Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
399
View
4
Reply

radiator.

[Copy link]

Author: Ajieera91       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-4-2021 04:43 PM | Show all posts |Read mode
hye, saya nak tanya. sebelum pergi keje, dah topup kat radiator dan tangki air cukup. bila dah sampai ofis kira2 30km, saya cek, air radiator berkurang tapi air tangki simpanan bertambah. radiator baru tukar sebab bocor bulan lepas. cap pn dah tukar. tapi still jadi jugak. ada masalah lain ke dengan kereta?
tolong ...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-4-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
pernah overheat ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2021 10:12 AM | Show all posts

tak overheat, tp mmg hari2 kena topup air lah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ajieera91 replied at 27-4-2021 10:12 AM
tak overheat, tp mmg hari2 kena topup air lah.

setiap kali lepas topup air dlm radiator kurang tp reservoir naik
kemungkinan cap radiator tak elok sbb air dlm reservoir tak masuk semula dlm radiator
try tukar cap dulu

temperature stabil ?
maksudnya takdalah tiba2 naik tinggi masa idle atau drop banyak masa bawak laju

water pump ok ?
check tengok ada bocor ke tak






Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 08:59 AM | Show all posts
air dalam radiator tak sepatutnya berkurangan, kecuali ada bocor mana2, ataupun head dah bengkok..
try benda paling murah dulu - tukar cap radiator...tengok macamana, kadang2 spring kat cap tu dah patah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list