Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1924
View
132
Reply

Lagu2 Zaman Cintan Cintun

[Copy link]

Author: Xim       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-10-2020 11:58 PM | Show all posts |Read mode
Rasanya tiap orang pernah bercinta kot....ataupun ade crush ke kan...


Teringat zaman cinta monyet dulu si dia-si dia bagi lagu ni....korang plak lagu apa yang si dia bagi masa bercinta ke atau crush bagi ke....bila umur makin makin meningkat ni bila baca lirik,alahmaktuan malunya jadi diri sendiri mase baru nak up....hahhaa...jom la kongsi kot2 Xim rasa nak download lagu2 tangkap leleh....kuota internet byk lagi ni....hehehe....


Samsons - Kenangan Terindah
Mula2 masa si dia bagi,Xim kata lagu apa ni?(tak minat la konon)....sebab time tu tengah hot dengan lagu2 omputeh macam MCR,Rihanna,Sean Paul DLL,balik rumah je bukak channel 705 Hitz TV kat Astro....lama2 tu rasa rasa eh sedap juga lagu Samsons ni....


Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu, kutemukan hidupku
Bagiku, kau lah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang telah terukir abadi

Sebagai kenangan yang terindah

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang telah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah




Erra Fazira - Hanya Di Mata
Yang dia ni rupanya ada hati kat Xim tapi rasa awkward pulak sebab dia kawan baik sampai la satu masa masing2 dah sambung study,maka kurang berkomunikasi akhirnya....lagi satu kawan baik ni kita dah tau perangai dia macam mana....so kita rasa tak boleh masuk dengan perangai dia....


Bermula segala
Kerana mata
Ketika dilihat
Di hadapan nyata

Apakah yang pasti
Yang diteka
Bila di hati
Lain kan berkata

Berbeza semua
Tidak kan sempurna
Sakit dimata cinta
Jiwa dikau merana

Hanya di mata pasti
Penuh dengan cerita
Hanya di mata kini
Dapat satu petanda

Hanya di mata pasti
Ada warna berseri
Hanya di mata hati
Hitam ataupun putih



Dan dari mata
Akan terfikir
Di mana permata
Yang dikau cari

Kilau cahaya
Yang berkelip
Memukau mata
Dan perasaan mu

Berbeza semua
Tidak kan sempurna
Sakit di mata cinta
Jiwa dikau merana

Hanya di mata pasti
Penuh dengan cerita
Hanya di mata kini
Dapat satu petanda

Hanya di mata pasti
Ada warna berseri
Hanya di mata hati
Hitam ataupun putih


Berbeza semua
Tidak kan sempurna
Sakit di mata cinta
Jiwa dikau merana




Jazz Hayat talk- I Stalk Your Profile
Ni kenal kat Facebook,sebab tu kot dia bagi lagu ni....hahaha....baik budaknya....dah jadi Cikgu sekarang....

Ooh... Ini kisah sedih ku
Aku mengharap kan
Sesuatu yang tak pasti

Disaat kau disisiku
Hidupku terasa indah
Hidupku penuh
Warna warni
Seperti pelangi

Ku akui ku rindukanmu
Saat kau tiada di sisi
Hancur hatiku
Bila kau Sudah berpunya...

I stalk your profile when I miss you
Tengok semua gambar you tanpa jemu
I stalk your profile when I miss you
Adakah kau juga memikirkan ku

Semua gambar-gambar you bersama si dia
Dalam captionnya kata mu aku cinta dia
Reaksi ku meluat sedih pun ada
Memang kau ini player tapi malangnya
Ku mahu kau Jua..

Kau seolah memberiku harapan
Disaat sunyi rasa kesepian
Kau seolah memainkan perasaan
Ingin ku membenci mu tapi aku yang
Tak tahaan



Ukays - Bila Purnama Mengambang
Yang ni Xim minat kat dia 4tahun sebelum kitorang kenal...
Akhirnya hmm sebab kita yg minat dia kot....maka bila2 masa je blh ada orang lain...eh emosi pulak....


Berkat Dari Kesungguhan

Terbentuklah Kejayaan

Ku Merasa Oh Nikmatnya

Bersyukur Tak Terhingga

Dengan Pemberiannya

Hidup Aku Sekarang Ceria...



Dahulu Aku Tewas

Tiada Siapa Peduli

Dan Yang Menyedihkan Ku

Insan Yang Ku Sayang Pun Berlalu



Hilang Semua Rasa Benci

Melangit Ku Dipuji

Menjelma Semula Saudara

Walau Dulu Penah Sengketa

Kini Ke Depan Bertanya Berita...



Begitulah Kehidupan

Bak Purnama Mengambang

Memuja Bila Terang

Hilang Bila Dilindungi Awan

Tak Siapa Lagi Memandang



Dahulu Ku Tersisih Sendiri

Tanpa Oh Kekasih

Kini Tak Terbilang Menjelma...



Tidak Tergoyang Keimanan Ini Sayang

Walau Selautan Kasih

Yang Engkau Janjikan Kepadaku Itu Tidak Ikhlas

Ingin Ku Ketepikan Rasa Cinta Pada Seseorang

Kerna Bimbang Hilangnya Setia

Bila Mana Hidup Aku Sudah Tidak Lagi Ceria...



Yang Lebih Utama

Terus Membuktikan

Kukuh Kedudukan

Usung Kejayaan...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-10-2020 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
If you not the one
Just the way you're
Beautiful Monster

3 lagu ni je kak sarah pernah dapat
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Don't speak ekekekekeke
Babi tul lirik lagu tuh
Kalo kazen acik baca ni konfem sheols gelak guling2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 24-10-2020 12:14 AM
If you not the one
Just the way you're
Beautiful Monster

Favourite jugak semua ni kak....dah ada dalam pendrive....hahaha....bruno mars tu x yah cakap la,banyak lagu dia saya download siap ada CD burn khas utk dia sorg je....ringtone handphone skrg talking to the moon....halahai teringat jugak dgr lagu ni mase cintan cintun....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu lagu if you're not the one by hape tah jantan tuh surname dia bedingfield
Tu semua lirik babi celaka nokharam
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 24-10-2020 12:19 AM
Favourite jugak semua ni kak....dah ada dalam pendrive....hahaha....bruno mars tu x yah cakap la,b ...

hahaha..lama tak demgar lagu2 ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Xim at 24-10-2020 12:28 AM
Acikgomen replied at 24-10-2020 12:21 AM
Lagi satu lagu if you're not the one by hape tah jantan tuh surname dia bedingfield
Tu semua lirik  ...

Best la lagu ni acik.... Kak @sarah82 pun minat....hahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Acikgomen at 24-10-2020 02:07 AM

Kalo lagu yg boleh buat acik dgn kengkawan tegedik2 kat depan sunway lagoon mcm ramai zantan tegile2kan weols adalah lagu ni

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu KRU dekat padamu..gitchu :-*
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu ukays tu masa aku sklh menengah form berapa x ingt tp dh hujung2 waktu dh la. Amir time tu jd kegilaan sggh smpai ada kls mate aku ye ye je nk kawin nk dgn beliau. Cisss sggh la. Dan mmg btul kwn aku tu kawin dgn Amir, tp Amir driver Lori la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 12:29 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 24-10-2020 12:25 AM
Kalo lagu yg boleh buat acik dgn kengkawan tegedik2 kat depan sunway lagoon mcm ramai zantan tegile2 ...

Pehh first time dgr lagu ni....oldskul ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 12:30 AM | Show all posts
KIM.K replied at 24-10-2020 12:25 AM
Lagu KRU dekat padamu..gitchu :-*

Top jugak yusry time ni byk lagu menjadi....warna kehidupanku tu pun naik pd mase yg sama....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 12:31 AM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 24-10-2020 12:27 AM
Lagu ukays tu masa aku sklh menengah form berapa x ingt tp dh hujung2 waktu dh la. Amir time tu jd k ...

Plot twist betul....excited nak baca,nama dah same dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 24-10-2020 12:29 AM
Pehh first time dgr lagu ni....oldskul ni....

Kikikiki chuols imejin weols mengelinjang kat sunway lagun dengar lagu ni
Zaman tu sunway lagun kecik je sampai takat wave pool tu jek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 24-10-2020 12:33 AM
Kikikiki chuols imejin weols mengelinjang kat sunway lagun dengar lagu ni
Zaman tu sunway lagun k ...

Ada besar mcm safari lagoon tak masa tu?hehehe....skrg kalau mengelinjang mau kena viral acik....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni pulak lagu zaman acik skolah menengah
Mesti korang tak penah dengar kan



Nyanyi ptg2 kat asrama time prep
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni pun lagu time prep kat asrama masa nak srp

Ada secret admire selit lirik kat buku rujukan awwwwww



Gedik tul acik zaman skolah
Fefeling cantik dan terkenal
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
michael buble - i just havent met you yet
dealova ..

thank god i found you ..


pastu hampeh apa pun x jadi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 24-10-2020 12:44 AM
Ni pulak lagu zaman acik skolah menengah
Mesti korang tak penah dengar kan


Pehh lagu thn 90...Xim layan lagu2 rock melayu je time tu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni satu lagi lagu zaman skolah acik perasan cantik sbb crush dok nyanyi2 bila acik dgn kengkawan lalu kat lorong heshe lepak


Skema tul mamat tuh kan siap hapal lagu Jason donovan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list