Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
28590
View
458
Reply

Produk kena ciplak, Khairulaming frust sampai tak tidur malam

[Copy link]

Author: maxim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-5-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 30-4-2021 03:34 PM
Selain jijan ada sorang lg bonda apa entah tu..yg suka pakai jubah hitam tu..yg tu ok ke..tgk my f ...

Ibu Anem. Seminar dia on how to run a company ala corporate. Dia dulu ex-staf Pet the 10% (apatah correct term, iols lupa)..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-5-2021 10:00 PM | Show all posts
put3reen replied at 1-5-2021 04:48 AM
Hai nyah... Selamat berposa

sejak bila roh chuols bangkit dari kuburan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 1-5-2021 09:20 PM
Ibu Anem. Seminar dia on how to run a company ala corporate. Dia dulu ex-staf Pet the 10% (apatah  ...

Aaa..ibu bkn bonda...ok ke eh seminarnya...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 1-5-2021 10:04 PM
Aaa..ibu bkn bonda...ok ke eh seminarnya...

Iols boleh "pergi" dgn cara dia mengajar. Cer uols g tgk kat fb page dia..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 1-5-2021 06:57 PM
Aku pernah makan sambal penyet kat indon... MasyaAllah aku sumpah seranahhhh ok org yg buat sambal ...


Ye chuolls. Yang kat hentian Kajang tu nokharom pedas jugak. Makan sampai berpeluh2. Tapi end up, rasa situ jugak paling sedap sambalnya. Hahah. Yang Ganja makan kat indon xde la sepedas macam kat Kajang tu. Pedas dia just nice. Ikut orang jugak la kan yg buat macam mana.

Eh, samaaaaa. Ganja pun suka Nasi Padang deolls. Ya Allah. Bila nak dapat travel ke Indon lagi ni.

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
addamnor replied at 1-5-2021 10:00 PM
sejak bila roh chuols bangkit dari kuburan?

Sejak dua menjak terasa nk melawat
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 07:01 AM | Show all posts
immaryjane replied at 30-4-2021 12:00 PM
Chuol beli dkt HQ ke? Coz kt chart mmg dh terang2 tulis min 2 bottles je. Mcm mne chuol boleh beli ...

taktau saya try2 je masuk 3 botol. pastu tunggu lagi setengah jam.. masuk 2 botol. masuk lagi 3 sekali tu dpt 4.. kena sabar je nak beli smbal ni. kdg seharian tu x dpt. esok lg try..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:10 AM | Show all posts
Normabaru replied at 30-4-2021 12:03 PM
Mantop komen dik lipas.. Setuju dgn ape yg dik lipas ckp.. Minyak tu mmg harus la ada. Klu xde nnt ...

resepi sambal ayam penyet ni inspirasi daripada jovian sbb masa pkp yg tahun lepas dia up resepi ni dkt igs dia. Sori TT kita ter OT kejaappp je.

2 btg cili merah besar
cili padi merah segenggam
1 biji tomato saiz medium (potong 4)
3 ulas bawang putih
5 ulas bawang kecil
belacan kampung 1 inci
garam
gula
aji

1.tumis cili merah, cili padi, bawang merah, bawang putih & belacan dalam minyak (minyak lebihkan).
2.masukkan tomato. tumis hingga tomato lembik
3.tutup api dan masukkan semua bahan ni dalam blender sama2 dengan garam dan gula (atau kalau rajin, tumbuk guna lesung lagi umph).
4.bila dah lumat, bahan2 ni tadi dimasak balik dalam kuali sampai pecah minyak. bubuh aji.
5.siap.


Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:28 AM | Show all posts
okay semalam aku termakan sambal ni since kawan aku letak  dlm small plate,..

aku  jadi pelik bila kawan aku asyik tanya...sedap tak sambal aku tu...aku  ckp la dgn jujur, aku tak favor kot.. bila aku makan pedas giler and then taktau kenapa aku rasa mcm biasa je..maybe tekak org lain lain kan...hehehe ada sambal yg pedas yg lagi sedap aku penah cuba...aku beli kat ig..

so bila gi dapur aku nampak botol merah KA ni..then aku ckp oiii ni ker sambal kat depan tu..kawan aku gelak2 jje..dia ckp haah..betul la tu..haritu ko tanya aku sambal KA ni sedap sgt ke viral sampai sales juta juta..tu yg dia ajak aku berbuka posa and makan sambal..hihihihi tapi aku confirm dgn dia..mmg betul sambal original KA  bukan  sambal tiruan pompuan shah alam.... kalau tgk texture mmg merah sambal tu..so confirm la hihihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
LipasComel replied at 3-5-2021 08:10 AM
resepi sambal ayam penyet ni inspirasi daripada jovian sbb masa pkp yg tahun lepas dia up resepi n ...

Ni jovian mandagie menantu si pak mail ke? Xsangka dia minat masak. Hehehe.. Apepun thanks dik comel.. Nnt kaka try

Ps:kaka xsampai ati nk panggil L word tu kat ko dik even itu binatang ko suka
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 11:25 AM | Show all posts
KIM.K replied at 1-5-2021 08:53 PM
Supposed gantirugi tu dalam rupa court settlement. Bukan minta camtu..boleh dituduh peras ugut. Ra ...

Maybe kalau masuk court cost lagi besar buat si penipu tu, tu yang dia sanggup bayar. Knowing KA, mesti dia go through proper channel nak dapatkan pampasan tu. Bukan tak wujud settlement luar court. Dah involve polis dah pun. Rugi u lah tak mintak pampasan masa produk kena ciplak lanun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Semalam aku terbaca review by sorang laki kat fb pasal sambel nyet ni..

Die siap bagi bukti beli sambel ori.

Masalah problem nya..kata die sambal nyet pedas berapi, pedas yang sampai xrasa sedap manis masin lansung..pedas semata..

Aku jadi blurrrr..hmm padahal forumer bersetuju majoriti ckp manis, aku pun rasa manis..pedas cuma 5/10 je kot..

Bagi aku pedas yang xsedap adalah samyang..pedas terbakar tanpa feeling nak lagi..pedas megi ayam bakar ok lagi masih sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 01:26 PM | Show all posts
supermum replied at 3-5-2021 11:25 AM
Maybe kalau masuk court cost lagi besar buat si penipu tu, tu yang dia sanggup bayar. Knowing KA,  ...

Maybelah itu pendapat iols je. Sebelum benti keje KA ni tak pandai drama2 macam ni. Dia penat ke apa jalan terus..rekod baik.
But lately KA dah pandai politik bisnes, itu mesti belajar dari seseorang. Apapun 2021 masih awal lagi..let see in 3 years
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 01:30 PM | Show all posts
penat beliau usaha utk capai ke tahap sekarang. org lain suka betul amik jalan short cut utk berjaya haihh
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:51 PM | Show all posts
Yang penting susah gila nak beli...asyik refresh, pastu aku give up..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum dapat merasa sambal khairulaming..buat sementara ni, makan la dulu sambal ayam penyet wong solo...paling sedap yang saya pernah rasa
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap sambal dia. K. Tu jer nak kabo
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2021 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
yylkasy replied at 30-4-2021 12:02 PM
Tekak memasing khen. I dpt beli haritu saje nak merasa..ikut tekak i sedap. Tekak husband dia ckp i  ...

Sorry u, nk tanya sambal uleg terasi tu pedas sgt tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 30-5-2021 01:58 AM
Sorry u, nk tanya sambal uleg terasi tu pedas sgt tak?

Yes pedas bagi i. Tp sedap. Sambal ijo tu sedap jugak tp tak sepedas terasi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list