Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7705
View
93
Reply

Noraniza Idris Merajuk- Batal Tempahan Baju, Tak Nak Masak Untuk Raya

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2021 12:52 PM | Show all posts |Read mode
Harapan Noraniza Idris  nak berkumpul dan beraya bersama semua anak dan cucu sulung musnah apabila kerajaan mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Kata penyanyi ini , dia terlampau sedih dan merajuk hati apabila tidak dapat bersama-sama mereka pada tahun ini.




Foto: IG




"Memang sedih... rasa down sangat. Boleh kata, saya merajuk dan protes dalam diri sendiri. Tahun ini, tahun tak beraya bagi saya. Baju raya dah pun saya dah batalkan tempahan dan tak nak masak untuk raya.


"Sebelum PKP diumumkan, saya memang rancang nak berkumpul dengan anak-anak untuk beraya. Ikutkan, saya rancang nak tempah kondominium seminggu sebelum raya.


"Dah la, tahun ini kali pertama saya akan beraya dengan cucu perempuan. Macam-macam saya berangan nak masak untuk anak-anak. Bila tiba-tiba PKP ini, hancur harapan saya.




  



  



"Anak-anak pula tinggal di Kuala Lumpur, saya dan suami di Semenyih... memang lain daerah. Memang sangat sedih sebab pertama kali raya berdua sahaja dengan suami,"katanya kepada mStar Online.


Sementara itu Noraniza bersyukur sebab sebelum PKP diumum, dia sudah selesai rakam lagu raya.




  



"Nasib baik la sebelum PKP diumumkan, saya dah selesaikan rakam lagu raya dan program untuk Noraniza Idris TV. Untuk lagu raya kali ini, saya masih mengekalkan original muzik namun hanya tukar penyanyi duet sahaja.


"Kalau sebelum ini, saya duet dengan Akasia tapi kali ini Cinta Lebaran, saya duet dengan dua penyanyi lelaki. Seronok dapat bekerjasama dengan Ihab dan Azmir.




  



"Mereka banyak memberi idea dalam lagu tersebut. Manakala untuk MV pula, idea untuk konsep itu memang datang daripada saya. Alhamdulillah... semuanya selesai sebelum Ramadan." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 01:00 PM | Show all posts
So kesah ke semua orang.
Ko pikir kesedihan ko je.
Ke ko nak kes naik mcm india nun
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dok somonyih jo....i thought her laki is singaporean?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:05 PM | Show all posts
dok semenyih ke? baru tau.

ot jap : kerajaan xbg beraye pun, harge daging tetap mahal
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nek ani merajuk taknak nyanyi pun, tak mendatangkan apa2 keuntungan utk lapisan masyarakat. Melainkan jizklongklong dok memuja betul nek ani, pasti dia meroyan bila tau nek ani taknak nyanyi dah
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:09 PM | Show all posts
contoh customer hanat..
dah tempah pastu cancel..
macam budak-budak sangat perangai..
ko pikir kau sorang je tak boleh raya..
berdua pun dah cukup bagus dari bujang sorang-sorang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pagi2 dah nangis msuk fmly grop..org lain tk nangis..asal aku lak cembeng sangat... Tp dlm nangis2 sedih pg ni 500 habis..tk dan nk p set rambut tkut kering lak daun palas
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:12 PM | Show all posts
kesian tukang jahit tu..senang2 je dia ni batalkan tempahan...
macam budak2..tak dapat raya, merajuk..

raya je pun...apa la sangat, yang penting bersyukur dapat berpuasa di bulan ramadan tahun ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:15 PM | Show all posts
Buruk la tua majuk..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe: contoh customer hanat..dah tempah pastu cancel..macam budak-budak sangat perangai..ko pikir kau sorang je tak boleh raya..berdua pun dah cukup bagus d ...


1. Aku pun nak kata macam tu...alasan je untuk kensel tempahan baju raya. Ke tak tempah lagi tapi cakap dah..

2. Saja je gimik promosi lagu raya dia..

{:thief
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm la kau sorang dlm dunia ni yg terkesan
Dah tua pun vodo
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:29 PM | Show all posts
dh tua2 tk puas beraya lagi ke kak oii
nk raya ke nk mati cepat?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:34 PM | Show all posts
Busuknya hatiiiiii. Diri sendiri buka aib. Hipokrit je kesian kat frontliner bila tak boleh beraya hentak kaki
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Over punya nenek, tahun first raya bersama lah apa lah.. malas aku nenek yg over exicted mcm ni. Biasanya pengontrol
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:39 PM | Show all posts
Sebenarnya nak bagi tahu pasal lagu raya dia aje kan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:53 PM | Show all posts
kaseh80 replied at 11-5-2021 01:17 PM
Mcm la kau sorang dlm dunia ni yg terkesan
Dah tua pun vodo

Selalu nya puak2 retis ni...bukan tua aja bodo....dari masa muda lagi dah  bodoh, dan juga mereka kuat membohong!!!
Dia ingat dia sorang aja terkesan...ramai lagi diluar sana yg terseksa sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:00 PM | Show all posts
nek ani punya mendunia.. langsung lagu sengau kau sehingga ke korea didengari... sedap nya idddokkk.. sesikit sentap..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:05 PM | Show all posts
Teruknya rupa merajuk macam tu. Raya je pun...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian tukang jahit tu x pasal2 tempahan cancel last minute. Kalau x nak pakai baju tu waktu raya pun leh je pakai waktu lain. Nak pakai utk raya haji or raya tahun depan pun boleh  Saja je wt naya org. Ok la beraya berdua dgn laki. Meols dah bertahun raya sorang pun xde hal. Dah tua2 pun masih x matang nek Ani ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg beberapa hari nk raya, sempat lg kensel tempahan baju?
By right time ni kain dah beli, dah potong, almost siap/dah siap..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list