Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1590
View
8
Reply

Cara Failkan Permohonan Cerai. Tolong!

[Copy link]

Author: supertiredmama       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2020 02:13 PM | Show all posts |Read mode
Edited by supertiredmama at 28-5-2020 11:19 AM

Edited. Pls delete thread
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-5-2020 02:36 PM | Show all posts
disebabkan aku free hari ni..aku sesaja jawap setahu aku...

1. Try cerai fasakh..sebab takde bagi nafkah.
tapi kena ada bukti2 lah..mcm bil2 ker..
still ada sessi kaunseling..
tapi ko mcm bersedia kot2 dia  tak nak lepaskan ko..
guna lawyer.

2. Antar wakil ni..maybe ko hire lawyer boleh kot..
so..pape hal..lawyer yg uruskan..
tapi tu semua duit..duit...

aku tak nak bagi nasihat suh berdoa..dekatkan diri pada allah ker..
sebab aku sure ko dah buat tu semua kan..setiap masa kan...
kalau tak, takkan ko mampu bertahan hingga 9 tahun.
sekarang..terpulang lah diri ko camne nak carik kebahagian..

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama nya bertahan. Kalau iols dpt bewok dah lama bye2. Ke servis laki chuols sedap di malam hari smpi dh lama bru decide nk cerai gituh ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2020 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-5-2020 02:47 PM
Lama nya bertahan. Kalau iols dpt bewok dah lama bye2. Ke servis laki chuols sedap di malam hari smp ...

9 tahun kahwin tapi the first 5 years tu ok saja. 4 tahun akhir ni yg berlakunya benda2 di atas. Dalam time ni dah 2 kali aku mintak cerai tp dia pujuk kata akan berubah, tapi sekejap je la. Anak2 pun dah berderet sampai 4. Tapi kali ni dah tak tahan sgt n tekad nak bawak ke mahkamah
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi sendiri tanya kat pejabat ugama?

atau cal pej ugama

nak ubah kehidupan u have to do it yourself

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke nak becerai? Kalau betul2 dah fikir panjang dan tekad, esok sila pergi ke pejabat agama. Atau awk burnout, tgh penat stress jadi perasaan bercampur baur. Lama bekurung dlm rumah emosi lain mcm. Boleh tenang kan diri dulu keluar dari rumah sekejab, call kawan dah luahkan masalah face to face, find a good listener, rasanya awk tak perlukan solution. Hanya perlu steam out your frustration.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka tak tahu, how to help you.
Kaka dah kawin 11 years tapi suami ok.
So takda pengalaman.
Kaka doa uols dipermudah segala urusan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 05:05 AM | Show all posts
Kena pergi ke pejabat agama. Nanti akan ada sesi kaunselling kalau tak silap.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 05:49 PM | Show all posts
dah selesai ke ni?? baru nak baca..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list