Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4316
View
61
Reply

[Jenayah] Alvin ditahan, bersembunyi di sebuah pusat peranginan

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-10-2020 11:00 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Suspek utama kes pengubahan wang haram, Goh Leong Yeong atau Alvin Goh dikesan sering bersembunyi dari satu ke satu lokasi lain selepas melarikan diri dari Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Putrajaya, 11 Oktober lalu.

Suspek berusia 32 tahun itu dikesan bersembunyi di sebuah residensi di sebuah pusat peranginan di Pahang, bersama seorang wanita warga China dipercayai teman wanitanya.


Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed, berkata suspek yang juga koordinator kepada aktiviti Macau Scam di negara China ditahan selepas pihaknya menjalankan risikan bagi mengesannya sejak 12 Oktober lalu.

"Alvin ditahan pada jam 1.20 pagi bersama wanita warga asing dipercayai kekasihnya oleh sepasukan pegawai dan anggota Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman di luar Lembah Klang.

"Dia kemudian dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 117," katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Beliau berkata, pihaknya percaya Alvin sebelum ini sering berpindah dari satu ke satu lokasi lain bagi mengelakkan dirinya dikesan pihak polis.

"Kita juga akan menjalankan siasatan lanjut bagi mengenalpasti bagaimanakah dia dapat melarikan diri termasuk dakwaan kononnya dibantu pihak tertentu," katanya.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-10-2020 11:02 AM | Show all posts
CASH!............
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk sembunyi bio dlm gua. Sembunyi kat tmpt ade internet coverage mmg la bodo!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 27-10-2020 11:07 AM
Nk sembunyi bio dlm gua. Sembunyi kat tmpt ade internet coverage mmg la bodo!


Lama juga dia meloloskan diri baru pihak polis dpt tangkap. Kalau menyorok dlm gua mmg polis xjumpa langsung la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:09 AM | Show all posts
alhamdulillah, x sempat buat plastic surgery jadi beruang.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tupai dah jatuh ke tanah
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:17 AM | Show all posts
Takmau excited sgt.  Sebab takut dalam seminggu dua ada pulak keluar berita, 'Alvin berjaya melarikan diri dgn menaiki lori angkut sampah'  atau 'Alvin hilang semasa membuang air di dalam tandas'.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:23 AM | Show all posts
asamfish replied at 27-10-2020 11:17 AM
Takmau excited sgt.  Sebab takut dalam seminggu dua ada pulak keluar berita, 'Alvin berjaya melarika ...

ada kebarangkalian...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:26 AM | Show all posts
xda gamba ke dia kena tangkap?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:33 AM | Show all posts
syabas inspektor sahab
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:34 AM | Show all posts
bagi bukti bergambar dulu baru boleh sembang...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:36 AM | Show all posts
kalau dah ada sejarah melarikan diri ni..
rasanya peluang utk dapat reman senipis kulit bawang..
melainkan berbayar atau peguam terror..
tp tu la.. terfikir jugak ground apa yg lawyer dia nak guna kalau dah perangai hazab camni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:37 AM | Show all posts
Kalau benar baguslah, syabas buat mereka yang menjalankan tugas.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
bila dpt tangkap je dia ni, harap siram je dgn covid19
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana tu..genting? Fraser hill?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa payung heols?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 12:05 PM | Show all posts
Baguslah, dah dpt ditangkap.

Syabas utk ahli anggota PDRM yg gigih utk menjejaki dia & menangkap dia.

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 12:07 PM | Show all posts
fealefea replied at 27-10-2020 12:07 PM
Nk sembunyi bio dlm gua. Sembunyi kat tmpt ade internet coverage mmg la bodo!

boleh je off data atau keluarkan sim
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 12:08 PM | Show all posts
kena mintak tunjuk ajar si gemok jho low cara2 nak invisible ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 12:08 PM | Show all posts
Boleh cash awal-awal. Semoga tuan hakim tak bagi ikat jamin kerana risiko melarikan diri sangat tinggi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list