Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16134
View
143
Reply

[Tempatan] Farah Hani Ex-Gimnas Dilantik Sebagai Prof Madya

[Copy link]

Author: nazzse       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2020 12:23 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nazzse at 27-5-2020 04:50 AM

KUALA LUMPUR: Sambutan Aidilfitri tahun ini nyata istimewa buat bekas gimnas negara, Dr Farrah-Hani Imran apabila dilantik sebagai Profesor Madya oleh Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Jumaat lalu.
Difahamkan, beliau yang bertugas sebagai Pensyarah Kanan dan Ketua Pembedahan Plastik, Unit Kebakaran dan Penjagaan Luka, Fakulti Perubatan UKM, menjadi bekas atlet pertama yang menerima pengiktirafan tertinggi itu.


"Pengiktirafan ini diterima bersama rakan seperjuangan yang lain selepas berusaha bertahun-tahun dan setia berkhidmat demi negara di bawah Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).

"Ini kali pertama bekas atlet negara menerima pengiktirafan sebagai Profesor Madya pembedahan, dan bekas gimnas negara pertama sebagai Profesor Madya dalam apa-apa bidang,".

Dr Farrah, 43, yang menjadi gimnas pertama beraksi di Kejohanan Dunia 1993 di Sepanyol berharap pengiktirafan itu dapat memberikan inspirasi kepada atlet lain untuk meraih kejayaan di peringkat tertinggi.

"Walaupun berdepan rintangan yang tidak berasas, teruskan usaha gigih, rajin kerja, ikhlas dan buktikan kewibawaan jati diri dengan jujur dan berpegang kukuh kepada amanah yang diberikan," katanya yang juga Naib Presiden Persekutuan Gimnastik Malaysia (MGF).

Beliau turut menitipkan nasihat kepada atlet lain supaya memasang impian bagi melanjutkan pengajian ke peringkat tertinggi.
"Jangan takut bila orang 'target' anda. Sebagai atlet negara, ada yang salah anggap jalan hidup kita senang.
"Justeru, kita perlu lipat gandakan usaha dan elak jalan pintas. Usahakan yang terbaik dan hasilkan keputusan 'personal best' anda sebagai profesional. Jadi, versi juara terbaik diri anda," katanya

image.png


Seorang lagi atlet yang hebat, Dr M.Jagathesan, The Flying Doctor. Jawatan akhir sebagai Pengarah IMR & Timb. Pengarah KKM sebelum bersara. Ada atlet deserve our respect.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-5-2020 12:25 PM | Show all posts
uishh...lain dah muka si farah hani ni..dulu kurus jer..
lagi sorg sape tu..sblm farah hani...
kakak jehan miskin...ex gimnas..
ah..lupa. terus hilang...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 27-5-2020 12:25 PM
uishh...lain dah muka si farah hani ni..dulu kurus jer..
lagi sorg sape tu..sblm farah hani...
kak ...

faiznur miskin kan...rs lepas smbg bljr stay kat new york ke mana entah kerja sana.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah... Berita baik kena raikan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah2 tinggi pencapaiannya

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemain hoki Malaysia pun ada dua orang jadi doktor, pelari 4x400 meter negara R.Shanti (bukan G.Shanti ya) pun jadi doktor juga. Tapi semuanya India
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols knl el regina tajudin jah. Gimnas sblm sheols xknl
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:07 PM | Show all posts
tahniah2x...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:08 PM | Show all posts
sis vokuru dulu gymnas  sampai sekarang peha dia krem tak boleh jalan lurus
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah...

Walaupun tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 27-5-2020 12:31 PM
faiznur miskin kan...rs lepas smbg bljr stay kat new york ke mana entah kerja sana.

ha ah..sheols stay kt NY skang nih
sbb penah baca yg jehan kata dia spent time kt long island NY dgn akaknya
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 27-5-2020 01:00 PM
Iols knl el regina tajudin jah. Gimnas sblm sheols xknl


iols penah jmpe El Regina ms sheols keje dgn Sunway Bhd and Maybank Investment (Binafikir Sdn Bhd)...ni sume citer 9-10 thn lps laaa
pastu skang x tau sheols kt mana
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dlu kalo aktif sukan bank selalu amik kerja. skuad hokj dlu ramai staf bank
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 27-5-2020 01:00 PM
Iols knl el regina tajudin jah. Gimnas sblm sheols xknl

Sama la
Tu pon sebab komanwel
Iols siap gi tengok guna pass ayah iols..hahaha
Sebab pass ayah iols semua boleh masuk
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:32 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-5-2020 05:08 AM
sis vokuru dulu gymnas  sampai sekarang peha dia krem tak boleh jalan lurus

da tu die jln cane?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:35 PM | Show all posts
tgk nama farah..igtkan farah ann ..
farah hani rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 27-5-2020 01:00 PM
Iols knl el regina tajudin jah. Gimnas sblm sheols xknl

Suzana Ghazali Bujang? Kenal tak?
Saya rasa kita ni mcm sebaya lah. Masa Nuar Beraim kena turun takhta, saya masih sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:39 PM | Show all posts
"Ini kali pertama bekas atlet negara menerima pengiktirafan sebagai Profesor Madya pembedahan, dan bekas gimnas negara pertama sebagai Profesor Madya dalam apa-apa bidang,

Dia bukan yang pertama, sebelum ni Dr Shamala Pensyarah UPM sudah mendapat prof Madya, skrg mungkin sudah Prof. Dia bekaas pemain hoki kebangsaaan kalau tak silap pemenang pingat gangsa sukan Asia  di Seoul
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Dr.Farah..dah belas tahun berkhidmat. Nampak awet muda
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Dr Farah Hani..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list