Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1618
View
38
Reply

[Dunia] Wakil PKR: Sokom Anwar utk selamatkan negara dari covid19 + krisis ekonomi

[Copy link]

Author: baghal_bortuqal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-9-2020 11:23 PM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: The support for Datuk Seri Anwar Ibrahim as prime minister candidate should come from an honest desire to "save" the country from the Covid-19 health and economic crisis, say PKR MPs.

Besides having a stable, dynamic, and strong government, the MPs said that commitment to the supremacy of the Federal Constitution, the rule of law, and the preservation of the integrity of the new government would not be compromised at all.

"The government must focus on strengthening governance and implementing institutional reforms, including the judiciary," said PKR chief whip Datuk Johari Abdul on behalf of the PKR MPs in a statement on Sunday (Sept 27).

He said that the PKR MPs had on Sunday held a discussion on the current position of the Federal Government following Anwar's announcement last week that he held the majority support in Parliament.

Johari said they fully supported the measures taken to restore the people's mandate given during the May 9,2018 elections by focusing on driving economic growth and reducing the gap between the poor and the rich.

They also prayed for the good health of Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, who has underwent treatment at the National Heart Institute (IJN).

On Wednesday (Sept 23), Anwar claimed at a press conference to have secured a strong majority to form a new government, and that Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin's government had collapsed.

However, he stopped short of revealing the numbers he had, adding he would first seek an audience with Sultan Abdullah.



https://www.thestar.com.my/news/ ... -crises-say-pkr-mps

========================================================================================================


save the country from economic crisis?


juak kau, 22 bulan pegang tampuk pemerintahan matawang jadi pariah ASEAN dan bursa saham jadi bangsat serantau.


skang kau kata kau uranglah boleh jadi penyelamat?



jesus. farking. christ.
natam bewok lidah bercabang sunggoh.



head father you-lah.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-9-2020 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq TT sebab tolong siap2 carut utk aku.. Yezaaa.. Johari ni kaki bodek.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nk maki jugak la..pala hotak ko berjambul la lehnatt
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 11:52 PM | Show all posts
tengok sahajalah sekarang ini

pn telah gagal mengawal krisis covid

jumlah kes setiap hari melebih 100 hari

PN MUST GO
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
PujaWang pujaWang
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 05:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 27-9-2020 11:52 PM
tengok sahajalah sekarang ini

pn telah gagal mengawal krisis covid

Masa PH dulu siap welcome pelancong cina. Jgn cetuskan panik. Tak de kuasa nak halang hantar balik pelancong cina. Jijah pulak cakap tenang is good. Kita sblm ni boleh tangani wabak

Lagi teruk la. Nasib baik tebuk atap
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bercakap ikut kepala lutut....sejarah covid mula2 mencemar masuk Malaysia di bawah pemerintahan PH dulu lupa ke...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 06:05 AM | Show all posts
sarah82 replied at 27-9-2020 11:36 PM
Tq TT sebab tolong siap2 carut utk aku.. Yezaaa.. Johari ni kaki bodek.

Johari Abdul ni macai Anwar paling setia yg pernah aku tengok.. Teringat video dia menyamar jadi P. Ramlee............





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 08:37 AM | Show all posts
printercomel replied at 28-9-2020 05:13 AM
Masa PH dulu siap welcome pelancong cina. Jgn cetuskan panik. Tak de kuasa nak halang hantar balik ...

terima kasih printercomel kerna membantu refreshkan balik ingatan koneghts






















Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 28-9-2020 06:05 AM
Johari Abdul ni macai Anwar paling setia yg pernah aku tengok.. Teringat video dia menyamar jadi P ...

Dia mp SP...salah satu MP aku meluat tgk
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 08:42 AM | Show all posts
Knights replied at 27-9-2020 11:52 PM
tengok sahajalah sekarang ini

pn telah gagal mengawal krisis covid

kalau PN not GO...you Go...apa mcm???
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu aku nk ludah jer org yg ckp politik utk kepentingan rakyat, padahal semua berpolitik utk agenda sendiri...

Paling aku xleh blah yg status ulama pun bleh buat camtu....

Di kala org nk bagi kestabilan dia bleh plak bagi sokongan dekat org yg terbukti dah buat kerosakan pada negara....

Aku x kata Bangnon ni hebat or bijaklaksana kura2 ke apa, tp kalau btol semua blok fikorkan kestabilan negara sepatutnya kena terima transisi kuasa, tp tu lah.......blok pembangkang pun pikir politik, sbb andai PeeEsh terus bawah Atok negara dan juga PeeEsh sendiri makin rosak dan tu akan bagi advantage kpd pembangkang.....

Yer dok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 11:04 AM | Show all posts
axl_bach replied at 28-9-2020 10:30 AM
Sbb tu aku nk ludah jer org yg ckp politik utk kepentingan rakyat, padahal semua berpolitik utk agen ...

itu sebenarnya yg menyedihkan. persada politik penuh dgn dinosor irrelevant yg hanya di sana atas ego atau kepentingan diri sendiri.



walopon aku dari awalan tak percaya kemampuan DAP dlm hal ekonomi negara, aku tak sangka mrk akan berjaya melongkangkan ekonomi dgn begitu jayanya:
- inflasi mencanak,
- indek saham ke longkang,
- RM jadi pariah,
- utang gomen naik mendadak,
- penguncupan hasil gomen dia nak mitigate dgn penumpuan kpd O&G (increase concentration risk),
- Safety valve negara mcm pelaburan khazanah luar negara di rombak balik utk sapot "proyek" domestik.

mmg sial sgt. laknat punya anak haram.


Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik pembangkang ke gov..ada je tangan2 ajaib yg lg berkuasa.. those yg jd pemimpin x kira pihak mana adalah buah catur mrk je....cuma kita je yg x perasan
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 11:10 AM | Show all posts
syok sendiri je dia tu,xyah dok layan dah,
PRU15 harap warga PD bijak la hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang perasan x semenjak Anuar jd MP port diksen, pntai2 kt situ dh bersih xde sampah
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Yo yo kelapo jo aii... bang non baru sembang babi terbang nak form gomen, berdebuk saham jatuh. Skrg acah2 nak penyelamat ekonomi. Palebuto laaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 27-9-2020 11:52 PM
tengok sahajalah sekarang ini

pn telah gagal mengawal krisis covid

Corono Palatau
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 28-9-2020 02:07 PM
Yo yo kelapo jo aii... bang non baru sembang babi terbang nak form gomen, berdebuk saham jatuh. Skrg ...

Btol tu, bkn saham KLSE jer, katanya saham planet namek dgn planet vegeta pun terjejas sekali
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 27-9-2020 09:13 PM
Masa PH dulu siap welcome pelancong cina. Jgn cetuskan panik. Tak de kuasa nak halang hantar balik ...

Doktor yang bandingkan Denggi dengan covid tu hari doktor PH kan? Mana dia sekarang? Senyap je
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list