Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
28596
View
458
Reply

Produk kena ciplak, Khairulaming frust sampai tak tidur malam

[Copy link]

Author: maxim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-4-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-4-2021 08:27 PM
Something doesnt add. Scammer tu yg sepatutnya refund pada customer dia. Bukan KA urus list of add ...

Bkn cmtu. Rasanya KA minta ganti rugi sb dia copy produk KA packaging semua. Gigih dia fotostat semua. Hadoii la minah ni. Bajet suci pulak ckp.puasa org lain sia2. Penunggang agama jgk ni pompuan ni
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-4-2021 09:48 PM | Show all posts
ctaf replied at 29-4-2021 09:14 PM
Terfikir benda yang sama jugak.apa motif ganti rugi yang dia minta melainkan dia mmg ada byr refun ...

ganti rugi tiru product dia dan jual sebagai ori
pastu sebab produk tu gred Z , KA kena bantai
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku selalu terconfuse antara Kairulaming dgn mamat Ashrayyyy
Mamat ashrayy tu suka ckp tiberrr, pastu cakap kemain lajuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 29-4-2021 09:21 PM
rsa nya pampasan menipu brand dia...bukan refund scammer untuk 700buyers dia ..

Ya pampasan la. Ganti rugi menyusahkan KA smp dia takleh tidur..

Btw berapa eh pampasan tuh? Klu KA sedekah semuanya pastu kos legal amik duit lain, mmg dia dh kukuhlah  ... xyah employ cheap marketing /publicity stunt gituh
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:51 PM | Show all posts
mangsa Mastura tu selayaknya lah tak dapat refund

sbb KA dah kata jgn beli dari reseller sbb dia tak pernah appoint agen atau reseller

jadi siapa yg beli dari reseller tanggung sendiri risiko
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 29-4-2021 09:42 PM
Ohh.. Mmg tak sedap eh. Then tekak nogori i mmg xleh telan lah jwbnya. Cancel lah nk beli. Thx sis ...

Uol orang nogori musti tak minat sambal manis kan. If iya, takyah la beli sambal KA. Sebab rasa manis bagi ai. Tatau la kalau dah ubah resipi. Ni masa adik terai beli (berjaya beli sambal seminit sold out selepas cubaan entah keberapa. Sheol memang ngefan dak KA. ) bulan lepas. Nak rasa betul2 kick n kaw kena blaja camna Ndon buat sambal penyet deols.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:53 PM | Show all posts
pelik aku tgk ada org yg tak caya melayu jual sambal boleh sukses

sedap tak sedap belakang kira lah...tu tekak masing masing

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by laradelara at 29-4-2021 09:56 PM
kakasotong2 replied at 29-4-2021 07:44 PM
Meols mmg beli dekat shopee khairul aming ni hehehe beria aritu battle masa awal2 sambal ni kelu ...


Thx for the honest review! Tak menyesal tak beli. Masa kecoh2 sambal dia baru kluar tu.. Terkilan lah gak tak dpt rasa. Sbb review rave sgt.

Now dah tau camni.. Dah tak terkilan. Aman2 je lah buat sambal sndri & mkn kat port yg mmg confirm sedap. Tq!
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 29-4-2021 09:50 PM
Aku selalu terconfuse antara Kairulaming dgn mamat Ashrayyyy
Mamat ashrayy tu suka ckp tiberrr, pas ...

Ashry tu video dia ckp laju2. Pastu tnjuk dia suap.makn dgn mulut buka luas2. Jijik okeh.

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 29-4-2021 08:06 PM
kalau seller tu peka, dia boleh remove tak include rating tu sebab bukan salah seller tp courier

Mungkin heshe nak telus. Kiki.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2021 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-4-2021 08:27 PM
Something doesnt add. Scammer tu yg sepatutnya refund pada customer dia. Bukan KA urus list of add ...

Pampasan sis. Khairulaming x saman betina tu atas segala damage kt brand die pn dh ckup baik
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 29-4-2021 10:04 PM
immaryjane replied at 29-4-2021 09:16 PM
Set2 tu mmg gtu. Tk kutuk courier, puji courier laju plak kt review. Benefit nye ape utk seller tu ...


Tu la. Ngok. Tu tak masuk bengap2 yang upload gamba takda kaitan dengan produk or komen takda kena mengena lansung dengan produk semata huntok dapat coins. Ai selalu report if jumpa komen ka gamba gitu. Fadan muka ngkau walau barangkali tadak efek pon kat buyer.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 29-4-2021 09:23 PM
hati hitam mengatakan samting rong samwere.........



Jeng... Jeng... Jeng.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
To be honest, sebagai kaki pemakan sambal, setelah merasa sambal nyet ni pada awal keluaran awal thn ni, kurasakan sambal nyet ni jauh ketinggalan dengan sambal ayam penyet buatan makcik jawa yg aku pnah makan. Kurang umphhh dan biasa je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 29-4-2021 08:14 PM
btw betul ke KA ni kata sambal nyet dia tu tak payah letak dalam peti sejuk pun boleh tahan 5 bulan? ...

Rasanya ni legit sebab sambal heols banyak minyak dan akak tahu dimasak berjam dan macam hada cuka bikin awet tahan lama.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-4-2021 06:23 PM
kenapa aku rasa cam cheap marketing

KA ni xperlu cheap marketing mcm retis or yinstapeymes y lain..produk dia honest..for me laa..lgpn xsmpai satu minit sambal dia terus sold out..n resepi dia ringkas n senang org nak buat..kwn ai pernah bt ikut resepi dia n mmg menjadi..kira dia xde nak sembunyi bahan drpd fans dia laa..dia share je semua .

Xmcm sesetgh chef kan,share resepi tp rupenye asa bhn lain y dia masukkan...sbb tu bila org tiru,xjadi..n bagus laa KA ni ambik tindakan kt reseller penipu tu..gara2 dorg busuk nama KA ni..buyer y bodoh plak mtk gantirugi drpd dia .mana laa dia x bengang..org lain y dpt untung,dia y nak kena ganti? that's plain stupid lah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:11 PM | Show all posts
Incanto replied at 29-4-2021 08:51 PM
mangsa Mastura tu selayaknya lah tak dapat refund

sbb KA dah kata jgn beli dari reseller sbb dia  ...

oo KA penah ada buat disclaimer ye..

kalu cmtu sangkaan buruk meols td meleset la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn2 ofis iols siap bertangga kat shopee nak beli
Makan waktu sahur katanya
Yg best geng llaki pun tlg beli kan skali
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sok_suci replied at 29-4-2021 10:07 PM
To be honest, sebagai kaki pemakan sambal, setelah merasa sambal nyet ni pada awal keluaran awal thn ...

Yesssss

Leave it to Ndons or keturunan Ndons bab2 buat sambal penyet ni. Memang kaw2 punya air tangan deols.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 29-4-2021 06:52 PM
Bagus saman je.sbb ni bukan ciplak sikit2.siap copy packaging.copy kertas ucapan terima kasih.sambal ...

Aiolzs xperasan sambal KA ni kena ltk dlm peti ais lps bukak. Ai biarkan je kt luar,dekat sebulan haa..tp Alhamdulillah,ok je..maksudnya sambal dia tu betul2 masak elok haa..tp ai letak dlm peti laa lepas taw kena ltk..hahahahaah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list