Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7537
View
146
Reply

Mintak pendapat samada teruskan bercerai atau tak

[Copy link]

Author: jongos    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai forumer semua, somi saya ade berkenalan dgn pompuan lain kat fb. So berhubung melalui messenger je la.kantoi sbb saya pelik ble saya around dia gelabah, ble cek henpon oo ade mesej dgn pompuan.
Iols ngamuk n mintak cerai tp terus dia delete acct pesbuk n sumpah alquran x ade contact pon lg pompuan tu. Dia mintak maaf bagai.
Iols forgive but not forget sbb ble baca mesej tu nampak cam bercinta tp dia ngaku berkwn je.hati sakit sgt. Ble iols meset pompuan tu dia block iols tp iols kan bole baca fb somi. Betina tu reply kat somi kata nasib dia x desperate nak kawin, siap nganjing iols kata dpt pasangan baik x nak jaga ble ade pompuan lain nak melenting.
Somi kata pompuan tu andartu gitu. Ios stalk2 fb dia dah skandal2 6 thn lps dgn lelaki lainla. Tp x kawin2 gak.
Things never be the same.iols dah tawar hati semua. Mohon pendapat.tq

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
iols sokong je andartu tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo dh tawar hati, cerai je le dik
drpd ko sakit hati ke hulu hilir bagai
kalo ko ada job and harta sendiri, x kisah pun nak cerai
tp kalo ko x keje, ko hadap je la nafkah tu dr laki/ex-laki ko
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah berapa lama kawen? Anak berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerai je....

Pompuan tu kau panggil betina....
Yg laki kau panggil somi....knp tak panggil dia jantan.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tawor ati..buh la garam skit..oter oter..sedap nanti hati tu..

Hati lembu wat rendang or guren rempah ..fuhhh

Jantan miang tu  mende biasa la cik kak.. lagi tua lagi miang..dah berbini beranak pinak..dah de cucu punnnn kuat miang...gatai..beeetoiii

Tak kire andertu kaa anderfour kaa ..nk lagi Cik Janda..phewwww..mengelitissss jantan tu klo di layan haa..tak kannnnn la cik kak purak purak tak tahu yer?

Thrill..klo kantoi bini lagi thrill..ibarat main api..panas bercahaya tapi risiko..cek tak kiraaa!!

Sebab i think laa..awek ni salu klo marah..naturally marah marah sayang gitu..not really marah mcm Hulk..marah sampai ijo gitu

Sooner later depa awek marah tu sejuk lah..kan?

Bukan nk rendahkannnn tp semulajadi nya gitu..sharingness female species tu tabie..natural

Cuma kne pandai laa..pandai pujuk..pndai ampu..pndai temberang ..pndai mcm mcm laa

Tokleh ego..bio ego bini tu tinggi..feed ego dia bio dia jeling marah tp sebenonya suke kne puji kecantikan diaa..etc

Pendek lah kata..ayat kne manissssss..kne terer cucuk...beri perhatian penuh klo dia ckp..bio dia rasa di hargai...

Klo sme tu jantan buat..dia yg sok sok p minang nomo 2 untuk suami ahahaha...btuiiii k

Tak baikkk cerei tau haa..runtuh rumah Allah..haaa jgn memain.

Genggam bara api bio sampai jadi abu!! Genggam tangan bini bio sampai dapat madu!!! Btui dak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Keputusan di tangan ko
Nak hadap pon ko
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 30-5-2020 01:55 PM
Keputusan di tangan ko
Nak hadap pon ko

Setuju..

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah la jongos.bodoh plk kau kan. Nk cerai tanya pendapat org jgk.Emang org kat sini yg tidur sebantal dgn laki kau
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp semua org marah TT?

TT kalau seorang muslimah, aku cadangkan buat lah solat istikharah.

Jika hubungan rumah tangga tidak lagi seperti dulu, mungkin TT sedang berkira-kira untuk bercerai. Sebelum bercerai, ada baiknya lakukan solat istikharah. Jangan ambil keputusan mendadak.

Walaubagaimanapun, adalah lebih afdal sekiranya TT menyebut dan berbual-bual dengan Allah dalam doa. Pasti, ini adalah antara salah satu keputusan yang sangat sukar untuk TT. Ia bakal memberi impak kepada keluarga dan anak-anak.

Doa sahaja terlebih dahulu. Serahkan semuanya pada Allah.

Berdoalah.

Ya Allah! Jika jodoh aku dengan dia ini masih lagi kuat, kau kekalkanlah hubungan kami. Namun, jika bercerai itu lebih baik untukku, untuk anak-anakku, untuk keluargaku, untuk masa depanku dan untuk agamaku, maka kau permudahkanlah.

Moga dipermudahkan urusan TT.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
"Betina tu reply kat somi kata nasib dia x desperate nak kawin, siap nganjing iols kata dpt pasangan baik x nak jaga ble ade pompuan lain nak melenting."

Agak hansuang ya cara pompuan tu provokasi. Sesetengah orang ketiga kalau kedapatan, deols apologetik sebab tahu diri dah mengganggu rumahtangga orang lain.

Uols rasa ada tak lagi rasa sayang walaupun sikit dalam hati untuk suami? Boleh survive berdikari tanpa suami di sisi? Anak2, family nanti ok kalau uols berpisah? Kalau rasa boleh jernihkan semula, fikir2 dulu sebelum cerai. Apa2 pun, Allah sahajalah yang memegang hati kita manusia yang selalu berbolak balik. Doa banyak2 mohon petunjuk ya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 30-5-2020 01:18 PM
Dah berapa lama kawen? Anak berapa?

18thn anak 1 dah besar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 30-5-2020 01:26 PM
Cerai je....

Pompuan tu kau panggil betina....

Tahle padahal it takes two to tango
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 30-5-2020 01:38 PM
Tawor ati..buh la garam skit..oter oter..sedap nanti hati tu..

Hati lembu wat rendang or guren re ...

Tq sis saya x de tpt nak meluah perasaan, dah 2 bulan mengadu kat allah, allah dah tunjuk mcm2 last sekali tau amik birah tu kat apmt n g lepak minum,b4 ni ckp x kan pompuan tu nak naik kapcai je. Semua ckp jantan ni menipu so saya korek sendiri emel, maps,facebook bagai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 30-5-2020 03:50 PM
Knp semua org marah TT?

TT kalau seorang muslimah, aku cadangkan buat lah solat istikharah.

Tq sis, things never be the same, dia x de lg dlm doa saya dan saya sampai doa supaya elok dia mati saje baru saya puashati, kemuncak ble saya tau dia bwk pompuan tu dlm keta kami.mmg pantangla bwk sundal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 30-5-2020 05:41 PM
"Betina tu reply kat somi kata nasib dia x desperate nak kawin, siap nganjing iols kata dpt pasangan ...

Ye sakit ati saya means somi adelah cite buruk pasal saya sampai keluar ayat camtu. Marah tul dia ble kantoi n x dpt laki. ekceli saya dah nak failkan cerai ari tu dah g mahkamah pon sorang tp ble blk somi ckp u yg mintak sgt kan n mata dia bengkak cam nangis, saya pon ade perasaan sayang lg kat dia, i pon ok n x proceed form tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
jongos replied at 30-5-2020 06:41 PM
Ye sakit ati saya means somi adelah cite buruk pasal saya sampai keluar ayat camtu. Marah tul dia  ...

Eleh... Dia bitter je tu. Sore loser omputih kata. Kena la bagi last word umpama tak heran tak desperate walaupun hati dia mendidih

Takpelah, ignore her. TT restart balikla marriage tu kalau betul tak jadi proceed.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 30-5-2020 06:53 PM
Eleh... Dia bitter je tu. Sore loser omputih kata. Kena la bagi last word umpama tak heran tak des ...

Tp sis perasaan saya on off jap sayang jap benci tambah2 ble tau birah tu naik keta iols jijiks sgt n somi jenis x berterus terang pandai je nipu so iols search sendiri lg sakit ati, kelmarin iols ckp nak jual keta tu walopon iols sayang gle, biar putih tulang dr putih mata. N iols wat lg keje gile nak upah hacker nak baca mesej2 fb selama ni, omputeh tau. Bole caya ke?200usd iols mintak nego lg
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
jongos replied at 30-5-2020 06:35 PM
Tq sis, things never be the same, dia x de lg dlm doa saya dan saya sampai doa supaya elok dia mat ...

Dpt rasa perasaan sis bila sampai ke tahap nsk upah hacker utk tahu segala detail perbualan suami dgn ppuan tu. Sampai nak jual kereta sbb jijik bila dpt tahu suami bawa ppuan lain naik kereta kesayangan sis. Kecewa, marah, dendam. Semua bersatu.

Ambil nafas panjang, hembus.

Aku ni x pandai nak bagi nasihat sangat. Sebab sedar diri pun tak sempurna n baik sangat. Hati kita ni memang adakalanya diuji dengan dilema. Perasaan yg on off. Didoakan semoga sis dpt penyelesaian yg terbaik utk rumahtangga sis. Selesaikan dgn tenang ye sis.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 30-5-2020 09:42 PM
Dpt rasa perasaan sis bila sampai ke tahap nsk upah hacker utk tahu segala detail perbualan suami  ...

Tq sis atas kata2 semangat semua, skrg mmg hati saya kosong n perasaan sayang tu dah semakin pudar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list