Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
28602
View
458
Reply

Produk kena ciplak, Khairulaming frust sampai tak tidur malam

[Copy link]

Author: maxim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-4-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by laradelara at 29-4-2021 10:16 PM
dua_chzy replied at 29-4-2021 09:53 PM
Uol orang nogori musti tak minat sambal manis kan. If iya, takyah la beli sambal KA. Sebab rasa ma ...


Iye sis.. Tekak nogori ni nk pedas je. Tak pedas tak lalu. Ni tekak i lah ye. Yezzza... Indon punya sambal mmg sedap. My go to sambal yg kat wong solo & ayam gepuk pak gembus. Hampir tiap minggu mkn. Podeh tapi sodap!

To KA, all the best! Semoga makin sukses
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-4-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
missHaidiD replied at 29-4-2021 01:58 PM
Ashry tu video dia ckp laju2. Pastu tnjuk dia suap.makn dgn mulut buka luas2. Jijik okeh.

Aku pun geli part dia makan wpun gigi dia putih tersusun
So jijik
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetpea911 replied at 29-4-2021 06:58 PM
Kat mana sis dia cakap camtu.. jahat ye menangguk dia air keruh mcm ni.. ni wonder ada baca review ...

Same here .maybe taste buds org tu dah twisted kot..hehehe..xpun beli y bkn ori..

sbb pd ai,y mmg suka mkn,sambal dia pedas kot..ai mkn sambal belacan boleh menambah2,tp sambal dia ai amek satu sudu je,terus berair hidung,pedas haa..tp sedap laa...ai jenis honest,benda x sedap,ai ckp xsedap walaupun brand mahal ke apa..kalau benda tu sedap mmg ai akan ckp sedap..tu susah nak cri makanan y kena dgn selera ai..hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:26 PM | Show all posts
beta_carotene replied at 29-4-2021 10:11 PM
oo KA penah ada buat disclaimer ye..

kalu cmtu sangkaan buruk meols td meleset la..

aku ingat sbb masa first batch sambal nyet keluar dan sold out dlm beberapa minit ramai yg nak jadi agen or reseller

pastu KA cakap dia tak nak jual pakai sistem agen stokis semua tu

siapa nak beli, beli direct dari KA di shopee

siapa cepat dia dapat
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Cece1234 replied at 29-4-2021 05:33 PM
Ada org cakap sambal dia xsedap..manis..sib baik xbeli..i xske sambal manis..

Yg viral ni kkdg, org dh borong beli sbb nk jual mahal. Ada jugak egent beli byk2.. tp xlaku pun kat customer.. agent terpaksa la hadap mkn sorg2.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang blh google je resepi sambal belacan goreng ala nasi ayam penyet punya sambal tu.

2019-2020 jenuh mkn sambal belacan goreng ni.
2021 makan sambal hitam pahang pula.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 29-4-2021 10:12 PM
Yesssss

Leave it to Ndons or keturunan Ndons bab2 buat sambal penyet ni. Memang kaw2 punya air  ...

Xjugak kaka..ai pernah beli ayam penyet,ayam geprek macik indo,ada y tak sedap haa..xmenjadi sambal dia tu..pstu Rasa sambal lama pun ye jugak..ada y sedap...sambal nyet ni pd ai,bukan mcm 100% sambal ayam penyet indo tuh..y penting,ai makan sambal ni,ai xgatal2 hidung..hihihi..berair hidung jah..ai pernah try sambal y lagi pedas drpd sambal KA..y tu numb terus lidah n rasa tebal je kepala..tp tetap repeat order sbb ayam,ikan,puyuh celup tepung dia sedap...xberminyak walaupun deep fried bercelup tepung
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh jadi ujian pada KA dan team. Tuhan sayang, sebelum jadi bgkak ke lupa daratan ke... Tuhan uji supaya tak terlalu harapkan pujian orang serta populariti.

Untuk netizen,Tuhan suruh cool down supaya lex je tak payah junjung tinggi sangat instafmous sampai nak kena wajib beli apa je depa buat n promote.

For me , bijaklah KA amik tindakan dan saluran yang betul.

Mudah mudahan terkawal dah la semuanya dan jdi pengajaran buat semua. Bukti sesama muslim dan melayu kita pun ada khianat masing-masing. Syaitan mungkin sudah dibelenggu, tapi kita tetap jua dibelenggu perangai syaitan pada bulan ramadhan.

Sekian setajahlampu mengomen
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 29-4-2021 10:57 PM
laradelara replied at 29-4-2021 10:14 PM
Iye sis.. Tekak nogori ni nk pedas je. Tak pedas tak lalu. Ni tekak i lah ye. Yezzza... Indon pu ...


Ai pun suka sambal pedas kalah mulot diva AA. Masalah sambal KA yang ai makan tu was tak pedas menyengat dan manis. Turn off abes la ai makan. Btw KA ni pemes dan disenangi ramai sebab attitude. If boleh kekalkan momentum memang bakalan maju bertingkat2 heols ni. Yang penting tak fake acah meksum tapi sisi gelap terpendam bersinar terang bagai Lucifer the north star . Walau akak hate sambal heols, personally akak suka KA ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I memang harapkan KA tak maafkan pompuan tu dengan mudah. Nasib baik KA tak senang2 drop case. Btw i dah rasa sambal KA. Untuk tekak i sedap gak aa. Makan dengan nasi panas2, kicap pedas manis mahsuru and ayam goreng tepung memang berrambah2 makan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:00 PM | Show all posts
dorang ni obses nak beli sambal dia sebab memang berkualiti atau semata nak kejar hype je?
kalau nak sambal yang berkualiti, nape tak masak sendiri? mende senang je masak.
ada yang sorang tu sampai tak dpt label pon frust gila. sampai tahap mcm tu budak2 ni obses dengan menda yang hype.

kalau tak dpt label tu tak happy, boleh mati ke?
exclude la food safety sume tu. memang sepatut nye berlabel. tapi budak tu sedih, xde label sebab tak dpt nak ambik gambar nak update kemenangan beli sambal tu.

bana dia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 29-4-2021 10:41 PM
Xjugak kaka..ai pernah beli ayam penyet,ayam geprek macik indo,ada y tak sedap haa..xmenjadi samba ...


Jangan makan ndon2 kat tanahair ni yang ramai jadik chef segera bidang terjun jual makanan padehal tak terer masak. Am referring tu sambal buatan ndon tanah besar ndogneshia sana. Sebab ai pernah beli pecal, homemade, buatan sedara mara laki sorang kelig ai yang asalnya dari sana. Gilaaa sedaaappp siiishhhh. Susah carik rasa gitu kat tanahair ni. Dah la deols giling halus pakai batu giling tu. The best la. Ntah bila lagik deol boleh balik tanah Jawa sana supaya ai boleh order. Ai beli 50 hengget beberapa tahun dulu, dapat penuh bekas besar tinggi yang biasa orang guna untuk isi (jual) muruku or rempeyek tuh.

Sambal KA ni bukan taste aiol la. Tapi if hada yang suka maksudnya hadalah market KA tu. If not takkan seminit terjual puluh ribu botol.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 29-4-2021 11:02 PM
Jangan makan ndon2 tanahair ni yang ramai jadik chef segera bidang terjun jual makanan padehal tak ...

Sambal kalau gelek2 kt batu tu mmg sedap..abang ai kalau buat sambal mmg lg suka guna lesung batu tumbuk2,n ai pn lg suka masak tumbuk2 bawang dlm lesung batu tu..rasa authentic haa..hihihi .

Kiranya kena cari chef indo y betul2 chef laa ni?kt kl/selangor mana y best ek kaka?ada resto ayam penyet ai pegi kt mall ni,tgk2 staf bangla..sambal penyet dia ntah hape2..ai kuciwa haa..ada macik ni suggest ai pegi resto bali n dia ckp sedap,rasa mcm kt bali..tp belum berkesempatan lg nak pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 29-4-2021 11:06 PM
Sambal kalau gelek2 kt batu tu mmg sedap..abang ai kalau buat sambal mmg lg suka guna lesung batu  ...

A'ah. Or blaja buat sambal dari Youtuber Ndon. Porumers kata penyet Wong Solo best. Tapi ai pun tapernah terai.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 29-4-2021 11:13 PM
A'ah. Or blaja buat sambal dari Youtuber Ndon. Porumers kata penyet Wong Solo best. Tapi ai pun ta ...

Ai tgok masterchef indo..sambal matah tu mcm sedap je..hihihi~

Tgk chef arnold/juna/renatta lah..tp byk sgt brg nak kena beli nak kena prepare..n dlm bahasa indo tuh,ai kureng faham..dorg byk letak belacan kan,kt rumah ai guna induction cooker jah,nak bakar belacan mmg kenot laa.. kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
immaryjane replied at 29-4-2021 06:05 PM
Tu belum lg essay dia panjang berjela justify yg sambal dia elok. Buyer yg tk reti jaga

Angkuh betul cara dia reply. Selayaknya kau terciduk camni sis
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:20 PM | Show all posts
ctaf replied at 29-4-2021 09:14 PM
Terfikir benda yang sama jugak.apa motif ganti rugi yang dia minta melainkan dia mmg ada byr refun ...

Yup kenapa dia berani minta financial settlement luar court? KA ni sebelum terjun bidang bisnes..mesti ada tok guru dia. Dikhuatiri dah ternoda as anak murid mickey mouse. Sebabtu jualan jota2
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
KA ni genuine, tak perlu cheap marketing semua sebab dia bukan baru masuk business pun. Dia pernah ada business jual makanan jugak dulu, tapi tu flopped gila. Tu yang lepas tu dia start kuatkan nama through video masakan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 29-4-2021 11:13 PM
A'ah. Or blaja buat sambal dari Youtuber Ndon. Porumers kata penyet Wong Solo best. Tapi ai pun ta ...

Sambal wong solo mmg sedap. Dah prnh try branch kat sec 7 shah alam (dkt ngn jakel), cheras, bangi, cyber & kg baru. So far yg mcm so so kat kg baru. Ntah kenapa time i pergi tu, kuah terung dia mcm cair. Kurang umphh.

Sblum covid, sempat rasa yg original kat indon. Ya allah.. Sedap betul. Rasa mcm nk menari-nari lah sedapnya tu

@salmon-suki boleh lah try. Kot kena ngn selera sis. Jgn lupa mintak sambal lebih ye.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Seruju dgn sesetengah forumer,

Sambal nyet memang manis, sedap tapi sejenis sambal manis la..aku boleh je makan bertambah tambah sambal tu sbb tak pedas mmg manis..

Kalau sambal ayam geprek tu kan biasanya pedas letupss..ha yg tu lagi i olsss suka..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list