Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15928
View
355
Reply

[Tempatan] Pengetua didakwa gelar Ain ‘anak setan’? Siap dapat amaran buang sekolah

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-5-2021 06:23 AM | Show all posts |Read mode
Pengetua didakwa gelar Ain ‘anak setan’? Siap dapat amaran buang sekolah

Sudah dua minggu berlalu, namun pelajar tingkatan lima Ain Husniza Saiful tetap menjadi perhatian ramai pihak selepas mendedahkan isu guru lelakinya yang membuat jenaka mengenai rogol.

Terbaru, bapa kepada Ain iaitu Saiful Nizam memuat naik sebuah posting di laman Facebook berkongsi beberapa foto tangkap layar memaparkan komen seorang wanita yang menggelarkan anaknya sebagai ‘anak setan’.



Agak2 la kalau nak marah pun…



Betul ke pengetua sekolah?

Menerusi foto tangkap layar itu juga, maklumat terdapat pada akaun Facebook tersebut mendapati wanita terbabit adalah kakitangan di sekolah anaknya sendiri yang memegang jawatan sebagai pengetua sekolah.

“Sekali pun marah, beginikah adabnya? Siapa yang kurang ajar agaknya ya?,” tulis Saiful yang kecewa dengan komen berkenaan.



Meninjau ke laman Twitter pula, ada individu mendakwa bahawa komen tidak beradab itu ditulis dan ditinggalkan oleh anak pengetua berkenaan yang menghidap autisme.

Katanya anak autisme yang tulis?



Dakwaan mengenai anak autisme yang komen…



Bagaimanapun menerusi pencarian, akaun Facebook milik wanita itu sudah dinyahaktifkan tanpa memberikan sebarang penjelasan terperinci mengenai komen ‘anak setan’ tersebut.

Selain itu, Ain turut mendedahkan dia telah mendapat surat amaran kerana tidak hadir ke sesi pembelajaran dan boleh dibuang sekolah jika gagal memberi sebab mengenai ketidakhadirannya.

Saya terlalu penat!



Bapa dah jumpa pengetua & faham situasi, tapi tetap dapat surat…



Pada 24 April lalu, remaja berusia 17 tahun berkenaan mendedahkan perkara itu menerusi sebuah video di platform Tiktok, sebelum menjadi tular Twitter sekali gus meraih perhatian termasuk media antarabangsa.

Sumber: Facebook Saiful Nizam , Twitter @maasweetsmile & @ant33ater

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 10-5-2021 06:24 AM | Show all posts
bangsaaattt siak pengetua cm ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis2 lg ke pasal budak ni????Cepat2 la settle. Yang latest si Ain ni tweet hak kebebasan beragama takde pulak org highlight.Hmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
piao replied at 10-5-2021 06:24 AM
bangsaaattt siak pengetua cm ni

Kalau betul anak autistic yang cenderung agama yang pakai masuk akaun mak nya yang kept logged in, memang ada kemungkinan kata2 sedemikian keluar drp anak high functioning autism. Mereka ni takde filter dan agak extreme in thinking. Tugas parents untuk pantau semua ni.

Harap settle lah dgn baik isu ni. Sian Ain dah lah form 5 tahun ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
ain ain
hmm. tunggu je la nnti mcm2 lg cite lain akan keluar lps ni
nasihat acik, udah2la main phone tu
attend online class lps tu stadi ye
nk jd ape pon, at lease kene ade cert dlu dik
pompang sane sini kalau kite xtlg diri kite dlu, nak harapkan sape lg?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak hadir sekolah 3 hari berturut?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 10-5-2021 07:11 AM
Kenapa tak hadir sekolah 3 hari berturut?


Mesti la sbb kena pulau....kena sindir...kena pandang serong... cikgu2 mesti berpihak sesama mereka....student yg lain plak takut
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian budak ni... susah nk meluahkan perasaan dlm hidup bermasyarakat sebenarnya...masih lagi wujud kasta ... macam2 kasta..

Fokus pada belajar lah Ain...mmg banyak kepincangan cikgu2 sebenarnya yg x mampu untuk murid tegur.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:44 AM | Show all posts
tapi aku rasa budak ni melebih-lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:45 AM | Show all posts
udah la dik, baik ko suruh mak pak ko daftarkan ko sekolah antarabangsa
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 10-5-2021 07:19 AM
Mesti la sbb kena pulau....kena sindir...kena pandang serong... cikgu2 mesti berpihak sesama mer ...

Nk plk xde kwn yg btl2 support her
It's hard

Btw kt Twitter I noticed dr amalina support her


Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:03 AM | Show all posts
meluat pulak aku dekat budak ain ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:03 AM | Show all posts
asudau replied at 10-5-2021 07:44 AM
tapi aku rasa budak ni melebih-lebih..

betul tu
mcm over sgt
bapaknya pun sama
tertengok ada live kat fb
gedix budak ni

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:14 AM | Show all posts
NazRysha replied at 10-5-2021 08:03 AM
betul tu
mcm over sgt
bapaknya pun sama

ha ah..kalau budak-budak remaja dah ada akaun tiktok..rata-rata mengedik je lebih..nak cepat popular.

nak meraih perhatian netizen je ni.

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:14 AM | Show all posts
PPD depa mana? cuba laa berdamai.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:16 AM | Show all posts
Geng yg bekap cikgu kata tunggu je lah siasatan polis...tapi dah kenapa pulak cikgu2 pun perangai respon gitu.
Mcm perangai senior form 5 raging budak baru masuk hostel..kutuk,pulau,l
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
chaos_sweetly replied at 10-5-2021 06:34 AM
Tak habis2 lg ke pasal budak ni????Cepat2 la settle. Yang latest si Ain ni tweet hak kebebasan berag ...

Ain ni mmg setan. I baca jugak komen2 smua org, cikgu lelaki tu mmg salah tp si ain n bapaknya ni pon lain macam. Dah tau risau sgt ke ank, tp pakaian ank x jaga pon n xde pon usaha nk pindahkan sekolah ank tu. Entah2 kalau cikgu yg ckp tu hensem, x ada nya ain ni bising2. I bukan victim shaming sbb dri awal team ain tp bila baca2 lg psal dia ni mmg something wrong
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
chaos_sweetly replied at 10-5-2021 06:34 AM
Tak habis2 lg ke pasal budak ni????Cepat2 la settle. Yang latest si Ain ni tweet hak kebebasan berag ...

Ni ko baca sekerat jalan je ni..punca dia tulis pasal tu sbb asalnya dia kene tegur dgn siti kasim..
Siti kasim tegur dia nape pakai tudung kat forum yg baru ni..yg kes pengetua dia komen anak setan ni la..
Siti kasim cakap kenapa nak ikut2 pakai tudung.
So si ain balas balik..dia kata itu keputusan  dia sendiri la nak pakai ke tak pakai..takde sapa paksa n takde sapa patut kecam dia pun kalau dia pakai tudung..
Dari situ dah panjang2 plak dia describe pasal kebebasan beragama kt malaysia..pastu dia bagi contoh kes kat france org muslim dilarang pakai tudung..so dia rasa tak patut kene oppressed mcm tu..ko scroll twitter dia dari asal2 dia kene tegur dgn siti kasim baru ko faham kronologi dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:23 AM | Show all posts
anony-mous replied at 10-5-2021 08:16 AM
Ain ni mmg setan. I baca jugak komen2 smua org, cikgu lelaki tu mmg salah tp si ain n bapaknya ni  ...

Aku tgk budak ni mcm lain mcm gedixnya
meluat sungguh aku
bukan bermakna aku backup cikgu
tp pakaian dia pun bapak xreti nak tegur yer
dengan melekap kat badan yg pakai baju merah tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik tu plak mak setan .xpadan dgn profesion cikgu.jgn normalisasi jenaka lucah di sekolah.aku nampak ramai betul enabler kat sni.org kafir pun side adik ain kot.ko tu islam tp hentam budak perempuan ni plak.buat malu  org islam jer la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list