BERFUNGSI....


GUNA PLAFFORM YAHUDI PASTU NAK KUTUK YAHUDI, SERUPA KAU MASUK KELAB TAPI TAK MINUM ARAK
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tukaq ke tiktoq la.. warga tiktok bebas je mengyahudikan israel..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:03 PM | Show all posts
ioll je ke rasa sheoll over .
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:04 PM | Show all posts
piao replied at 18-5-2021 12:46 PM
apabila korang  punya OTAK GAGAL BERFUNGSI....

Saya masuk kelab elok je x minum arak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
orang lain pun menyokong palestin jugak tp x la seover minah ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:25 PM | Show all posts
piao replied at 18-5-2021 12:46 PM
apabila korang  punya OTAK GAGAL BERFUNGSI....

exactly. bila cakap mcm ni nnt ummah kata kita menyokong yisrael pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 18-5-2021 01:03 PM
ioll je ke rasa sheoll over .

Kaka pon rasa adik beradik helmi ni poyo
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 17-5-2021 07:03 PM
ioll je ke rasa sheoll over .

saya pn rasa yy sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2021 01:33 PM | Show all posts
kutuk punya kutuk last2 termakan diri.. pastu israel lg mnganas...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 35 tahun dah rupanya. Ingat bbnu lagi..

Aku dulu bila ada kawan2 pompuan yg masih bujang bisingla org tua duk tanya kenapa kawan ko tak kawen2 lagi, ko tak risau ke kot dia minat kat laki ko ke?
Adoii pening aku nak jawab tp gara2 pertanyaan gitu buat aku jd insecure plak.
Yela selama ni tak terpikir pun padahal dorang pun ada je pakwe tp dah jodoh belum sampai lagi nak wat cemana.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 18-5-2021 01:03 PM
ioll je ke rasa sheoll over .

Dia ni memang overrrrr sejak dari af.. Meluat
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo...dia pun kena
Datin itik pun kena jg sebab dia buat tabung utk palestine
Semua posting berkenaan isu tu hilang
So skrg dia pakai sign lain ganti perkataan palestine tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sofinamini replied at 18-5-2021 01:03 PM
ioll je ke rasa sheoll over .

I ollz pun rase yg sama......low profile udah lerrr..biar org lain yg canang...mcm missnina...watever u do yg memberi impact...org akan ckp
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:54 PM | Show all posts
Normabaru replied at 18-5-2021 01:26 PM
Kaka pon rasa adik beradik helmi ni poyo

tidak lah hitam mana hati iolls nie . kot ? entah lah i rasa ok jek usaha dia pg sana , pastu perjuangkan gitu2 but idk i rasa over sangat .
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:56 PM | Show all posts
ALDRIN replied at 18-5-2021 01:29 PM
Aku rasa pulak dia acah ustazah...mcm bila dia bercakap tu wahhh semua org kena impress citer dia. ...

opocot ! takkan dah kawin ? tak de pun pokok goyang goyang gossip sheoll dh kawin . tapi mmg dia tak pernah cakap pasal kawin /jodoh seingat i .
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:56 PM | Show all posts
umbut replied at 18-5-2021 01:36 PM
Dia ni memang overrrrr sejak dari af.. Meluat

dia pernah pakai jeket nurse ke dr yg meninggal kena tembak tu kan ? ke i salah org ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 01:57 PM | Show all posts
my_irina replied at 18-5-2021 01:52 PM
I ollz pun rase yg sama......low profile udah lerrr..biar org lain yg canang...mcm missnina...wate ...

dia mcm apa jek dari dia i rasa over . adik ipar i minat sgt dgn dia nie , share lah klip dia bercakap entah pasal apa kan , dgn adik ke kakak dia entah ya allah overnya i rasa . mizznina jugak tenang jekkkk .
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 02:04 PM | Show all posts
kuatkan iman untuk boikot MCd dulu yer...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 02:10 PM | Show all posts
sofinamini replied at 18-5-2021 01:03 PM
ioll je ke rasa sheoll over .

ehhhhh... bukan uollsss aja okayyy..ramaiii.... hahahahaa...

hujung2 minta derma nanti untuk misi kemanusian..
jgn lupa 30% masuk kocek admin... masyukkk..
dapat cover tiket kapal terbang pulak untuk misi kemanusian
cuma ada keberanian sikit aja la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list