Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3857
View
61
Reply


Ratusan Mohon Kerja Di KTM, Hidup Makin Mencabar Tapi Ahli Politik Sibuk Bercakaran!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-9-2020 01:21 PM | Show all posts |Read mode
Sebuah video menunjukkan situasi ratusan pencari kerja beratur di tengah panas meruntun hati netizen.


Manakan tidak, ianya jelas menggambarkan keadaan semasa yang sangat genting dalam situasi pandemik ini di mana ribuan orang kehilangan pekerjaan dan kini menjalani ujian getir.







Kejadian yang berlaku di pejabat Keretapi Tanah Melayu (KTM) Manjung, Perak menyaksikan mereka yang beratur ini menghadiri temu duga terbuka bagi pelbagai jawatan, antaranya adalah Juruteradan Juruteknik.



Disebabkan terlalu ramai, ada netizen berkongsi kisah mereka diminta pulang.





foto :Twitter


foto : Twitter




Ianya membuktikan betapa ramai rakyat Malaysia terjejas dengan keadaan ekonomi sekarang. Namun, dalam masa sama rasa terharu kerana semuanya bersungguh-sungguh mahu memulakan kehidupan kembali.



"Kena viralkan, biar kerajaan tengok how struggle rakyat nak survive."







foto : Twitter



Semoga semua pencari kerja di murahkan rezeki hendaknya. Ahli politik, macam mana nak selesaikan masalah ini? - CARI


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-9-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahli politik memang la kena bercakaran.tu salah satu dari job description depa.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar betol
Tau ke korang sejak pandemik KTMD hantar barang aku sebulan lebih baru sampai
Hantar 3L ke KL tak sampai2. Customer kelantan perli beli barang dari china pun dah sampai
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dh dpt keje tu jgn culas, jgn ada ktm berlanggar ktm lagi. semoga semua rakyat Malaysia yg berbilang kaum, agama , pandangan politik dilimpahi rezeki yg baik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran ,Tak Tau berapa banyak.semua anggaran.
Note: Byak Kali iklankan Cari pekerja,yg pasti biasanya isteri akan telefon Cari kerja utk suami.suami x akan call.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Stay strong yall
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 01:55 PM | Show all posts
smoga ada rezeki kat ampa yg berusaha.
zmn tdesak ni, byk majikan yg ambik ksempatan gaji undervalue.
smoga economy msia kembali on track
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran  ...

Ya mak carikan untuk son
Bini carikan untuk laki
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:00 PM | Show all posts
glump replied at 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran  ...

Nape mcm tu plak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
hujung2 yg ada cable yg dapat kerja....
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ktm dari bulan 6 kot keluarkan post berkoyan terutama utk engr and technician tatau la utk semua negeri ke caner.
dah nama pun walk in intvw mmg la ramai pergi. cuma ni buat open beratur kat luar nmpk la berpanas.
yg tepek kat socmed tu tak pernah tgk open intvw petronas?ipt? lagi ramai dari ni. cuma depa buat mulia sikit la kat hotel so nyaman je la.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
IKM adalah Institut Kemahiran MARA.. kat manjung mana ada pejabat KTM..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:32 PM | Show all posts
glump replied at 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran  ...

kawan aku lg best, interview kerajaan skrang kan ada exam online. yg calon lelaki tu mmg majoriti ngaku bini yg tlg jawabkan exam. pastu dtg interview kekdg tak bersedia sbb bini yg suruh pegi. calon lelaki ni kdg2 nk call pun payah sbb diorg suka main games yg lagha tu. org call terus letak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 xde la kroni la ye. Takut nnti Senarai calon dh siap ada dh. IV tu wayang je nnti
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:43 PM | Show all posts
byk gile...ingatkan ada audition once in a million ke Akademi fantasi ke
jadi artis kalau sendu pun boleh ramai follower senang nak bisnes
klu ada rupa skit boleh jadi anak ikan collect modal
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:44 PM | Show all posts
very difficult to see politicians yg willing to help and willing to serve.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:44 PM | Show all posts
sayu tengok bawak nasib...moga urusan mereka dipermudahkan. ramai gila..nasiib anak2 aku nanti gimanakah agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih tengok yg berbaris penuh harapan dpt kerja.  Malaysia ku terchenta.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 03:02 PM | Show all posts
annehuda replied at 25-9-2020 02:32 PM
kawan aku lg best, interview kerajaan skrang kan ada exam online. yg calon lelaki tu mmg majoriti  ...

ni mmg btl...kwn aku 2 mggu lps baru je jwb utk suami dia kt ofis...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 03:06 PM | Show all posts
toksah pedulikan ahli politik tu..
masa takder kerajaan ari tu, urusan pentadbiran berjalan elok jek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list