Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10785
View
418
Reply

Risau tak mampu survive tanpa seks

[Copy link]

Author: @Dahlia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-9-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi sis/bro kat sini.
Saya dah bertahun2 di forum ni.
Pakai ID lain. Ni baru daftar ID baru semata nak minta pandangan dan pendapat. Malu la kalau pakai ID lama. Nanti org kenal sapa huhu

Saya dalam fasa nak kata tak bahagia tu tidak. Kadang bahagia je.. kadang gaduh. Yes its normal la dalam rumahtangga. Tapi saya rasa kalau ditanya soal hati, saya dah taknak teruskan pernikahan ni yg baru melepasi 5 tahun.

Ada 2 anak perempuan.
Saya nak berpisah sebolehnya.
Tapi beberapa perkara yg saya khuatir akan jadi lagi teruk jika saya berpisah :


1- Saya muda lagi baru nak masuk 30. Dan ada rupa. Bukan nak perasan tapi rata2 ramai cakap saya cantik. Jadi saya tak jamin yg saya akan stay as single mom sampai bila2 jika bercerai. Hati kan bila2 boleh berubah walau mulut menafikan.
Yang saya takut jika saya berkawin lagi anak2 perempuan saya. Selamatkah mereka dengan bapa tiri? Jika diberi anak2 kepada bapa mereka saya risau tak sanggup berpisah.

2- Yes sex drive saya agak kuat. Setiap minggu atleast sekali kena having sex.
Jadi saya risau, jika berpisah nanti bagaimana saya.
Saya tak mahu mengamalkan seks rambang, berzina dengan pasangan. Ya Allah minta jauh sgt2..
Tapi saya yakin saya tak mampu hidup tanpa seks selamanya..

Tolong minta pandangan kawan2 disini.
Jika nak stay in this marriage saya boleh. Tapi hati saya tak bahagia. Lama2 akan jadi gila saya risau depress.. TQ in advance..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-9-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry nak tanya .. kenapa x mahu teruskan kehidupan dgn suami skrg ?
Kenapa kawen klu x bersedia untuk bersama seumur hidup ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 27-9-2020 03:25 PM
Sorry nak tanya .. kenapa x mahu teruskan kehidupan dgn suami skrg ?
Kenapa kawen klu x bersedia u ...


Susah sis.. malas nak cerita panjang tapi rasanya hati dah bulat nak berpisah.. dah tak mampu lagi nak teruskan. Sekarang stay sebab anak2 je. Dan sebab seks. LOL..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:31 PM | Show all posts
@menakkautau

sila skolah kan sebaris dua kata
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 27-9-2020 03:31 PM
@menakkautau

sila skolah kan sebaris dua kata

Janganlah bahan kan saya. Im looking for serious advice. Saya rasa di forum ni la tempat selamat, boleh luah perasaan secara total tanpa malu2. Takkan nak suruh saya tanya pendapat di fb pula. Kang aib pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bolehla mula buat proses saringan dan tapisan calon suami baru.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan ke kalau biasanya perempuan yg dah tawar hati, utk sex pun x selera juga? maaf la tp biasa baca mcm ni la.. tak mcm lelaki, boleh je on tanpa kasih syg pun..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 27-9-2020 03:36 PM
bukan ke kalau biasanya perempuan yg dah tawar hati, utk sex pun x selera juga? maaf la tp biasa bac ...

Perempuan lain saya taktau. Tapi saya cakap jujur. Saya tak mampu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
PEPPERMAN replied at 27-9-2020 03:35 PM
Bolehla mula buat proses saringan dan tapisan calon suami baru.

Saya taknak terikat dengan perkahwinan lagi. Tapi saya juga tak mahu berzina. Itu yg saya tertekan.. macammana nak buat
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 27-9-2020 03:36 PM
bukan ke kalau biasanya perempuan yg dah tawar hati, utk sex pun x selera juga? maaf la tp biasa bac ...

Sebab sheol cantik. Jarang takde sex drive
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
@Dahlia replied at 27-9-2020 03:38 PM
Saya taknak terikat dengan perkahwinan lagi. Tapi saya juga tak mahu berzina. Itu yg saya tertekan ...

Ubat kepada zina tu adalah kawin.
I suggest you start  buat tapisan dan saringan sebab you need to do it for a longer period, bagi memastikan perkahwinan baru you bagus untuk you dan anak2.
Bukannya harini pilih, esok tengok, lusa kawin.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
@Dahlia replied at 27-9-2020 03:28 PM
Susah sis.. malas nak cerita panjang tapi rasanya hati dah bulat nak berpisah.. dah tak mampu la ...

You obviously married for sex ...
You tahu ke kat luar sana berapa ramai menjaga kemaluan from having sex and yet tak jumpa2 jodoh lagi ..

There are people who are not grateful for what they have ..
You are not staying for the kids but for the sex drive

What are you going to do ?
In the next marriage .. you tetap akan kawen because u cant control ur sex drive

Sorry i bukan tuduh u .. but the title thread and cara u jawab ..looks like u pentingkan sex all day long ..

I cuma boleh suggest

Get some treatment on urself if you bercerai.. both inner and outer .. treatment


Inner tu byk2 kan mengaji puasa and istigfar ..

Outer you need to seek for psycology support..

Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kau igt janda 2 anak laku ke? lelaki ramainya yg nk mak dia, xnk anak dia. fikir yg terbaik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
PEPPERMAN replied at 27-9-2020 03:41 PM
Ubat kepada zina tu adalah kawin.
I suggest you start  buat tapisan dan saringan sebab you need  ...

Jujur saya cakap saya takde hati pada mana2 lelaki pun sekarang. Saya takde rapat dengan sapa2 pun.. takde jumpa sapa2.. dah kenapa pula nak cari calon sedangkan masih lagi in marriage. Huhu..

Saya cuma cakap in case in the future, lepas berpisah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang susah berbanding zaman bujang. Lebih teruk dari sex drive is money situation lepas cerai

If laki sia2kan u jangan cari option tak baik. Kenal hati budi mmg ambil masa. Elak grab sesiapa sebab terdesak, paksa2 rayu any men stay dgn u possible dapat komopedo..iols doa sis dpt jodoh yg baik



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by @Dahlia at 27-9-2020 03:48 PM
adelea replied at 27-9-2020 03:44 PM
You obviously married for sex ...
You tahu ke kat luar sana berapa ramai menjaga kemaluan from h ...


Saya stay perkahwinan ni bukan sahaja kerana seks ya. Ofcourse kerana anak2 juga.. bila masa pula saya kata hanya sebab seks? You re-check my replied to you please..

Org minta pandangan dan jujur meluah hingga sanggup ketepikan rasa malu.. senang2 pulak tuduh itu ini..

Ingat senang ke nak ada kekuatan luah benda yg sgt personal macam ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 27-9-2020 03:38 PM
Sebab sheol cantik. Jarang takde sex drive

Betul pompuan cantik mmg sex drive macam kuda sikit
Tak kira size besar kecik ..
Yg kcik petite lagi dahsyat
(Merujuk citer and pengalaman kawan2 aku)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 27-9-2020 03:45 PM
Memang susah berbanding zaman bujang. Lebih teruk dari sex drive is money situation lepas cerai

I ...

I bukan lah ketagih seks hingga sanggup amalkan seks rambang. Jumpa org tu ajak. Tidak la sampai tahap tu.

Tapi jika bercouple bertahun2 dengan seseorang tu dan having sex dengan dia still dosa. Itu yg i nak elakkan
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 27-9-2020 03:45 PM
kau igt janda 2 anak laku ke? lelaki ramainya yg nk mak dia, xnk anak dia. fikir yg terbaik

Kawan aku cantik.gila body meletop anak dua ..
Muka cam.model
Tahun ni janda ..
Tahun depan tu menika dahhh
Laku je weii
Laki ni nak memfuukii je
Asal tgk meletop berduit dia sapu je ...
Biarpun mak j tujuh anak
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
@Dahlia replied at 27-9-2020 03:47 PM
Saya stay perkahwinan ni bukan sahaja kerana seks ya. Ofcourse kerana anak2 juga.. bila masa pul ...

Baca tak suggestion tu habis2 ...
You need inner (puasa; zikir; mengaji ; solat taubat) and outer (refer specialis) treatment dude..

Yes you risau pasal anak you..
Tapi looks like sex you tu x mampu kekang sampai jadi tajuk thread ...

you sendiri yg fokus pada sex ..
Apebendee laaa
Nak advise .. bila org dah advise p marah org

Patut laaa problematic ....
I pernah terbaca kat blog persona pengantin karangkraf .. kat ig dia pon ada .. dia share zikir kurang kan nafsu sex ..

Good luck



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list